۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۴۲
کد خبر: 83187313
T T
۰ نفر
سرمایه گذاران مجاهدان حوزه اقتصادی هستند

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران بخش خصوصی مجاهدان حوزه اقتصادی كشور هستند و كلید توسعه در دستان آنهاست.

علیرضا رزم حسینی روز دوشنبه درنخستین نشست استانی خود با فرمانداران و بخشداران استان خراسان رضوی افزود: باید با تكریم این قشر، فضا و گفتمان لازم را در حوزه اقتصادی ایجاد كنیم.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی در بخش سیاسی كارنامه خوبی دارد، فعالیت احزاب و برگزاری انتخابات متعدد در منطقه جایگاه بسیار خوبی را در حوزه سیاسی نصیب نظام كرده است.
وی به ناامنی های كشورهای منطقه طی دهه های اخیر اشاره كرد و گفت: در این منطقه ایران از امنیت خوبی برخوردار است و در بخش دفاعی نیز جایگاه خوبی دارد اما در حوزه اقتصادی به رغم اقدامات مثبت با چالشهای جدی روبرو هستیم.
رزم حسینی افزود: اعمال تحریم ها علیه كشور در بروز مشكلات اقتصادی بی تاثیر نبوده است اما مشكلات و ناكارامدی های اقتصادی كشور دارای عوامل متعدد دیگر است كه بخشی ناشی از تمركز گرایی می باشد.
وی اظهار داشت: 34 هزار میلیارد تومان پروژه های مختلف سرمایه گذاری در بخش خصوصی و دولتی وجود دارد كه در انتظار تكمیل است، دولت تنها در بخشی از آنها كه مربوط به فاینانس خارجی است بواسطه تحریم ها به مشكل برخورد كرده است، بخش عمده مشكلات این طرحهای نیمه تمام می تواند توسط فرمانداران رفع شود.

* بوروكراسی تولید فساد و نارضایتی كرده است
استاندار خراسان رضوی گفت: بوروكراسی اداری كه از زمان رضاخان در كشور ایجاد شده تولید فساد و نارضایتی می كند البته دولتها خواسته اند این مشكل را رفع كنند.
وی بزرگی دولت را دیگر مشكل كشور دانست و افزود: تورم نیروی انسانی در دولت زیاد است و باعث می شود كشور با هزینه بسیار اداره شود و روز به روز بر حجم دولت افزوده شده است.
وی اظهار داشت: اقدامات خوبی در حوزه تمركز زدایی در كشور انجام شده اما تاكنون نقش و اختیارات استانداران در حوزه مسائل اقتصادی مدام كمرنگ تر شده و هر سال این روند ادامه پیدا كرده است.
رزم حسینی گفت: عدم انسجام دستگاههای دولتی و موازی كاری ها، بخشی كار كردن و عدم همگرایی از جمله مشكلات مهمی است كه گریبانگیر اقتصاد كشور است.

* غفلت در فرهنگ اقتصادی
وی افزود: در زمینه فرهنگ اقتصادی، مباحثی مانند كارآفرینی، قناعت و تقدیس تولید ثروت را مورد غفلت قرار داده ایم ، با افرادی كه ثروت خود را از راههای مشروع به دست آورده اند خوب برخورد نشده و حتی آنان به زالو صفت تشبیه شده اند كه باید این روند اصلاح شود.
استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: قوانین مزاحم و مازاد مانع از پیشرفت كشور شده و به رغم اقدامات و توجه مجلس شورای اسلامی به این موضوع هنوز با این مشكل روبرو هستیم.
وی گفت: معرفت سازمانی اقتضا می كند مسئولان فارغ از هر گرایش سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب به برنامه دولت وفادار بوده و برنامه های دولت را اجرا كنند و این موضوع باید مورد توجه فرمانداران و مسئولین در اجرای وظایف قرار گیرد.

* فقر مدیریتی ناشی از عدم جانشین پروری
رزم حسینی افزود: در كشور فقر مدیریتی وجود دارد كه بخشی ناشی از عدم جانشین پروری است در این راستا لازم است مسئولان استانی با جوانان جلسات متعدد داشته و به مشاركت آنان بها دهند.
استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: به انتخاب استاندار سابق، آقای رشیدیان و وزارت كشور در خصوص فرمانداران احترام می گذارم و فرمانداران با قوت به فعالیت خود ادامه دهند ، معاونان استانداری نیز تعیین تكلیف خواهند شد.
استاندار خراسان رضوی بر اصل ولایت فقیه تاكید كرد و گفت: ولایت به عنوان یك اصل قانون اساسی متعلق به همه آحاد مردم است و نگاه به همه شهروندان باید بر اساس قانون اساسی صورت گیرد ، این دیدگاه مطابق با قانون اساسی بوده و بر این اساس رهبری نیز در راس امور كشور است.
وی افزود: فرمانداران باید پیشرفتها و خدمت رسانی در شهرستان ها را برای مردم بازگو كنند تا مردم بدانند چه پیشرفتهایی برای آنان روی داده است.

* مثلث توسعه اقتصادی
استاندار خراسان رضوی به طرح خود در قالب مثلث توسعه اقتصادی اشاره كرد و گفت: نمایندگان مجلس، كارگزاران حكومت و سرمایه گذاران و كارآفرینان سه ضلع این مثلث هستند و ائمه جمعه نیز ناظران عالی در درون مثلث قرار گرفته اند كه همه اینها در بستر امینت اتفاق می افتد.
وی به 18 نماینده استان در مجلس شورای اسلامی اشاره كرد و افزود: همكاری با این نمایندگان فارغ از گرایش سیاسی آنها باید مد نظر قرار گیرد و باید با نمایندگان تعامل و مشورت داشته باشید اما اقتدار خود به عنوان نماینده دولت را حفظ كنید.
رزم حسینی افزود: با ائمه جمعه تعامل داشته و به آنان احترام بگذارید و نباید اختلافی بین شما و آنان باشد.
وی گفت: فرماندار مجاز است با هماهنگی قبلی به همراه نماینده منطقه در مجلس شورای اسلامی مشكلات استان را در سطح ملی پیگیری كند.
رزم حسینی افزود: در مسائل فرهنگ عمومی باید عاقلانه حركت كرد و نه عامرانه و باید در حوزه فرهنگ و آسیبهای اجتماعی با شناخت كامل با مسائل مواجه شویم.
وی امنیت را بستر فعالیت اقتصادی دانست و گفت: در هر اعتراض ، فعالیت و تجمع صنفی گفتمان ما اغنایی است ، باید حرف مردم و اعتراضات كارگری را شنید و مدیران دولتی و بخش دولتی را پای كار آورد. قرار نیست با مردم مواجه شویم ، فرمانداران مدافع مردم در قبال افراد ناكارآمد هستند كه ممكن است در بخش دولتی یا خصوصی ظهور و بروز كرده باشند.

* تنظیم بازار محور فعالیت فرمانداران
مدیر كل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت : تنظیم و مدیریت بازار و توسعه اقتصادی مناطق، محور تمركز فعالیت های فرمانداران و بخشداران استان است و برای این منظور باید همه ظرفیت ها و توان در اختیار بگیرند.
علی رسولیان افزود: باید فرمانداران با استفاده از توان نظارتی سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حكومتی و نیز اصناف نسبت به تنظیم بازار و كنترل قیمت ها به طور گسترده و با جدیت اقدام كنند.
وی اظهار داشت: هم اكنون در برخی حوزه ها از قبیل فروش برنج كه از ارز 4200 تومانی استفاده می كنند، قیمت ها غیر منطقی است و باید با این شرایط و افزایش نرخ ها برخوردهای جدی انجام شود.
رسولیان با تاكید بر ضرورت رصد و كنترل نرخ ها در بازار ادامه داد: برای تامین گوشت و مرغ مورد نیاز نیز برنامه ریزی ها در دست انجام است كه از جمله آنها تقویت واردات دام و گوشت قرمز می باشد.
وی گفت : ارائه نهاده های دامی با نرخ مصوب به مرغداران در مقابل عرضه گوشت مرغ هر كیلو به قیمت 98 هزار ریال از جمله این اقدامات است كه در مشهد اجرایی شده و امید است فرمانداران این رویكرد را در سطح شهرستان ها توسعه دهند.
مدیر كل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینكه طی روزهای اخیر قیمت گوشت قرمز و مرغ در استان از میانگین كشوری آن كمتر بوده است، افزود : تلاش می شود با اجرای این طرح ها قیمت ها سیر صعودی نداشته باشد و فرمانداران نیز باید در این راستا همكاری لازم را داشته باشند.
رسولیان ادامه داد : طرح عرضه گوشت در قبال سبوس هم در این راستا دنبال می شود ضمن آنكه برای تخم مرغ هم همین طرح اجرایی خواهد شد.

* ذخیره سازی میوه شب عید
وی از ذخیره سازی میوه مورد نیاز شب عید در استان خبر داد و گفت : بر اساس تاكید استاندار تلاش بر آن است بیشترین ذخیره سازی با توجه به جمعیت گسترده زائرین در این ایام انجام گیرد.
رسولیان با اشاره به مشكل كمبود لاستیك در استان هم افزود: تاكنون 30 هزار حلقه لاستیك در استان توزیع شده است و با اقدامات صورت گرفته و در دست انجام قیمت ها در حال تعدیل می باشد.

* توافق با 15 معین اقتصاد مقاومتی در استان
وی با اشاره به رویكرد اقتصاد مقاومتی در توسعه استان و استفاده از ظرفیت و توان مشاركتی مردم در این حوزه گفت: شهرستان های استان ظرفیت ها و توانمندی های بسیار دارند كه با ورود توان مشاركتی مردم به عرصه می توان بسیاری از این ظرفیت های بالقوه را بالفعل كرد كه از جمله آنها طرح های گردشگری قابل توجه و نیمه تمام است كه ورود بخش خصوصی به این حوزه می تواند سرمایه گذاری های انجام شده را وارد مدار تولید و اشتغال نماید.
رسولیان با اشاره به تقسیم استان به 12 منطقه اقتصادی و تهیه طرح توسعه برای این مناطق اظهار كرد: اجرای طرح توسعه این مناطق با استفاده از توان معین های اقتصادی هر منطقه و مشاركت مردم و بهره گیری از ظرفیت های منطقه ای دنبال می شود كه تا كنون با 15 معین اقتصاد مقاومتی مذاكره شده و موافقت مربوطه اخذ شده كه در سفرهای شهرستانی استاندار توافق نامه های معین اقتصاد مقاومتی امضا خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح توسعه انرژی های خورشیدی ، استفاده از ظرفیت صندوق های توسعه روستایی ، طرح های موفق استان در حوزه جلب مشاركت و توان مردمی مانند ترسیب كربن، اصلاح نژاد و تقویت دامداری های علمی در روستاها در راستای طرح های توسعه مناطق با جدیت دنبال می شود تا ظرفیت تولید و اشتغال و رونق روستایی را توسعه دهیم.
خراسان رضوی با 6.4 میلیون نفر جمعیت 29 فرمانداری و 71 بخشداری دارد.
3221 / 6053