۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۷
کد خبر: 83188055
T T
۰ نفر
مستمری مددجویان كمیته امداد ٢٠ درصد افزایش می یابد

تهران- ایرنا- رئیس كمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: میزان مستمری مددجویان تحت پوشش كمیته امداد در سال آینده ٢٠ درصد افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، پرویز فتاح روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: كمیسیون تلفیق در دو روز گذشته این ردیف را ٢٠ درصد افزایش داد كه هفت هزار میلیارد تومان به هشت هزار و 4٠٠ میلیارد تومان افزایش یافت كه بر اساس آن میزان مستمری مددجویان كمیته امداد و بهزیستی در سال آینده ٢٠ درصد نسبت به سال ٩٧ افزایش می یابد.
وی درباره بودجه ٩٨ نیز گفت: چند روز قبل درخواست كردیم كه برای افزایش این بودجه با مجلس جلساتی داشته باشیم. اكنون در كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مصوب شد كه ردیف اصلی بودجه كمیته امداد ١٢ درصد نسبت به بودجه ٩٧ رشد داشته باشد كه در تبصره ١4 در لایحه دولت ثابت مانده بود و از هفت هزار میلیارد تومان با تلاش در دولت به نتیجه رسید و خواستیم در مجلس راه را دنبال كنیم.
فتاح ادامه داد: تلاش های ما در مجلس نتیجه داد به طوری كه در تبصره ١6 لایحه بودجه، دولت برای ما ٢ هزار میلیارد تومان اختصاص داده بود و رشدی نداشت اما با تلاش ما به پنج هزار میلیارد تومان افزایش یافت یعنی این رقم ٢،5 برابر شد.
وی اظهار داشت: در ١٠ ماه گذشته در بودجه سال ٩٧ كمیته امداد در تبصره ١4 با عنایت نمایندگان مجلس ١٠٠ درصد اجرا شد. در تبصره ١4 برای رفع فقر مطلق هفت هزار میلیارد تومان تخصیص داده شد كه برای كمیته امداد و بهزیستی صددرصد انجام شده است.
فتاح ادامه داد: مستمری ها برای همه افراد تحت پوشش در سال ٩٧ نسبت به سال ٩6 حدود ١4 درصد افزایش داشتیم كه اجرا شده است. حتی برنامه‌ریزی شده كه تعداد خانواده های بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم. این موضوع در دولت مصوب شد و طی پنج ماه گذشته 6٢٠ هزار خانواده جدید را تحت حمایت موقت قرار داده ایم.
وی اظهار داشت: این تحت پوشش قرار گرفتن به صورت موقتی است و وزارت رفاه 6 ماه را به صورت موقت درنظرگرفته است كه می شود دوباره آنها را بررسی كرد.
فتاح تصریح كرد: ما برای حقوق و مستمری مشكلی نداریم اما از خزانه مبالغی را نتوانستیم بگیریم كه قول داده اند در اختیار ما قرار دهند. همچنین در تبصره ١6 بحث وام قرض‌الحسنه اشتغال نیز هزار و 4٠٠ میلیارد تومان برای كمیته امداد درنظر گرفته شده است كه تا پایان سال١٠٠ درصد آن جذب می شود.
وی خاطرنشان كرد: برای وام اشتغال روستایی از محل اعتبار ١،5 میلیارد دلار برداشت از صندوق توسعه ملی، ١٠٠ هزار فقره وام ٢5 میلیون تومانی به ارزش ٢ هزار و 5٠٠ میلیارد تومان سهم كمیته امداد است كه از مجلس شورای اسلامی استمداد طلبیدیم كه رقم بیشتری به این نهاد اختصاص دهد چون تاكنون ٢٠٠ ‌میلیارد تومان آن جذب شده است و این رقم بسیار پایین است اما ممكن است تا پایان سال رشد بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
فتاح ادامه داد: البته این موضوع فقط برای سال ٩٧ نیست و برای سال ٩٨ می توان از این اعتبارات استفاده كرد.
وی اضافه كرد: سبد كالا را در مرحله اول دریافت كردیم و تنها نهادی بودیم كه از دولت درخواست كردیم پول نقد ندهیم، كار سختی بود و رضایتمندی نسبی داشتیم و به همه افراد تحت پوشش و پشت نوبتی ها هم پرداخت شد و قرار است تا پایان سال دو نوبت دیگر داده شود و نوبت دوم نیز امیدواریم تا دهه فجر و نوبت سوم تا نیمه های اسفند داده می شود.
رئیس كمیته امداد خاطر نشان كرد: كمك های مردمی در ١٠ ماهه گذشته نسبت به پارسال ٣5 درصد رشد داشته است و از خیران بسیار تشكر می كنیم.
فتاح ادامه داد: در این ١٠ ماه شرایط زندگی به خاطر مسائل اقتصادی برای افراد تحت پوشش بسیار سخت و مشكلات نیازمندان نیز بیشتر شده است و مراجعان به كمیته امداد نیز افزایش یافته اند.
وی خاطرنشان كرد: سال گذشته تلاش شد كه تعداد مددجویان كاهش یابد اما در نهایت ۶٢٠ هزار نفر به جامعه هدف كمیته امداد اضافه شد.
‌رئیس كمیته امداد گفت: پارسال با كمك موردی موافق نبودیم اما امسال كمك های موردی رشد داشته و تعداد وام های ضروری افزایش یافته است. برای وام ضروری ٩۵ هزار نفر طی چند ماه گذشته پشت نوبت بودند كه مشكل آنها حل شده است. البته با وفاق ملی طبق تاكید مقام معظم رهبری و همكاری مسئولان و این نهاد، وضعیت نسبتا آرام شده است.
وی درباره خط فقر گفت: تعیین خط فقر وظیفه ما نیست باید مشخص شود نیاز هر فرد برای گذراندن زندگی چقدر است. برای رفع فقر مطلق و معیشت اولیه هشت هزار و ۴٠٠ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
فتاح معتقد است وظیفه همه قوا است كه تلاش شود وضعیت معیشت مردم با كاهش مشكلات اقتصادی بهبود یابد. مسئولیت داریم كه مردم را از مسیر سخت اقتصادی عبور دهیم و امیدواریم در یك آرامش نسبی شرایط خوبی را در ۴٠ سالگی انقلاب داشته باشیم.
رئیس كمیته امداد با اشاره به اینكه ٢٠ خدمت متنوع توسط این نهاد به مددجویان ارایه می شود، اظهار داشت: ما اكنون در چهل سالگی انقلاب اعلام می كنیم كه افراد فاقد بیمه نداریم و تمام خانواده های تحت پوشش بیمه تكمیلی دارند. باید گفت كه نظام در ۴٠ سالگی توفیقات خوبی داشته است.
فتاح اضافه كرد: در ٣٠ سال گذشته ۶ درصد جمعیت ۴۵ میلیونی ایران تحت پوشش كمیته امداد بودند اما اكنون با حدود ٨٢ میلیون نفر جمعیت چهار درصد از خدمات این نهاد بهره مند هستند.
وی معتقد است افراد نیازمند در مناطق محروم بیشتر تحت فشار هستند و رسیدگی ما كفایت نمی كند چون بسیاری از این مشكلات به اشتغال و مسكن برمی‌گردد.
رئیس كمیته امداد گفت: اكنون ۴۵ درصد افراد تحت پوشش به دلیل فوت سرپرست خانوار، ٣۵ درصد به دلیل ناتوانی سرپرست و ٩ درصد به خاطر طلاق و مابقی سرپرست زندانی یا دارای بیماری های صعب العلاج هستند. البته میزان طلاق در سال های اخیر افزایش یافته است.

* مددجویان كمیته امداد اعتراضی ندارند
فتاح با بیان اینكه با وجود شرایط سخت اقتصادی، هیچ اعتراضی از سوی مددجویان و خانواده های تحت پوشش كمیته امداد در این مدت نداشتیم، اظهار داشت: در صورتی كه مشكل مسكن حل شود، دیگر افرادی برای مسكن به كمیته امداد نمی آیند، اینكه 620 هزار خانواده جدید از خدمات كمیته امداد بهره مند می شوند، معتقدیم اگر اشتغال رونق بگیرد، تورم مهار شود، مراجعان به این نهاد هم كمتر می شود.
وی ادامه داد: ما اورژانس موقت هستیم، فقط افراد سالم به این نهاد مراجعه می كنند و هیچ فرد معتاد یا بزه دیده و دارای آسیب تحت پوشش كمیته امداد نیست و از خدمات بهزیستی استفاده می كنند. خوشحالیم كه در شرایط كنونی حتی یك نفر از مددجویان و خانواده های كمیته امداد جلوی مجلس شورای اسلامی برای اعتراض نیامدند.
رئیس كمیته امداد با بیان اینكه وام وصول نشده توسط بانك های عامل از سوی مددجویان نداریم، تاكید كرد: مددجویان بدهكار نیستند، خوشحالیم كه بالاترین نرخ ازدواج در بین مددجویان است. به طوری كه 90 هزار فقره ازدواج در سال گذشته به ثبت رسید كه از میانگین كشوری هم بیشتر است، باید گفت كه فقر مانع ازدواج آنها نبوده است، كمترین میزان طلاق برای جامعه هدف ماست و 9 درصدی كه به خاطر طلاق تحت پوشش كمیته امداد هستند نیز پس از طلاق از خدمات ما بهره مند شده اند.

* 72 هزار دانشجو تحت پوشش كمیته امداد
وی معتقد است، 72 هزار دانشجو از خدمات كمیته امداد بهره مند هستند، امسال رتبه زیر هزار و رتبه زیر 10 از میان مددجویان كمیته امداد وجود داشت، خوشحالیم كه مددجویان كمیته امداد طرفدار نظام هستند.
به گفته وی، باید برای رفع فقر قدم های بیشتری برداشت اما یكی از این اقدامات كه با همكاری كمیته امداد، بنیاد مسكن انقلاب اسلامی و سازمان برنامه و بودجه در جنوب كرمان به اجرا گذاشته شده است احداث 10 هزار خانه در این استان است كه به عنوان یكی از مناطق محروم در كشور به شمار می رود.
فتاح خاطرنشان كرد: پرداختی های كمیته امداد براساس حداقل 70 درصد پایه حقوق و دستمزد است. با یارانه ای كه مددجویان دریافت می كنند همان رقم می شود. البته محاسبات ما را تورم های افسار گسیخته به هم ریخته است. اگر چه تلاش می شود هم از كمك های مردمی و هم دولتی بخشی از مشكلات این قشر را برطرف كنیم.
وی در پاسخ به این سوال كه عیدی مستمری بگیران كمیته امداد چه میزان است و چه زمانی پرداخت می شود گفت: از دولت تقاضا داشتیم كه متوسط 200 هزار تومان برای سبد كالا در بهمن و اسفند به این افراد پرداخت شود اگر چه میزان عیدی مددجویان را در سال های قبل به اندازه یك ماه مستمری پرداخت می كردیم اما امسال به خاطر دادن سبد كالا دیگر عیدی به این افراد داده نمی شود و در قالب همان سبد كالا است.
رئیس كمیته امداد با اشاره به اینكه خدماتی كه به افراد تحت پوشش داده می شود معادل 40 درصد مستمری آنهاست، اظهار داشت: برای وام اشتغال به مددجویان كمیته امداد هزار و 400 میلیارد تومان به سه هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است كه براساس آن سقف پرداخت وام 50 میلیون تومان است البته به همه این میزان تعلق نمی گیرد.
وی معتقد است هر قدر قدرت اقتصادی دولت افزایش یابد، میزان مراجعان به این نهاد نیز به دلیل اقتصادی كاهش می یابد، كار كمیته امداد كمتر می شود و می توان گفت كه این نهاد كوچكتر هم می شود. ما در این برهه حساس وظیفه داریم كه مردم را كمك كنیم.
وی در ادامه به این موضوع هم اشاره كرد كه تقاضا داشتیم كه بخش درمان از كمیته امداد جدا شود اما چون ردیف بودجه درمان این نهاد 470 میلیارد تومان بود مجلس شورای اسلامی با این موضوع موافق نكرد، ما گفتیم این بخش هم به بیمه سلامت انتقال داده شود كه این بیمه تقاضای ما را نپذیرفت.

* 62درصد سرپرست خانواده های تحت پوشش زنان هستند
فتاح همچنین با اشاره به اینكه 62 درصد سرپرست خانواده های تحت پوشش كمیته امداد زنان هستند، اظهار داشت: یا همسر این بانوان فوت كرده یا طلاق گرفته اند یا به هر دلیلی قانون سرپرستی خانواده ها را به این افراد داده است، البته اكثر مددكاران كمیته امداد هم بانوان هستند. شرایط این افراد بسیار سخت است،
وی اضافه كرد: 20 نوع خدمت كمیته امداد به این افراد هم تعلق می گیرد، اگر چه موضوع بیمه اجتماعی به عنوان یك كار بزرگ در دست اجرا است كه تاكنون 300 هزار نفر از این بانوان بیمه اجتماعی شده اند و چند هزار نفر از آنها در قالب این بیمه بازنشسته شده اندچون مشغول به اشتغال خانگی هستند.
به گفته وی، پارسال 230 میلیارد تومان به موضوع بیمه اجتماعی اختصاص داده شده است كه این مساله می تواند تعداد افراد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.
وی همچنین درباره وضعیت بانوان به آمار دیگری هم اشاره كرد و گفت: 40 هزار نفر از سرپرستان خانوارهایی كه زنان به عنوان سرپرست آنها هستند، مردان آنها در زندان به سر می برند.
كمیته امداد در 14 اسفند سال 1357 به فرمان امام خمینی (ره) ایجاد شد.
اجتمام * ٧٢6٨ * 1834