حسن ظفري روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: فعاليت هاي بنياد مسكن انقلاب اسلامي بر چهار محور عمران روستايي، بازسازي و مسكن روستايي، مسكن شهري و صدور سند مالكيت خانه هاي روستايي ترسيم شده است.
وي با بيان اينكه در سطح استان تمامي روستاهاي بالاي 20 خانوار داراي طرح هادي و همه روستاهاي زير 20 خانوار نيز داراي طرح تعيين محدوده مي باشند افزود: شاخص تهيه طرحهاي هادي در سطح ملي 96 درصد است كه اين شاخص در استان همدان از سال 1390 به100 درصد رسيده است .
مديركل بنياد مسكن همدان اظهار داشت: طرح بافت واجد ارزش هفت روستا نيز تهيه شده و طرح بافت با ارزش 2 روستاي ديگر هم در دست تهيه است .
ظفري ادامه داد: در كل كشور تعداد 67 روستاي بافت واجد ارزش وجود دارد كه هفت روستاي آن شامل وركانه، سيمين، گشاني، حبشي، حيدره دارالامام، ملحمدره و خاكو در استان همدان وجود دارند و تعداد 14 روستا به عنوان طرح هاي بهسازي نمونه در سطح استان تهيه و طرح ساماندهي چهار بخش خزل ، قلقل رود ، قروه درجزين و فامنين - ماماهان توسط بنياد مسكن انجام شده است.
وي خاطرنشان كرد: از كل روستاهاي هدف گردشگري در كل كشور تعداد 20 روستا به تصويب رسيده كه 2 روستاي آن به نام اشتران و مانيزان در استان همدان واقع شده است كه بهسازي روستاي اشتران در هفته دولت سال 96 به بهره برداري رسيد و تهيه طرح روستاي مانيزان نيز در دست اقدام است.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي همدان بيان كرد: از ابتداي شروع اجراي طرح هادي تاكنون در سطح استان همدان در بيش از 695 روستا عمليات اجرايي مرحله يك آن شروع شده كه از اين تعداد روستاها 15 روستا تبديل به شهر و در مرحله يك 384روستا به بهره برداري رسيده است.
ظفري ادامه داد: 311 روستا به عنوان روستاهاي نيمه تمام در دستور كار بنياد مسكن قرار دارد و در همين راستا شاخص اجراي طرحهاي هادي در سطح كشور حدود 46 درصد است و در صورتي كه اين شاخص در سطح استان بيش از 75درصد ارزيابي شده است.
به گفته مديركل بنياد مسكن همدان تعداد كل حواله هاي صادر شده براي سهميه قير اعتباري از سال 94 تا پايان سال 96، 412 فقره است كه تعداد 320 روستا از قير اعتباري بهره مند شده اند.
ظفري با بيان اينكه مجموع طول معابر آسفالت در سطح روستاهاي استان 330 كيلومتر است اظهار داشت: اعتبار بهسازي عمران روستايي در سال 97 تاكنون به بيش از 420 ميليارد ريال رسيده است.
وي ادامه داد: مالكيت زمين همواره يكي از مهمترين ابزار كسب قدرت در روستاهاي ايران بوده است و از اين رو توجه به تثبيت مالكيت و صدور سند قانوني براي كاهش شكاف بين زندگي شهري و روستايي از اهميت ويژه اي برخوردار است.
ظفري گفت: در روستا و شهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت تا به امروز از 941 روستاي جامع هدف اين برنامه بيش از 803 روستا و شهر داراي نقشه ثبتي بوده و بيش از 144 هزار جلد سند مالكيت با هماهنگي 2 دستگاه بنياد مسكن و اداره ثبت اسناد و املاك در سطح استان صادر و در اختيار متقاضيان قرار گرفته است.
وي بيان كرد: از سه ميليون و 437 هزار سند صادره روستايي و شهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت در كل كشور تعداد سه ميليون و 230 هزار فقره آن روستايي و 207هزار فقره آن مربوط به شهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت است كه در همين راستا 2.4 درصد از اسناد صادره كشور در اماكن روستايي و شهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت متعلق به استان همدان است.
2087/7523
همدان- ايرنا- مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي همدان گفت: طرح هادي در354 روستاي اين استان بازنگري شده و اكنون همه روستاهاي بالاي 20 خانوار داراي طرح هادي هستند.