۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۰۳
کد خبر: 83190282
T T
۰ نفر
ایران الگوی همزیستی مسالمت آمیز ادیان و اقوام برای جهان است

مشهد- ایرنا- خاخام جامعه كلیمیان تهران گفت: از گذشته دور تاكنون تحمل پذیری و زندگی با آرامش از خصوصیات ملت ایران بوده لذا ایران می تواند بهترین الگو برای همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان و اقوام مختلف برای جهانیان باشد.

یونس حمامی لاله ‌زار روز چهارشنبه در مراسم گشایش نخستین همایش امام رضا(ع) و گفت و گوی بین ادیان در مشهد افزود: از قرنها پیش ایران همیشه سرزمین صلح و سازش و سازگاری بوده و اقوام مختلف ایرانی با صلح و سازش در كنار یكدیگر زندگی كرده اند.
وی ادامه داد: گفت و گوی بین ادیان تاریخ طولانی دارد و در گذشته این گفتمان در چارچوب رویه ها یا رویكردی كه یك دین نسبت به دین مقابل داشت انجام می شد. از دیدگاه سكولاریسم تمركز گفت و گوی بین ادیان بر این مهم استوار بود كه 'چرا به بحثها و اختلافات بین خودمان دامن بزنیم، بیایید دین را كنار را بگذاریم و با هم زندگی كنیم.'
خاخام جامعه كلیمیان تهران گفت: دیدگاه جدیدی كه بعد از انقلاب اسلامی شكل گرفت و نشات گرفته از دیدگاه امام خمینی(ره) بود مبنا را بر همكاری، همفكری و یكپارچگی بین پیروان ادیان گذاشت. همانطور كه امام راحل فرمودند مذهب همه ما توحید است، ایران كشور همه ما است و ما ملت واحده هستیم. این سخن امام راحل راه جدیدی را برای گفت و گوی بین ادیان ضمن حفظ احترام متقابل گشود.
وی افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی فرصت برای گفت و گوی بین ادیان كمتر بود اما در عمل همه اقشار ملت ایران نشان دادند كه دنباله روی همین رویكرد هستند. همه اقوام و ادیان ایرانی در دفاع از سرزمین خود برادرانه در كنار یكدیگر به دفاع برخاستند، در مقابل دشمن یكپارچه بوده اند. دشمن فرقی بین ایرانی مسلمان یا ایرانی كلیمی یا ایرانی مسیحی نگذاشت.
لاله زار ادامه داد: این شیوه با رفتار داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی ادامه پیدا كرده و امسال در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شرایط به شكلی بسیار بهتر، گسترده تر و عالمانه تر برای گفت و گوی بین ادیان فراهم شده است.
وی گفت: در این شرایط فرصتی ایجاد شده تا صاحبان ادیان مختلف با آزادی هر چه تمامتر در كنار یكدیگر بنشینند و با یك دیدگاه كاملا متفاوت با حفظ هویت دینی خود به شناخت بهتر از ادیان دیگر بپردازند، در عین حال كه نظرات و دیدگاههای دین خود را بیان می كنند نظرات و دیدگاههای ادیان مقابل را هم بشنوند.
خاخام جامعه كلیمیان تهران افزود: بطور قطع اشتراكات بسیار زیادی بین ادیان مختلف بیشتر از اختلافات بین آنها وجود دارد. اعتقاد به خداوند، حسن رفتار و كرامت انسانی مشتركاتی هستند كه می توان با تاكید بر آنها همبستگی بین ادیان را رقم زد.
وی گفت: افراد می توانند دینها و ایده های مختلف داشته باشند اما با حفظ حرمت یكدیگر متحد و یكپارچه برای صلح جهانی، احترام به همدیگر و فراهم كردن شرایط بهتر برای زندگی در این دنیایی كه خداوند به ما امانت داده تلاش كنند.
نخستین همایش بین المللی امام رضا(ع) و گفت و گوی ادیان با حضور رهبران و شخصیتهای مذهبی ادیان ابراهیمی به مدت دو روز در تالار قدس حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد ادامه دارد.
7489/1858