به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا مستقر در پردیس سینمایی ملت ، پولاد كیمیایی چهارشنبه شب در نشست خبری این فیلم ،اظهار داشت: پدر من جزو فیلمسازان معروف است اما از اعتماد عوامل فیلم به كارگردانی جوانی مثل خودم ممنون هستم.
وی با اشاره به اینكه یكبار ساخت این فیلم متوقف شد، اما گروه پای كار من ایستادند، افزود: خوشحالم كه امروز فیلم ساخته و نمایش داده شد.
كیمیایی درباره علت بازی نكردن خودش در فیلم نیز توضیح داد: جهان كارگردانی بسیار متفاوت از بازیگری است وقتی از كل به جز نگاه می كنی، خودت نمی توانی بازیگر باشی و تمام كارگردان هایی كه این موقعیت را تجربه می كنند، زیاد موفق نبوده اند.
این بازیگر و كارگردان سینما افزود: اصلا در این فیلم جای بازی من نبود آنقدر سرم شلوغ شد كه وقت نداشتم، به لحظه ای به بازی فكر كنم از طرف دیگر، دوست داشتم كارگردانی كنم.
كیمیایی درباره محمد خوشنام سرمایه گذار فیلم نیز ، اظهار داشت: خوشنام، مرد قوی است او این حوزه را نمی شناخت اما واقعا از ابتدا بسیار مردانه و پاك پای من ایستاد.
وی افزود: سینما حوزه ای است كه هر فردی برای سرمایه گذاری با ترس و لرز واردش میشود .
او ادامه داد :آنقدر همه برای سرمایه گذاری ترسیدند كه او با ترس وارد این میدان شد اما وی تاجری در چین است كه شجاعانه پای فیلم ایستاد.
پولاد كیمیایی در پاسخ به سوالی درباره شخصیت پدر سالار و تلخی شخصیت او در این فیلم، گفت: شخصیت پدر مرموز و گم شدهای است كه نمیخواستم چندان به آن بپردازم و می خواستم در ابهام بماند.
وی ادامه داد: یك موضوعی آرمانی مثل انقلاب شكل گرفته و یك فردی تلاش كرده كه خود را برای یك آرمان بزرگتری فدا كند و همین باعث شده كه زندگی شخصی اش فرو بپاشد. این خشم فرو خورده كه این روزها هم در نسل جوان دیده می شود، در این شخصیت وجود دارد.
بازیگر فیلم سینمایی «جرم» گفت: وقتی او می آید و اتفاقاتی كه برای شخصیت اول فیلم افتاده را به وسیله یك پرسش و پاسخ نقد می كند، نكاتی را مطرح می كند كه باعث می شود او در نهایت به نتیجه برسد. این قهرمان پروری و این شكل روایت از قهرمان سازی كه از سینمای غرب می آید و در سینمای مسعود كیمیایی هم بومی سازی شده را می خواستم بشكنم.
كیمیایی در مورد دغدغه اش برای فیلم سازی و انگیزه اش برای ساخت این فیلم گفت: احساس می كردم هیجان از سینمای ما رفته و سینمای ایران نصیحت گرا شده و سعی كردم این فیلم را تغییر دهد.
او افزود: من خواستم یك چالش تكنیكی در كار داشته باشم و روایت گر چند قهرمان باشم كه در یك راستا قرار می گیرند.
وی گفت: دوست داشتم سینما را تجربه كنم و فیلمی بسازم كه در مدیوم تلویزیون نباشد و با ضربان قلب تندی ساخته شود. می خواستم فیلم در لایه اول نماند و فقط فیلمی نباشد كه ژانرش اكشن است. می خواستم فیلمم ژانر اجتماعی هم داشته باشد.
در ادامه این نشست محمد خوشنام نیز درباره انگیزه ورودش به سینما گفت: بسیار خوشحال هستم، فرصتی شده و خداوند به من فرصتی داده كه در جمع دوستان سینمایی و هنرمند باشم.
وی افزود: من دفتری در گوانجو چین دارم، 15 سال است كه مقیم چین هستم. یك چینی با من تماس گرفت كه دوست دارید در فیلم سرمایه گذاری كنید. من گفتم نه، او گفت یك ایرانی به دنبال سرمایه گذار چینی است من شما را می شناختم، گفتم شاید دلتان بخواهد در فیلم این شخص سرمایه گذاری كنید. من خیلی جدی نگرفتم. اما او جدی گرفت.
خوشنام ادامه داد: در نهایت به قرار ملاقاتی با كیمیایی منجر شد من او را نمی شناختم، اما همان یك جلسه باعث شد كه بخواهم این كار را انجام دهم. روحیه او نشان میداد كه میتواند این كار را انجام دهد.
وی گفت: من در جوانی 10 سال در شهر خودم، كازرون تئاتر بازی میكردم. از سال 65، از همان تئاترهای شهرستانی. البته به پای شما كه نمیرسید. ما در سال 66 و 67 در جبههها و ارگانها تئاتر بازی میكردم. این عرق در وجود من بود. این فیلم و این شرایط به وجود آمد، خودم هم دوست داشتم، شاید بازهم منجر شود كه این كار را ادامه دادم.
در ادامه این نشست شهرام حقیقت بازیگر فیلم سینمایی معكوس نیز گفت: من هنوز نتوانستهام فیلم را بخاطر این برنامهریزی اشتباهی كه پیش آمد ببینم. پولاد كیمیایی در اولین تجربه كارگردانیاش فیلم سختی را انتخاب كرد و به او تبریك می گویم. آنقدری كه پولاد با انگیزه كار می كرد كه باعث می شد ما همه جان مان را هم برای فیلم بدهیم.
لیلا زارع دیگر بازیگر فیلم نیز، گفت: من تجربه زیست با نقشم را داشتم خیلی از دختران این سرزمین هم چنین تجربه ای داشته اند.
او گفت: خوشحالم كه این نقش را بازی كردم كار سختی بود اما تجربه خوبی بود.
تورج منصوری مدیر فیلمبرداری فیلم معكوس هم در مورد این فیلم، گفت: برای همه این سوال پیش می آید كه آیا فیلم پولاد كیمیایی نمونه كوچك شده كارهای پدرش است یا نه؟ مگر می شود مسعود كیمیایی پسری تربیت بكند كه با سینما بیگانه باشد؟ خوشحالم كه پولاد راه خودش را رفته است.من فكر می كنم كه این دو نفر كاملا با هم متفاوت هستند و فقط فامیلی شان مشترك است.
** معكوس و جشنواره سی و هفتم در یك نگاه
به گزارش ایرنا ، در خلاصه داستان معكوس آمده است :دو دوست قدیمی قبل از انقلاب، یكی فعال سیاسی و یكی مكانیك، فرزند آنها وارد مسابقات زیرزمینی اتومبیل رانی میشوند.
سایر بازیگران: بابك حمیدیان، شهرام حقیقت دوست، لیلا زارع، اكبر زنجانپور، پروانه معصومی، علیرضا كمالی نژاد، اكبر معززی و سیاوش طهمورث تهیهكننده: مسعود كیمیایی فیلمنامهنویس: پولاد كیمیایی مدیرفیلمبرداری: تورج منصوری چهرهپرداز: محمدرضا قومی طراح صحنه و لباس: بابك كریمی طاری تدوین: مصطفی خرقه پوش و امیر ادیب پرور صدابردار: پرویز آبنار صداگذار: پرویز آبنار موسیقی: بهزاد عبدی جلوههای ویژه میدانی: ارشا اقدسی جلوههای ویژه بصری: بهنام خاكسار عكاس: علی نیكرفتار.
سیوهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به كار كرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغهزاده، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم كوتاه و 5 مستند رقابت میكنند.
نمایش عمومی فیلمها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراكز استانها تا 22بهمن ماه به استثنای روزهای 19 و 20 بهمن ماه و همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ادامه خواهد داشت.
سیوهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، 22 بهمن ماه در آیینی در برج میلاد تهران به كار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **
تهران - ایرنا - كارگردان فیلم سینمایی «معكوس»، گفت: در روزگاری كه همه با ترس و لرز در سینما سرمایه گذاری می كنند این فیلم با سرمایه پاك و تمیز توسط سرمایه یك تاجر ایرانی ساخته شد.