۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۲۹
کد خبر: 83195598
T T
۰ نفر
ستاد بحران براي مقابله با ملخ صحرايي در خنج تشكيل شد

شيراز-ايرنا- مدير جهاد كشاورزي شهرستان خنج گفت: با توجه به اينكه ملخ صحرايي (دريايي) به صورت پراكنده در برخي از مناطق اين شهرستان مشاهده شده براي جلوگيري از زيان هاي هجوم اين آفت به مزارع و باغ ها، ستاد مقابله با اين حشره در خنج تشكيل شده است.

به گزارش ايرنا بستان اسلامي، يكشنبه در نشست شوراي مديريت بحران شهرستان خنج بيان داشت: ملخ صحرايي (دريايي) كه به عنوان مهمترين آفت براي محصولات كشاورزي به شمار مي آيد به صورت پراكنده نيز در برخي از نقاط شهرستان مُهر در جنوب فارس مشاهده شده است و اين احتمال وجود دارد كه منطقه خنج هم با اين آفت مواجه شود و در روزهاي آينده شاهد حضور دسته هاي بيشتري از ملخ صحرايي در مناطق جنوبي فارس باشيم.
وي افزود: خسارت ملخ صحرايي در حالت تهاجمي بسيار زياد است و در صورت هجوم گسترده اين آفت، آنها محصول مزارع گندم، محصولات صيفي، برگ هاي درختان، مراتع، علوفه ها و حتي علف هاي هرز را از بين مي برند و خسارت سنگيني برجا مي گذارند، اما جاي نگراني نيست زيرا دستگاه هاي ذي ربط در فارس در آمادگي كامل به سر مي برند.
معاون فرماندار شهرستان خنج هم در اين نشست اظهار داشت: دسته هايي از ملخ صحرايي به صورت پراكنده در اين شهرستان مشاهده شده است كه گفته مي شود خطري ندارد اما به دليل احتمال ورود دسته هاي بيشتري از اين آفت به اين منطقه، ستاد بحران تشكيل شده است.
حبيب الله شاه حسني گفت: به سبب اينكه شهرستان هاي خنج، مُهر و لامرد در مجاورت استان هاي بوشهر و هرمزگان كه كانون هجوم اين ملخ هاست قرار دارند از اين رو با حساسيت بيشتري اين موضوع دنبال مي شود.
او بيان كرد: براي مقابله با ملخ صحرايي بايد در هنگام سمپاشي به موضوع رعايت مسايل زيست محيطي و حفظ حيات وحش نيز توجه كافي اعمال شود.
شهرستان خنج در فاصله 265 كيلومتري جنوب شيراز قرار دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس، روز سيزدهم بهمن ماه جاري در مورد مقابله با ملخ صحرايي در شهرستان هاي جنوبي اين استان به ايرنا بيان داشت: اين آفت تنها در شهرستان مُهر و در سطحي نزديك به 2 هكتار مشاهده شده كه عليه آن سمپاشي صورت گرفته است.
محمد مهدي قاسمي افزود: تمام ملزومات مبارزه با ملخ صحرايي در استان فارس فراهم شده و نيروها در حالت آماده باش به سر مي برند.
وي بيان كرد: 2هواپيماي سمپاش در فارس مستقر شده است و دستگاه هاي سمپاشي نيز در اين استان به حد كافي وجود دارد.
قاسمي افزود: گروه هاي رصد، در حال پايش مزارع و اراضي زيركشت شهرستان هاي جنوبي فارس هستند كه احتمال مشاهده اين نوع ملخ در آنها وجود دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي اضافه كرد: تنها در يك كانون در استان هرمزگان شرايط طغياني گزارش شده است كه احتمالا يكي از هواپيماهاي سمپاش مستقر در فارس به هرمزگان ارسال شود.
قاسمي گفت: در شهرستان هاي لامرد، مُهر، لارستان، داراب، گراش، خنج، ممسني، كازرون و رستم دسته هاي ملخ مشاهده نشده است و وجود ملخ در فاز انفرادي است كه اين وضعيت در حال حاضر نمي تواند براي كشاورزي و منابع طبيعي فارس مشكل ساز باشد.
پيشتر مدير روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي فارس اعلام كرده بود: بيش از 2 تن سم دسيس (Decis) از سوي سازمان حفظ نباتات كشور براي از بين بردن ملخ صحرايي (دريايي) در شهرستان هاي جنوبي فارس، اختصاص يافت.
عليرضا واحدي پور، در گفت و گو با ايرنا بيان كرد: همچنين سازمان ياد شده به همراه اين ميزان سم، دستگاه ها و تجهيزات مورد نياز سمپاشي، شامل سه دستگاه سمپاش 2 هزار ليتري چرخدار و 2 دستگاه سمپاش ULV ارسال كرده است.
سم دسيس، حشره كشي بسيار قوي است كه همه حشرات گياهان و درختان را از بين مي برد.
دستگاه سمپاش ULV با كاستن از قُطر ذرات سم و پرتاب مناسب آن، عمليات ضد عفوني محيط را از جمله درختان با سرعت و دقت قابل قبولي انجام مي دهد.
همچنين اداره جهاد كشاورزي شهرستان مُهر با صدور اطلاعيه اي اعلام كرد: با توجه به گزارش سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) مبني بر شروع عمليات مبارزه عليه ملخ صحرايي در كشورهاي عربستان، عمان و امارات و ورود اين آفت از مرزهاي حاشيه خليج فارس و درياي عمان، از كشاورزان، دامداران و عموم مردم استان هاي فارس، هرمزگان و استان‌هاي همجوار تقاضا داريم كه در صورت مشاهده اين ملخ، مراتب را به سرعت به جهاد كشاورزي گزارش دهند.
شهرستان هاي لامرد و مُهر به ترتيب در فاصله 365 و 330 كيلومتري جنوب شيراز واقع شده اند.
7367 /6118