به گزارش ایرنا، ویدا توحدی روز یكشنبه در بازدید از روستای مهر گرد سمیرم با اشاره به بكر بودن و ویژگی های منحصر بفرد خطه سمیرم در بخش گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: در حالی روستای مهرگرد به عنوان نماد صنایع دستی سمیرم برای ثبت ملی معرفی می شود كه ظرفیت های جهانی شدن را هم داراست.
به گفته وی، وجود ایل قشقایی و حتی بختیاری در بخشی از شهرستان ، عشایر و همچنین تنوع زبانی به همراه موقعیت خوب كوهستانی سمیرم شرایط را برای توسعه كار گردشگری و صنایع دستی در این منطقه فراهم كرده است.
وی خاطر نشان كرد: كشور پهناورمان با داشتن بیش از 33 هزار اثر ثبت شده ملی و 22 اثر ثبت جهانی و یك میلیون سایت تاریخی، تمدنی، گردشگری و اكوتوریسمی جزو 15 كشور برتر دنیا از لحاظ جاذبههای فرهنگی، طبیعی و زیارتی است.
مشاور و ارزیاب معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور با بیان اینكه فعالیت مردم روستای مهرگرد در بخش صنایع دستی ستودنی است اظهار امیدواری كرد: ملی شدن این روستا بتواند در رونق بخشیدن و ادامه این فعالیت ها موثر واقع شود.
توحدی یكی از مشكلات و موضوع های مهم را معرفی مناطق كمتر شناخته شده عنوان كرد و گفت: نبود تابلوهای راهنمای گردشگری چندزبانه و فاصله این مركز استان كه خود یكی از كلان شهرهای بزرگ گردشگری است می تواند از جمله علل این كمتر دیده شدن باشد.
وی یكی از آثار ملی شدن این خطه را مهاجرت معكوس روستاییان برشمرد و افزود: نبود كارگاه های رنگرزی های طبیعی اختصاصی گلیم و جاجیم به عنوان صنعت دست شاخته شده این روستا به همكاری مسوولان شهرستانی باید در آینده نزدیك حل و فصل شود.
مشاور و ارزیاب معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توجه به گردشگری عشایری را نیز یادآور شد و افزود: سمیرم منطقه ای ییلاقی است كه شش ماه از سال عشایر در آن حضور دارند اما هنوز در مسیر توسعه گردشگری عشایری در اول راه قرار داریم.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این بازدید گفت: مهرگرد برند صنایع دستی ملی است كه در آینده در توسعه اقتصادی و گردشگری كل شهرستان تاثیر خواهد گذاشت.
جعفر جعفر صالحی اظهار داشت: بخش زیادی از كار بر عهده بخش خصوصی و حتی تعاونی است و طبیعی است كه همكاری مردم روستا و مسوولان شهرستان در مسیر رونق كسب و كار و صنایع دستی لازم و ضروری است.
وی با بیان اینكه سمیرم رتبه سوم استانی را در حوزه صنایع دستی دارد ادامه داد: بیش از 600 كارت صنایع دستی فعالان این حوزه در این شهرستان صادر شده كه تنها بخشی از گستره فعالان كار این حوزه است.
وی نیز در تایید سخنان مشاور و ارزیاب معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی بر راه اندازی رنگرزی های طبیعی و نه مصنوعی تاكید كرد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان گفت: برخی از فاكتورها مثل رقابتپذیری در بازار، استفاده از مواد اولیه بومآورد، اصالت، خلاقیت و نوآوری جزو معیارهای انتخاب آثار برای كسب نشان ملی است كه در ثبت ملی این روستا نیز باید توجه به این رویكردها لحاظ شود .
وی تصریح كرد: باید در حوزه صنایع دستی به مباحث دانش بنیان، پژوهشی و علمی بصورت ساختاری توجه كنیم و در این مسیر به قابلیت شهرستانها و روستاها اهمیت دهیم.
مهرگرد از روستاهای زیبای بخش وردشت در شمال سمیرم و دهستان دره شور، بر اساس سرشماری نفوس و مسكن سال 1390 دارای 856 نفر جمعیت در قالب 198 خانوار است و ساكنان آن ره زبان تركی قشقایی گویش می كنند.
این روستا از جهت صنایع دستی در رشته نساجی سنتی و بافته های داری نامزد ثبت ملی است.
شهرستان كوهستانی و معتدل سمیرم با 100 هزار نفر جمعیت شهری، عشایری و روستایی، دارای 9 منطقه نمونه گردشگری در 160 كیلومتری جنوب استان اصفهان است.
پیشینه تاریخی، بافت عشایری روستایی و شهری به همراه مواهب طبیعی از قبیل جنگل، كوهستان، پوشش گیاهی، روان آب های همیشه جاری و نیز تنوع جانوری در اقلیم كوهستانی و سردسیر، سمیرم را به عنوان یكی از مناطق پر ظرفیت گردشگری در استان اصفهان مطرح كرده است.
7147/ 6022 /
اصفهان- ایرنا- مشاور و ارزیاب معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: روستای مهر گرد از توابع سمیرم از ظرفیت و قابلیت جهانی در زمینه گردشگری و صنایع دستی برخوردار است.