۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۰۱
کد خبر: 83196184
T T
۰ نفر
توسعه روستاهای قم پس از انقلاب با ایجاد كسب و كار دنبال شد

قم- ایرنا- مدیركل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قم گفت: ایجاد اشتغال از جمله مهمترین راهكارهای حفظ جمعیت روستاهاست و به همین دلیل سیاست های توسعه روستایی در این استان پس از انقلاب اسلامی با ایجاد كسب و كار پایدار دنبال شد.

سجاد چهرگانی روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: حفظ جمعیت ساكن در مناطق روستایی تنها با ایجاد اشتغال پایدار و تامین معیشت روستائیان امكان پذیر است و در این رابطه انقلاب اسلامی در استان های مختلف از جمله قم اقدامات گسترده را به انجام رساند.

** اشتغال، مهمترین ركن توسعه روستایی
مدیركل امور روستایی و شوراهای استانداری قم گفت: نظام جمهوری اسلامی برای محرومیت زدایی از روستاها 2 كار بنیادین انجام داد، ابتدا با اجرای طرح های عمرانی گسترده، خدمات زیربنایی مورد نیاز روستاییان را ارائه و لوازم آسایش مردم را فراهم كرد و در مرحله بعد با ایجاد فرصتهای اشتغال و درآمدزایی به عنوان مهمترین ركن توسعه روستایی، برای محرومیت زدایی و آبادانی هرچه بیشتر این مناطق گام برداشت.
سجاد چهرگانی افزود: نظام جمهوری اسلامی محرومیت زدایی در روستاها را با سیاست ایجاد اشتغال و افزایش درآمد دنبال كرد، چرا كه این راهبرد موجب رونق اقتصادی و درنهایت رونق اجتماعی مناطق روستایی خواهد شد.
وی بیان كرد: این راهبرد درقم نیز به عنوان یك برنامه كارآمد دنبال می شود و مسئولان استان باشناخت ظرفیتهای هر منطقه روستایی به فكر ایجاد مشاغل مرتبط با آن هستند تا علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، از مهاجرت ساكنان روستاها به مناطق شهری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: حمایت از روستاها امروز به عنوان یكی از مهمترین برنامه های نظام جمهوری اسلامی و دولت، دنبال می شود و در همین رابطه تسهیلات بسیار مناسبی در قالب طرح خود اشتغالی روستاییان درنظر گرفته شده كه سهمیه استان قم از این اعتبارات در سال جاری بیش از 202 میلیارد تومان است.

** تامین بازار بزرگترین دغدغه اقتصادی روستاییان
وی بیان كرد: ایجاد بازار برای عرضه محصولات تولید شده در روستاها بهترین راهكار برای رونق اقتصادی در این مناطق است و در همین رابطه نمایشگاه های دائمی عرضه محصولات روستایی درقم ایجاد خواهد شد و تولیدكنندگان برای معرفی محصولات خود در جشنواره های ملی و بین المللی حضور می یابند.
چهرگانی گفت: مسئولان استان برای حل مشكل تامین بازار محصولات روستاییان به عنوان بزرگترین دغدغه آنان برای ادامه فعالیت، تمام تلاش خود را به كار بسته اند و با تعریف الگوهای اقتصادی متنوع از جمله ایجاد كارگاه های كوچك و خانگی در زمینه ساخت صنایع دستی و سوغات به دنبال محرومیت زدایی از چهره روستاهای قم هستند.

** كارگاه های ساخت تسبیح در روستاهای قم ایجاد می شود
وی گفت: درچهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به منظور ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی قم و كمك به معیشت خانوارها، كارگاه های كوچك ساخت تسبیح در این مناطق دایر می شود.
وی افزود: در این رابطه به دنبال ایجاد كارگاه های كوچك ساخت تسبیح و درگیر كردن خانوارهای روستایی علاقه مند به این كار هستیم.
چهرگانی ادامه داد: دراین روش واحدهای صنعتی بزرگ ساخت تسبیح كه در شهرك های صنعتی استان مستقر هستند، كارهای خود را در قالب برون سپاری به خانوارهای روستایی واگذار می كنند و به آنان مزد ساخت می دهند.
مدیركل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قم گفت: بازار محصولات فرهنگی و مذهبی همچون تسبیح در این استان به دلیل زائرپذیری بالای آن مناسب است و با اجرای این طرح نیازی به واردات تسبیح و سایر محصولات مشابه از كشورهایی همچون چین و هند نیست.
چهرگانی گفت: طرح فوق تمام مناطق روستایی استان را تحت پوشش قرار می دهد و درفرآیند تكمیلی آن، 700 خانوار روستایی مشغول كار می شوند.
براساس گفته كارشناسان اقتصادی بازار سوغات قم از جمله فروش تسبیح درصورتی كه هر زائر تنها 10هزار تومان خرید كند، بیش از 2 هزار و 300 میلیارد ریال ارزش اقتصادی دارد و می تواند 4 هزار و 600 فرصت شغلی به وجود آورد.
پژوهش ها نشان می دهد سالانه 80 میلیون تن از محورهای مواصلاتی قم عبور می كنند و 20 میلیون تن از این افراد به منظور زیارت حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمكران وارد این استان می شوند، همچنین سالانه سه میلیون زائر خارجی به این شهر مذهبی عزیمت می كنند.
بنابراین درهر سال 23میلیون زائر وارد قم می شوند كه هر كدام از آنان علاقه مند به خرید سوغاتی ازاین شهر هستند كه دراین زمینه بازار ساخت تسبیح می تواند به یكی از پر رونق ترین كسب و كارها، تبدیل شود.
قم درمنطقه مركزی ایران و در شاهراه مواصلاتی 17 استان كشور قرار گرفته است.
جمعیت روستایی قم در همه بخش های این استان پراكنده اند؛ قم دارای یك شهرستان به همین نام و پنج بخش كهك، جعفریه، سلفچگان، خلجستان و مركزی است؛ جمعیت ساكن در مناطق روستایی قم، كمتر از پنج درصد جمعیت كل استان است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساكن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می كنند.
7405/ 6133/