به گزارش روز دوشنبه ايرنا از ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي دكتر حميد لطيفي افزود: با حمايت ستاد توسعه علوم شناختي و با تلاش و همكاري محققان و اساتيد ، سعي بر آن است تا براساس نياز مراكز تحقيقاتي نسبت به تجاري سازي تجهيزات حوزه 'نوروفوتونيك ' و 'اپتوژنتيك' اقدام شود.
مدير گروه پيشران نوروفوتونيك دانشگاه شهيد بهشتي افزود: محققان عضو اين گروه پيشران ، در يك تلاش علمي موفق شدند با حمايت هاي ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي، دستگاه هاي پيشرفته تصويربرداري نوري از مغز را طراحي و توليد كنند كه گامي بسيار ارزنده در جهت افزايش توان علمي و تصوير برداري نوري از مغز با كيفيت بسيار بالا به حساب مي آيد.
به گفته لطيفي ، دستيابي به تكنيك 'اپتوژنتيك' براي تحريك و كنترل سيستم هاي عصبي از طريق دستكاري سيستم هاي عصبي و حساس نمودن سلول هاي عصبي به نور، يكي از موفقيت هاي محققان عضو گروه پيشران در پژوهشكده ليزر و پلاسما دانشگاه شهيد بهشتي و مركز تحقيقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي است .
محقق حوزه علوم شناختي در بخشي ديگر از اين گفت و گو به طراحي و ساخت سه سيستم تصويربرداري نوري مغز در پژوهشكده ليزر و پلاسما دانشگاه شهيد بهشتي اشاره كرد و گفت: تلاش براي ساخت و بهره برداري از سه دستگاه ديگر شامل 'ميكروسكوپ ليزري كانفوكال ' با چهار طول موج ، همچنين 'ميكروسكوپ نوري با تابش طرح دار' براي تصويربرداري از مغز و سيستم 'تصويربرداري فوتواكوستيك' با حمايت ستاد توسعه علوم شناختي مراحل پاياني خود را طي مي كند و اميد است اين تجهيزات در نيمه اول سال آينده نيز براي بهره برداري در اختيار محققان قرار گيرد.
وي گفت: با بهره برداري از تجهيزات حوزه نوروفوتونيك در پژوهشكده ليزر و پلاسما دانشگاه شهيد بهشتي، محققان حوزه علوم اعصاب شناختي در سراسر كشور مي توانند از خدمات اين دستگاه ها براي انجام فعاليت هاي تحقيقاتي در حوزه هاي علوم اعصاب شناختي استفاده كنند.
علمي ** 1201 **1440
تهران-ايرنا-مديرگروه پيشران نوروفوتونيك پژوهشكده ليزر و پلاسما دانشگاه شهيد بهشتي گفت:براي تصوير برداري نوري ازمغز طراحي و ساخت تجهيزات پيشرفته در حوزه نوروفوتونيك و اپتوژنتيك توسط متخصصان اين پژوهشكده با همكاري مركز تحقيقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي توسعه مي يابد.