۱۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۰۴
کد خبر: 83198319
T T
۰ نفر
توليد محصولات كشاورزي چهارمحال وبختياري 5 برابر شده است

شهركرد- ايرنا- رييس سازمان جهادكشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: توليد محصولات كشاورزي اين استان از 296 هزار تن در سال 57 اينك به يك ميليون و 440 هزار تن رسيده كه حدود 5 برابر افزايش داشته است.

به گزارش ايرنا ذبيح الله غريب روز سه شنبه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار داشت: با افزايش بهره وري و تغيير الگوي كشت اينك براي توليد 1300 گرم محصول كشاورزي يك مترمكعب آب مصرف مي شود، درحالي كه اين رقم قبل از انقلاب كمتر از 600 گرم بود.
وي وسعت اراضي باغي و زراعي مجهز به سيستم آبياري نوين اين استان را بيش از 60 هزار هكتار اعلام كرد و گفت: اين ميزان معادل 57 درصد اراضي كشاورزي استان است.
غريب ميانگين اجراي سيستم آبياري تحت فشار در سطح كشور را 25 درصد اعلام كرد و افزود: در دولت دوازدهم با توسعه و اجراي بيش از 7 هزار هكتار آبياري نوين، اين استان رتبه نخست كشور را كسب كرده است.
وي افزود: برغم صرفه جويي 242 ميليون مترمكعب آب در بخش كشاورزي طي سال زراعي گذشته، بخش عمده اي از اراضي زراعي و باغي اين استان همچنان با بحران كم آبي مواجه است.
رييس سازمان جهادكشاورزي چهارمحال و بختياري، ميزان توليد محصولات باغي استان در اول انقلاب را 29 هزار تن و در سال زراعي گذشته افزون بر 195 هزار تن اعلام كرد.
غريب با اشاره به توليد تنها 47 هزار تن دام و طيور در سال نخست انقلاب گفت: اين ميزان توليد اينك به 300 هزار تن افزايش يافته است.
وي همچنين از توليد 7 هزار تن محصول قارچ دكمه اي در مزارع پرورشي و توليد بيش از 2 ميليون و 400 هزار تن محصولات گلخانه اي در سال جاري خبر داد و تاكيد كرد: اين درحالي است كه قبل از انقلاب توليد اين محصولات قابل توجه نبود.
وي با اشاره به كسب رتبه برتر توليد در برخي از محصولات كشاورزي اين استان طي سال جاري افزود: اين استان با توليد حدود 24 هزار تن ماهي سردابي (قزل آلا) و توليد 24 هزار تن بادام مرغوب صادراتي رتبه نخست توليد اين محصولات را به خود اختصاص داده است.
وي تصريح كرد: بخش كشاورزي استان با توليد سالانه 34 هزار تن محصول هلو مرغوب، رتبه هفتم و 7 هزار تن گردو رتبه نهم توليد را در كشور طي 2 سال گذشته كسب كرده است.
رئيس سازمان جهادكشاورزي چهارمحال و بختياري توضيح داد: اين استان با توليد سالانه بيش از 31 هزار و 200 تن گوشت قرمز برابر 3.5 درصد توليد گوشت قرمز كشور، رتبه نهم كشور را دارد.
وي همچنين سرانه توليد شيرخام اين استان را 242 كيلوگرم دانست.
به گزارش ايرنا ، سالانه بيش از يك ميليون و 440 هزار تن محصولات زراعي، باغي، دامي، شيلات، طيور و لبني دراين استان توسط 66 هزار بهره بردار توليد و وارد بازار مصرف مي شود.
6199/6021