۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۴۷
کد خبر: 83199634
T T
۰ نفر
منطقه ويژه اقتصادي بانه فرصتي براي سرمايه گذاري و توليد

سنندج - ايرنا - منطقه ويژه اقتصادي بانه يكي از ظرفيت هاي مهم براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي است كه در زميني به مساحت 85 در مسير بازارچه سيرانبند اين شهرستان در حال احداث است و سال آينده مرحله اول اين منطقه در 35 هكتار به بهره برداري مي رسد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، منطقه ويژه اقتصادي بانه نخستين منطقه در استان كردستان است كه به عنوان يكي از ظرفيت هاي مهم سرمايه گذاري براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي محسوب مي شود
منطقه ويژه اقتصادي بانه براي همه سرمايه گذاران با شرايط مختلف و به ميزان سرمايه اي كه دارند فرصت در توليد و زمينه اشتغال مرزنشينان را فراهم مي كند و علاوه بر اين در كاهش آمار بيكاري كردستان و رونق صادرات بازارچه سيرانبند نيز نقش بسيار مهمي دارد.
يكي از مهمترين ويژگي هاي سرمايه گذاري در منطقه ويژه اقتصادي بانه معافيت مالياتي و گمركي است كه سرمايه گذاران از پرداخت عوارض گمركي و ماليات و تجار در واردات و صادرات كالا از عوارض گمركي معاف هستند.
فرماندار بانه در اين ارتباط به خبرنگار ايرنا گفت: دولت در اين شهرستان افق برنامه پنج ساله تعريف كرده كه همه فعاليت هاي ما بر اساس اين برنامه انجام مي شود و ايجاد منطقه ويژه اقتصادي بانه يكي از اولويت هاي مهم اين برنامه است.
محمد فلاحي افزود: مسافري كردن و رسمي شدن بازارچه سيرانبند يكي از ظرفيت هاي اين منطقه است و اكنون بسياري از زيرساخت هاي بازارچه با سرمايه هاي دولت فراهم شده و در حال رايزني هاي براي مسافري كردن آن با طرف عراقي هستيم.
وي اظهار داشت: با توجه به سرماي زود رس پاييزي عمليات اجرايي منطقه ويژه اقتصادي بانه متوقف شد كه با شروع فصل كاري عملياتي اجرايي منطقه و آسفالت محوطه ادامه مي يابد و مرحله اول آن در 35 هكتار به بهره برداري مي رسد.
فلاحي با اشاره به رونق بخش توليد در بانه گفت: بسياري از سرمايه گذاراني كه در سال هاي گذشته در كشورهاي مختلف سرمايه گذاري مي كردند اينك سرمايه هاي خود را به شهرستان منتقل كرده و در حال اجرايي كردن طرح هاي توليدي در شهرك صنعتي و يا منطقه ويژه اقتصادي هستند.
فرماندار بانه با بيان اينكه در 2 سال اخير 98 فقره جوار تاسيس مراكز صنعتي و توليدي صادر شده است، گفت: تاكنون 12 جوار تاسيس واحدهاي توليدي براي منطقه ويژه اقتصادي نيز صادر شده است.
فلاحي اضافه كرد: بهره برداري از منطقه ويژه اقتصادي بانه، چرخه صادرات و واردات در بازارچه سيرانبند را رونق مي بخشد، اشتغال ايجاد مي شود كه اينها در كاهش مشكلات بيكاري نقش بسياري مهمي ايفا مي كند.
رئيس صنعت، معدن و تجارت بانه در اين ارتباط به خبرنگار ايرنا گفت: 51 سرمايه گذار براي سرمايه گذاري در منطقه ويژه اقتصادي بانه در خواست داده اند كه اميدواريم سال آينده اين سرمايه گذاران احداث طرح هاي خود را در اين منطقه آغاز كنند.
احمد رحماني افزود: به در خواست سرمايه گذاران در منطقه ويژه اقتصادي بيشتر كارخانه هاي لوازم خانگي ايجاد مي شود كه براي يكي از سرمايه گذاران مجوز توليد 13 قلم كالا در اين بخش صادر شده كه در آينده مي تواند تنوع محصولات خود را تا 80 قلم نيز افزايش دهد.
وي با اشاره به شرايط منطقه ويژه اقتصادي اضافه كرد: اين منطقه با توجه به نزديكي به بازارچه سيرانبند صادرات محور است و كالاهاي كه در آن توليد خواهد شد از طريق اين بازارچه به خارج از كشور صادر مي شود.
رحماني بازارچه مرزي سيرانبند را يكي از فرصت هاي مهم براي سرمايه گذاران منطقه ويژه اقتصادي بانه دانست و اظهار داشت: در سال 82 بازارچه سيرانبند بانه مقام نخست صادرات كالا به عراق را كسب كرد و تجار اين بازارچه نسبت به تجار شهرهاي مرزي فعال تر بودند.
وي يادآور شد: در بازارچه سيرانبند مشوق هاي بازرگاني وجود داشت و بسياري از مشكلات و قوانين دست و پاگير براي صادرات در بازارچه حل شده بود كه بايد اين روند از سرگيري شود.
به گزارش ايرنا، مصوبه ايجاد منطقه ويژه اقتصادي بانه در سال 89 در دولت دهم تصويب شده و عمليات اجرايي آن در سال 96 با اعتبار 360 ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني و شركت شهرك هاي استان تامين شده و در سه فاز اجرايي مي شود كه فاز نخست آن در سال 98 به بهره برداري مي رسد.
منطقه ويژه اقتصادي بانه در 15 كيلومتري غرب بانه و 5 كيلومتري سيرانبند بانه و در نزديكي مرز ايران و عراق واقع شده است.
شهرستان بانه 84 كيلومتر مرز مشترك با اقليم كردستان عراق دارد.
شهرستان مرزي بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/9102