۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۵۴
کد خبر: 83199773
T T
۰ نفر
رشد 11 برابري اشتغال هديه انقلاب به كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد

گچساران - ايرنا - رشد 11 برابري اشتغال و 100 برابري توليد هديه انقلاب اسلامي به مردم استان كهگيلويه و بويراحمد در چهار دهه گذشته است.

به گزارش ايرنا، در حالي كه حوزه كشاورزي مهمترين بخش ايجاد اشتغال در اين استان است اما در دوران پيش از انقلاب اسلامي تنها 10 هزار فرصت شغلي در كهگيلويه و بويراحمد ايجاد شده بود.
بهره وري بهينه از منابع آب و خاك كهگيلويه و بويراحمد، فعال شدن حوزه هايي مانند پرورش ماهي، گياهان دارويي، ايجاد ظرفيت هاي جديد چون گلخانه ها،استفاده از اراضي شيبدار براي ايجاد باغ، امكان استفاده از تجهيزات مكانيزاسيون كشاورزي و توجه به آبي شدن زمين هاي ديم پس از پيروزي انقلاب اسلامي سبب افزايش چشمگير توليدات كشاورزي در اين خطه شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كهگيلويه و بويراحمد گفت: در حالي كه قبل از انقلاب تنها نزديك به ۱۰ هزار نفر در بخش كشاورزي اين استان مشغول بكار بودند هم اكنون ۱۱۵ هزار نفر در اين بخش اشتغال دارند.
الياس تاج‌الديني اظهار كرد: ميزان توليد محصولات در كهگيلويه و بويراحمد در ابتداي پيروزي انقلاب 10 هزار تن بود هم اكنون ساليانه نزديك به يك ميليون تن محصول در اين استان توليد مي شود.
وي بيان كرد: جهش در توليد محصولات كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد در حالي صورت گرفته كه خشكسالي و تحريم ها اين حوزه مهم را تحت تاثير قرار داده است.
مدير آب‌وخاك و امور فني و مهندسي سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون طرح هاي زيرساختي آب و خاك در سطح 72 هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي اين استان اجرا شده است.
عبدالعلي بهاءالديني افزود:پس از پيروزي اجراي طرح هاي تامين آب در سطح 22 هزار هكتار، آبياري هاي نوين 33 هزار هكتار، طرح هاي تامين آب پمپاژهاي كوچك در زمين هاي ديم در 10 هزار و 700 هكتار و تسطيح اراضي سنتي در چهار هزار 900 هكتار از زمين هاي كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد انجام شده است.
وي بيان كرد: احداث 338 جاده بين مزارع و 370 كانال هاي كشاورزي بخش ديگري از خدمات انجام شده براي توسعه زيرساخت هاي كشاورزي در چهار دهه گذشته تاكنون در اين استان بوده است.
مدير آب‌وخاك و امور فني و مهندسي سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد آبياري باراني در زمين هاي كشاورزي امامزاده جعفر در سطح سه هزار و 100 هكتار و سرمايه گذاري 420 ميليارد ريال، طرح تامين آب 800 هكتار زمين كشاورزي منطقه دشت مختار با اعتبار 120 ميليارد ريال و تامين آب آبلش در سطح 380 هكتار با 800 ميليارد ريال از مهمترين طرح هاي حوزه هاي آب و خاك در سال هاي اخير بوده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: تاكنون بيش از 33 هزار هكتار زمين كشاورزي اين استان زير پوشش طرح آبياري نوين قرار گرفته است.
تاج الديني اظهار داشت: دشت هاي امامزاده جعفر، ليشتر، مختار و غورك از جمله مناطق مهم محل اجراي سيستم هاي آبياري باراني و قطره اي در كهگيلويه و بويراحمد است.
وي بيان كرد: براساس قانون 85 درصد از هزينه اجراي طرح هاي آبياري نوين از سوي دولت و 15 درصد نيز سهم كشاورزان است.
تاج الديني ابراز داشت:به هر هكتار زمين زراعي براساس نياز 65 تا 100 ميليون ريال تسهيلات بلاعوض پرداخت مي شود.
تاج الديني تصريح كرد:با استفاده از سيستم آبياري نوين مصرف آب در هر هكتار حداقل 50 درصد كاهش مي يابد.
وي افزايش بهره وري، سهولت آبياري، امكان آبياري زمين هاي شيب دار و جلوگيري از شستشوي بي رويه خاك، صرفه جويي در نيروي كار و پيشگيري از كارهاي سخت در روش هاي سنتي كه منجر به بيماري هايي مانند ديسك، كمردرد و درد مفاصل در كشاورزان مي شود را از جمله مزاياي استفاده از روش هاي نوين آبياري ذكر كرد.
وي بيان كرد: در حال حاضر 230 هكتار كشت انواع گياهان دارويي در استان وجود دارد كه 140 هكتار آن در بخش گل محمدي است.
تاج الديني با اشاره به اينكه درآمد در بخش گياهان دارويي بيشتر از ساير توليدات كشاورزي است، يادآور شد: 11 و نيم هكتار از اراضي كهگيلويه و بويراحمد به كشت زعفران و 80 هكتار ديگر به انواع گياهان دارويي مانند به ليمو، نعناع فلفلي، رزماري و گياهاني از اين قبيل اختصاص دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: 400 هكتار از زمين هاي كشاورزي استان در 2 سال آينده زير كشت گياهان دارويي مي رود.
تاج الديني اظهار داشت: كشت گياهان دارويي يكي از راه هاي مهم افزايش درآمد در كهگيلويه و بويراحمد محسوب مي شود و بايد با ارائه آموزش و تغيير نگرش كشاورزان، آنها را به اين سمت سوق داد.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه پرورش گل رز از ظرفيت هاي جديد اشتغال در اين استان است گفت: ساليانه 19 ميليون شاخه گل رز در اين استان مي شود.
زواره آزادپور اظهار داشت:اين ميزان محصول در 40 گلخانه توليد گل رز به مساحت 16 هكتار توليد و روانه بازار مصرف شده است.
وي بيان كرد: به ازاي هر هكتار گلخانه توليد رز 12 فرصت شغلي ايجاد شده است.
آزادپور تصريح كرد: دلسيوتنا، فيستا، آوالانچ، ردوان، تابسان، اورانجيوس، آنجلينا و سامورايي از مهمترين ارقام گل رز توليد شده در اين استان است.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: هم اكنون سه گلخانه توليد گل رز به مساحت 1.5 هكتار در اين استان در دست احداث است.
آزادپور با اشاره به اينكه محصول گل رز كهگيلويه و بويراحمد در زمان حاضر در بازارهاي تهران فروخته مي شود از برنامه ريزي براي صادرات گل رز اين استان به كشورهاي ارمنستان و تاجيكستان در آينده نزديك خبر داد.
براساس آمار ميزان توليد اين محصول در پايان سال 92 در كهگيلويه و بويراحمد 6 ميليون و 500 هزار شاخه بود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: سطح باغستان هاي اين استان نسبت به ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357 ، 14 برابر شده است.
تاج الديني اظهار داشت: هم اكنون 43 هزار هكتار باغ در كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد درحاليكه سطح باغ هاي كهگيلويه و بويراحمد در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي سه هزار و 200 هكتار بود.
ساليانه 270 تا 280 هزار تن انواع ميوه شامل، سيب، مركبات، ميوه‌هاي تابستانه و ساير ميوه‌ها در باغستان‌هاي كهگيلويه و بويراحمد توليد شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد افزايش حدود هفت برابري سطح زير كشت زمين هاي آبي را از ديگر دستاوردهاي حوزه كشاورزي در دوران پيروزي انقلاب اسلامي دانست.
تاج الديني بيان كرد: هم اكنون بيش از 83 هزار هكتار زمين كشاورزي آبي در كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد در حالي كه سطح زير كشت زمين هاي آبي اين استان در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي 12 هزار هكتار بود.
وي با اشاره به خشكسالي هاي اخير گفت: توسعه سطح زير كشت زمين هاي آبي نقش اثرگذاري در افزايش درآمد بهره برداران و ايجاد فرصت هاي شغلي جديد داشته است.
رئيس اداره امور فناوريهاي مكانيزه سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: يكهزار و 140 ميليارد ريال تسهيلات خريد ماشين‌هاي كشاورزي از ابتداي سال جاري تاكنون به متقاضيان در اين استان پرداخت شده است.
صيدال اسدي افزود: با پرداخت اين تسهيلات هفت هزار و 509 دستگاه تراكتور، كمباين، انواع ادوات دنباله بند و ادوات زراعي، دام، طيور و شيلات در كهگيلويه و بويراحمد از سوي بهره برداران خريداري شده است.
وي بيان كرد: با خريد اين تعداد اين تعداد تجهيزات ضريب مكانيزاسيون كشاورزي اين استان كه كمتر يك اسب بخار در هر هكتار بود به 1.35 اسب بخار در هر هكتار رسيد در حالي كه چهل سال پيش تجهيزات مكانيزاسيون كشاورزي در اين استان صفر بود.
اسدي با اشاره به اينكه آماده پرداخت تسهيلات به متقاضيان هستيم گفت: امسال 241 ميليارد ريال اعتبار براي تجهيزات مكانيزاسيون كشاورزي اين استان تصويب شده است.
رئيس اداره امور فناوري مكانيزه سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد تصريح كرد: با اشاره به اينكه ضريب بهره وري از تجهيزات مكانيزاسيون كشاورزي در كشور 1.7 در هر اسب بخار است گفت: براساس برنامه ششم توسعه بايد اين ميزان به 2.1 اسب بخار در هر هكتار برسد.
وي ابراز داشت: افزايش سرعت و دقت در كار و كاهش هزينه از مزاياي اين تجهيزات است به همين دليل حمايت از كشاورزان براي خريد تجهيزات و ماشين آلات كشاورزي در اولويت برنامه هاي دولت است.
مدير شيلات سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه پرورش ماهي در اين استان پس از پيروزي انقلاب اسلامي آغاز شد گفت: ساليانه 17 هزار تن ماهي سردآبي در اين استان توليد مي شود.
كورش يزدان پناه با اشاره به اينكه توليد ماهيان خاوياري به عنوان يك محصول پردرآمد سال 1395 در كهگيلويه و بويراحمد آغاز شد اظهار داشت: 15 تن ماهي خاوياري سال 1396 در اين استان توليد شده است.
وي همچنين از توليد 150 هزار قطعه ماهي زينتي در سال گذشته در كهگيلويه و بويراحمد خبر داد.
يزدان پناه تصريح كرد: هم اكنون 240 مزرعه پرورش ماهي در كهگيلويه و بويراحمد فعاليت مي‌كند كه 2 هزار و 428 نفر در آنها مشغول بكار هستند.
مدير شيلات سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد ابراز داشت: در حال حاضر 39 مزرعه پرورش ماهي با پيشرفت فيزيكي 30 تا 60 درصد در اين استان در حال ساخت است.
يزدان پناه گفت: در صورت بهره برداري از اين طرح‌ها ضمن ايجاد 390 فرصت شغلي 2 هزار و 725 تن .
كهگيلويه و بويراحمد يكي از قطب‌هاي توليد ماهي قزل آلا در كشور است به‌طوري كه حدود 1.6 درصد توليد ماهيان سردآبي جهان و 10 درصد توليد ماهيان سردآبي كشور را تأمين مي‌كند.
اين استان با دارا بودن حدود 10 درصد منابع آبي و 11 و نيم ميليارد مترمكعب روان آب، 10 درصد توليد ماهيان سردآبي كشور را در خود جاي داده است.
اين استان 270 هزار هكتار زمين كشاورزي دارد كه 160 هزار هكتار آن زراعي است.
استان 713 هزار نفري كهگيلويه و بويراحمد در جنوب غربي ايران دارد.
8143/6110