۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۴۲
کد خبر: 83200505
T T
۰ نفر
جایگاه بازار سرمایه ایران در چهل سالگی انقلاب

تهران- ایرنا- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در چهل سالگی انقلاب شكوهمند اسلامی، بازار سرمایه كشور از حیث كدهای سهامداری رتبه هشتم در جهان را كسب كرده و ابزارهای جدیدی به این بازار اضافه شده است.

به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان بورس و اوراق بهادار، شاپور محمدی امروز (چهارشنبه) در حاشیه بازدید از نخستین رقابت معاملات الگوریتمی در جمع خبرنگاران یادآوری كرد: نخستین اوراقی كه پیش از انقلاب در بازار عرضه شد اوراق قرضه عباس آباد بود و تعداد محدودی سهم معامله می شد اما اكنون علاوه بر سهام، ابزارهای مالی متفاوتی در اختیار اهالی بازار سرمایه قرار گرفته است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: علاوه بر سهام انواع اوراق همانند اسناد خزانه اسلامی و ابزارهایی مانند اختیار خرید و فروش، معاملات آتی سهام و معاملات الگوریتمی به بازار سرمایه كشور وارد شد.
دبیر شورایعالی بورس گفت: امروز تعداد سهامداران با سال های قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. برای حدود 13 درصد جمعیت كشور كد سهامداری صادر شده و حدود ١٠ میلیون نفر به خانواده بازار سرمایه وارد شده اند.
وی با تاكید بر اینكه بازار سرمایه از شفاف ترین بخش های اقتصادی است ادامه داد: حجم بازار و میزان تامین مالی بخش مولد اقتصاد طی این چهل سال ارتقای چشمگیری داشته و نهادهای مالی نیز تا پایان سال به 65٠ می رسد.
محمدی این تعداد نهاد مالی را در دنیا كم نظیر دانست و ابراز داشت: بازار سرمایه كشور از لحاظ شرعی، غنای كافی دارد و همه ابزارهای موجود در این بازار شرعی است.

عبور بازار از فضای تحریم
دبیر شورایعالی بورس درباره تاثیر تحریم ها بر بازار سرمایه گفت: عوامل بنیادی و مزیت های نسبی اقتصاد كشور مشخص است و بازار سرمایه نیز مسیر بلندمدت خود را طی می‌كند.
«تحریم ها اثر چندانی بر بازار ندارد و از آن عبور كرده ایم».
وی ادامه داد: مزایای نسبی بازار سرمایه كوتاه مدت نیست و سرمایه گذاری در بازار یك امر بلندمدت محسوب می شود و بازار از ثبات خوبی برخوردار است.

بازار ارز در اختیار بانك مركزی
محمدی درباره راه‌اندازی بورس ارز گفت: دستورالعمل و قوانین مربوط به معاملات ارز مربوط به بانك مركزی است و بازار نقدی ارز در بازار پولی كشور راه اندازی می شود و در این مسیر سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس كنار بانك مركزی قرار دارند اما قرارداد آتی ارز در بازار سرمایه راه اندازی می شود. هر زمان كه بازار نقدی راه اندازی شد و قیمت مرجع قابل استخراج بود بازار آتی هم فعالیت خود را آغاز می‌كند.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار تاكید كرد همه اطلاعات در بازار سرمایه محرمانه است و هیچ اطلاعاتی از این بازار در خصوص خریداران به هیچ فردی غیر از مراجع قضایی داده نمی شود.
دبیر شورای عالی بورس درباره راه‌اندازی دوباره معاملات آتی سكه نیز عنوان كرد: زمانی كه قیمت مرجع سكه با ثبات باشد و بازار پول كشور قیمت را قبول كند بورس كالا آمادگی ازسرگیری معاملات را دارد اما قیمت مرجع اكنون از نوسان قابل ملاحظه ای برخوردار است؛ در نتیجه نمی‌توان زمان مشخصی برای راه اندازی معاملات آتی سكه در بورس كالا تعیین كرد.
رییس سازمان بورس در مورد راه‌اندازی بورس بین الملل در مناطق آزاد نیز گفت: راه اندازی این بورس نیازمند دستورالعمل و آیین نامه است. این موضوع در كمیسیون اقتصادی مجلس و همچنین در دولت بررسی شده و پس از تصویب، نحوه راه اندازی آن در شورایعالی بورس مطرح می شود.

استانداردهای بازار سرمایه منطبق با فضای بین المللی
محمدی در مورد فعالیت بازار سرمایه در عرصه بین المللی گفت: وقتی عضو نهادی مانند سازمان بین‌المللی كمیسیون‌های اوراق بهادار (آیسكو) می شویم یعنی همه استانداردهای لازم در بازار سرمایه برای سرمایه گذاری رعایت و حقوق سهامداران خرد و سهامداران بزرگ رعایت می شود. به همین دلیل سرمایه گذار خارجی می تواند به راحتی با افق بلندمدت پنج و 10 ساله به بازار سرمایه اعتماد داشته باشد.
وی درباره عرضه نفت در بورس گفت: نفت خام، یك محصول ملی برای كشور است و برای بورس انرژی نیز محصول جدیدی تلقی می شود. به همین دلیل باید ساز و كار معاملات آن فراهم می شد و مشتریان علاقه مند وارد میدان معاملاتی می شدند.
دبیر شورایعالی بورس ادامه داد: بورس انرژی عهده دار كشف قیمت عادلانه است و به همین دلیل محصول های ملی كشور كه گاز و نفت است باید در این بازار عرضه و صرف نظر از تحریم ها این محصولات باید در یك بازار شفاف معامله شود.
محمدی ادامه داد: با همكاری وزارت نفت و تغییر روند اطلاعیه ها انعطاف لازم در بورس انرژی ایجاد شده و در این میان محرمانه بودن اطلاعات رعایت می شود.
به گزارش ایرنا، چهارمین بسته نفتی بزودی در بورس عرضه می شود.
وزیر نفت دیروز (شانزدهم بهمن ماه) درباره عرضه نفت در بورس انرژی گفت: هر كس پیشنهادی درباره عرضه نفت در بورس انرژی دارد می تواند ارایه كند و آن را اعمال خواهیم كرد.
بیژن زنگنه افزود: وزارت نفت هر اقدامی را برای تشویق فروش نفت در بورس انجام داد و حتی با تصویب سران قوا قرار شد فروش نفت در بورس انرژی به طور كامل به صورت ریالی انجام شود.

اقتصام9123*1961*