به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، سید عباس صالحی چهارشنبه شب در حاشیه افتتاح گذرهای فرهنگ و هنر 8 شهر كشور با بیان این كه شهرهایی كه برای گذر فرهنگ و هنر برگزیده شدهاند، خودشان متقاضی بوده اند، افزود: این ایده از دولت می تواند كمك حال ظهور اتفاقات خوب باشد چرا كه كارها نه از بالا به پایین، بلكه به شكل همكاری میان ما و مدیران شهری انجام شده است.
وی تصریح كرد: ما نمیخواستیم چیزی را شروع كنیم كه دستوری و بخشنامهای باشد، چرا كه این گونه امكان استقرار پیدا نمیكند. عزیزان ما در شورای شهر و همكاران در ارشاد در كنار هم این ایده را پخته كردند
رئیس شورای فرهنگ عمومی كشور ادامه داد: شهرهایی كه انتخاب شدهاند گام نخست ما به شمار میآیند و بر اساس ویژگیهایی چون موجودیت فرهنگی، همكاریهای درون شهری و پتانسیل اجتماعی برگزیده شدهاند. برخی از این شهرها كار خود را آغاز كردهاند، برخی در آستانه افتتاح هستند و برخی در مرحله آماده سازی قرار دارند.
صالحی در ادامه به اهمیت مراقبت از این ایده اشاره و اظهارداشت: از اینجا به بعد مراقبت از ایده به اندازه خودش اهمیت دارد. این 10 شهر باید مثل شبكه به هم كمك كنند كه گذر فرهنگ و هنر به خوبی شكل بگیرد و ایدههای خلاقانه را با هم به اشتراك بگذارند. با این كه ممكن است شرایط بومی هر شهر ویژه خودش باشد، در كنار هم بودن زمینه مناسبی برای بهتر شدن كارهاست و تعامل میان آنها درصد موفقیت را بیشتر میكند.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بسیار مهم است كه مردم خلاقیت، جذابیت و لذت را در این گذرها احساس كنند، این گونه آن را مثل یك خاطره با خود خواهند برد. این امر هم نیاز به تزریق مداوم ایده ها دارد كه اصناف فصلی به موقع جایگزین شوند و در تركیبی از ایده ها بتوانیم گذرها را به طور مستمر جذاب نگه داریم به طوری كه مردم احساس كنند اگر این گذر را نبینند چیزی از دست دادهاند.
عضو كابینه دولت دوازدهم تصریح كرد : ایده ها اگر صرفا بر مبنای حمایت دولتی باشند، زود از هم میپاشند، چون مدیران تغییر میكنند و حمایتها ثابت نیستند. ما باید این ایده ها را به سمتی ببریم كه بخش خصوصی فكر كند چگونه از آن درآمد كسب كند، این گونه كم شدن حمایتها منجر به تعطیلی و خاموش شدن چراغ اصناف نمی شود لذا ما باید روی ثبات این موضوع كار كنیم.
صالحی تاكید كرد: باید بدانیم كه چگونه این ایده ها خلاق میشوند و برای آنها ارزش آفرینی كنیم. اگر این كارها بر مبنای حمایتهای دولتی باشد، شكست خواهد خورد، كار باید به گونه ای آنجام شود كه بعدها هم در جای خود بایستد.
وی ادامه داد: حمایت ها نباید مالی باشد، باید بدانیم چگونه در فضای كار، فعالیت هنری را مقرون به صرفه كنیم. چه كار باید كرد؟ ما این ایده با این شهرها پیش میبریم، به مرور كه شهرهایی با جمعیت بالا احساس كنند كه امكان تولید فرهنگی و هنری میسر باشد، طرح را گسترش خواهیم داد. این طرح تا سه سال نیاز به مراقبت اولیه دارد، و همه با هم باید به این طرح كمك كنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری كرد: این گفت و گوها ادامه پیدا كند كه به اتفاق تازه ای منجر شود و به پایداری ایده گذرهای فرهنگ و هنر بیانجامد.
** گذرهای فرهنگ و هنر در یك نگاه
مراسم راهاندازی گذرهای فرهنگ و هنر در ٨ شهر كشورمان، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روسای ادارات و مدیران كل فرهنگ وارشاد اسلامی، روسای شورای شهر و شهرداران ٨ شهر انتخاب شده، در ساختمان وزارت ارشاد برگزار شد.
اصفهان، شیراز، كرمان، سنندج، سبزوار، نیشابور، بم و از شهرهایی هستند كه گذرهای فرهنگ و هنر در آنها راهاندازی شده و كار خود را آغاز كرده است.
هدف از ایجاد گذر فرهنگ و هنر را رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگی و هنری و ایجاد روحیه نشاط و شادی و نیز امیدبخشی به مردم است.
گذرهای فرهنگ و هنر طرحی دو وجهی است كه در یك سوی آن راسته و بازاری هنری راهاندازی میشود و در سوی دیگر، از اماكن تاریخی برای ایجاد این گذرها استفاده خواهد شد كه پیوندی میان مردم و میراث فرهنگی برقرار میكند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه افرادی كه علاقهمند به حضور در گذر فرهنگ و هنر هستند، حمایت مالی و معنوی خواهد كرد و تسهیلات مناسبی به آنان ارائه میكند.
فراهنگ ** 9211 ** 1355 **
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایده ها اگر صرفا بر مبنای حمایت دولتی باشند، زود از هم میپاشند، چون مدیران تغییر و حمایتها ثابت نمی مانند لذا باید روی ثبات این موضوع بیشتركاركنیم.