۱۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱:۰۷
کد خبر: 83200946
T T
۰ نفر
اعتراض ايتاليايي ها به تجارت نظامي رم با عربستان

رم - ايرنا - گروهي از صلح طلبان ايتاليايي با تجمع در مقابل وزارت خارجه اين كشور در رم، عليه فروش اسلحه به عربستان سعودي اعتراض كردند.

به گزارش بامداد پنجشنبه خبرنگار ايرنا، صلح طلبان ايتاليايي روز چهارشنبه با برگزاري اين تجمع اعتراض آميز در مقابل وزارت خارجه كشورشان، خواستار متوقف شدن صدور اسلحه به عربستان شدند.
معترضان با انتقاد از تداوم فروش اسلحه به سعودي ها، با در دست گرفتن تصاويري از قربانيان غيرنظامي جنگ يمن به ويژه كودكان كه با بمب هاي ائتلاف آمريكايي - عربي جان خود را از دست داده اند، از وزارت خارجه و دولت ايتاليا خواستند تا از فروش بمب كه بر سر مردم بيگناه يمن پرتاب مي شود، خودداري كند.
صلح طلبان همچنين با محكوم كردن جنايات عربستان در يمن، اعلام كردند كه دولت ايتاليا با ادامه فروش سلاح به عربستان همانند آمريكا و انگليس شريك جرم سعودي ها در يمن است.
صلح طلبان ايتاليايي پيش از اين نيز در مقابل سفارت عربستان در رم و در مقابل شهرداري رم و دفتر راديو و تلويزيون دولتي 'راي' ايتاليا تجمع برگزار كرده بودند.
بر اساس قانون 185 سال 1990، صادرات اسلحه از ايتاليا به كشورهاي در جنگ ممنوع بوده و فروش اسلحه بايد مطابق با سياست خارجي و دفاع ملي اين كشور باشد. ماده يك قانون اساسي ايتاليا نيز جنگ را به عنوان ابزاري براي حل اختلاف ها بين المللي رد مي كند. با اين حال ايتاليا كه نهمين صادر كننده اسلحه در جهان محسوب مي شود، از فروش بمب به عربستان براي بمباران مردم مظلوم يمن دريغ نمي كند.
عربستان سعودي ميليون ها يورو سلاح از ايتاليا خريداري كرده و علاوه بر اين 245 ميليون يورو جنگنده هاي يوروفايتر و تورنادو وارد كرده است.
انجمن هاي مختف ايتاليايي و اروپايي تاكنون بارها از صادرات سلاح به عربستان سعودي انتقاد كردند و پارلمان اروپا نيز به دفعات خواستار تحريم تسليحاتي عربستان به خاطر مشاركت اين كشور در جنگ يمن و شديدترين نقض حقوق بشر شده است.
بر اساس داده هاي موسسه سوئدي 'Sipri' ايتاليا جزو 10 كشور نخست سازنده و صادر كننده سلاح در جهان است. ايتاليا 2.5 درصد سلاح ها در جهان را صادر و نهمين كشور از نظر مقدار سلاح اي صادر شده محسوب مي شود.
در شهر 'دوموزنواس' در جزيره ساردني، يك شركت آلماني بنام 'Rwm' به توليد بمب هايي مي پردازد كه توسط عربستان در يمن پرتاب شده و سبب مرگ هزاران قرباني از جمله كودكان و افراد بي گناه مي شود.
عربستان سعودي از سال 1394 در راس ائتلافي از چند كشور عربي و با كمك و چراغ سبز آمريكا، حملات گسترده اي را عليه يمن، فقيرترين كشور عربي آغاز كرد تا به بهانه بازگرداندن منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي اين كشور به قدرت، به اهداف و زياده خواهي هاي سياسي خود جامه عمل بپوشاند.تجاوز عربستان به يمن تاكنون منجر به كشته شدن بيش از 14 هزار يمني بي گناه و ويراني اين كشور شده است.
شبد**اروپام**461