۱۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۵۵
کد خبر: 83201871
T T
۰ نفر

سنددار شدن املاك روستايي به نزاع ها پايان داد

۱۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۵۵
کد خبر: 83201871
سنددار شدن املاك روستايي به نزاع ها پايان داد

تهران- ايرنا- معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران با بيان اينكه سنددار شدن املاك روستايي به نزاع هاي محلي پايان داد گفت: اين طرح در 342 روستاي استان انجام شده است.

علي خوئيني روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تاكنون بيش از 90 هزار جلد سند در اختيار روستاييان استان تهران قرار گرفته است.
به گفته وي مابقي واحدهايي كه نيازمند سند هستند 127 هزار واحد مسكوني اعلام شده كه در صورت برطرف شدن مسايل مربوط به مالكيت، بنياد مسكن از آمادگي لازم براي سنددار كردن اين واحدها برخوردار است.
خوئيني اظهارداشت: مالكان مي توانند از اين اسناد به عنوان وثيقه براي دريافت تسهيلات استفاده كنند.

**طرح هادي اصلي ترين طرح بنياد مسكن
خوئيني به ديگر اقدامات بنياد مسكن در طول 40 سال اخير اشاره و بيان كرد: طرح هادي از جمله طرح هايي است كه به عنوان اصلي ترين طرح موجود در بنياد مسكن براي تجديد حيات روستا به تصويب هيات وزيران رسيده است.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران اعلام كرد كه اين طرح تعيين كننده تمام كاربري هاي اراضي داخل مناطق روستايي و نيز توسعه روستا است.
وي آخرين سرشماري رسمي در استان تهران را مربوط به سال 95 دانست و گفت: طبق آمارهاي ارائه شده از اين سرشماري 530 روستا داراي بيش از 20 خانوار بودند كه طبق قانون برنامه پنجم 471 از اين آبادي ها واجد شرايط تهيه طرح هادي روستايي بودند و مي بايست تا پايان برنامه پنجم از طرح هادي برخوردار مي شدند.
اين مسئول افزود: اما بنياد مسكن دو سال زودتر از پايان برنامه پنجم توسعه طرح هادي روستايي را براي استان تهران طراحي و تصويب كرد.
خوئيني گفت: اكنون در 340 روستا با بيش از 20 خانوار، اجراي طرح هادي كه شامل پياده روسازي و بهسازي معابر است عملياتي شده و اين به معناي كامل شدن طرح نيست بلكه در هر روستا چند فاز براي اجرا باقي مانده است كه به تناسب اعتباراتي كه در اختيار بنياد مسكن قرار مي گيرد آن ها را تكميل خواهيم كرد.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران با بيان اينكه 131 روستاي ديگر نيازمند اجراي طرح هادي است كه به تناسب با تخصيص اعتبار به بنياد مسكن اين طرح به مرور تكميل مي شود، اظهار داشت: اولويت اعتبار با روستاهايي است كه از جمعيت بيشتري برخوردارند چراكه اين روستاها با مشكلات بيشتري نسبت به ديگر روستاها همراه هستند و طبق برآوردهاي صورت گرفته تكميل اين واحدها نيازمند 70 ميليارد تومان اعتبار است.

*هدف از اجراي طرح هادي در مناطق روستايي
وي بيان كرد: اين طرح زمينه توزيع عادلانه امكانات مانند بهسازي معابر، ساماندهي شبكه آبهاي سطحي و ايجاد فضاي مناسب براي توسعه روستا را فراهم مي كند، همچنين در اين طرح زمينه تخريب و نوسازي واحدهاي مسكوني با عمر بالا با مشاركت مالكين فراهم خواهد شد.
به گفته خوئيني در طرح هادي، كاربري زمين هاي خالي معين شده و بر اين اساس زمينه شكل گيري و توسعه روستا فراهم مي شود.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران تهيه و اجراي طرح هادي در استان تهران را بسيار بالاتر از ميزان متوسط كشوري دانست و گفت: اجراي باكيفيت و مناسب اين طرح در استان تهران موجب ايجاد ارزش افزوده در روستا شده است.
وي اظهارداشت: به تناسب افزايش تراكم جمعيت، ارزش زمين بالا مي رود كه اين امر باعث افزايش معاملات، سوداگري، ايجاد آشفتگي در فضاي روستاها و نيز حاشيه شهرها جهت ساخت و ساز مي شود.
به گفته خوئيني اجراي طرح هادي به منظور پيشگيري از تبعات ناگوار ساخت و سازهاي غيرمجاز هماهنگي بيش از پيش دستگاه ها و پايبندي به ضوابط و مقررات ضروري است.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران گفت: استفاده از محل قير يارانه اي از ديگر مسايلي بود كه زمينه بهبود محيط هاي روستايي را فراهم كرده است.
به گفته وي طي سه سال اخير باوجود كمبود اعتبار به ميزان يك ميليون و 122 هزار و 400 متر مربع معابر روستاهاي استان تهران آسفالت و بهسازي شده اند.

* سبك و الگوي ايران در معماري
وي معتقد است كه ايران از لحاظ معماري داراي سبك و الگو است اما هيچ يك از آنها به دليل غلبه مسايل اقتصادي بر مسايل موجود امروزه در مقام اجرا قرار نگرفته است.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران، صدور سند براي واحدهاي مسكوني روستاها، ارائه خدمات فني و مهندسي و بازسازي مناطق آسيب ديده پس از سوانح را از ديگر اقدامات انجام شده توسط بنياد مسكن عنوان كرد.

* تقويت بعد گردشگري روستايي در استان تهران
وي به اقداماتي كه بنياد مسكن در دستور برنامه هاي خود قرار داده است اشاره و بيان كرد: استان تهران از لحاظ گردشگري روستايي از پتانسيل و بوم گردي بالايي برخوردار است بنابراين بنياد مسكن به دنبال تقويت بعد گردشگري روستايي در استان تهران است كه تاكنون در اين زمينه همكاري هاي خوبي با ميراث فرهنگي و نيز وزارت كشور انجام شده است.
خوئيني گفت: توسعه روستاها در سطح ملي بر كسي پوشيده نيست و بايد اقدامي در راستاي تامين اقتصاد روستايي ها انجام داد تا جمعيت در روستاها باقي بماند.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان تهران با بيان اينكه اكنون به دنبال رونق مزاياي گردشگري در 30 روستاي استان تهران هستيم، گفت: براي تقويت اقتصاد روستا بايد چند اقدام مانند بهبود شيوه توليد، كشت و ارتقاي سطح توليد و توسعه صنايع دستي و كارگاهي را در دستور كار قرار داد و همچنين در كنار آن بايد از مسايل روستا مانند فضاي گردشگري روستاهاي استان تهران استفاده بهينه كرد.

تهرام/ 9206