در اين آيين كه امامجمعه ابركوه ، روحانيان و جمع كثيري از مردم و خانوادههاي معظم شهدا حضور داشتند، تابوت نمادين آن حضرت از ميدان امام حسين(ع) تا مصلي شهداي محراب ابركوه همراه با مديحهسرايي و سينهزني تشييع شد.
عزاداران فاطمي با حضور در مصلي نسبت به ساحت آن حضرت عرض ارادت و عزاداري كردند.
رئيس اداره تبليغات اسلامي شهرستان ابركوه در حاشيه مراسم يادشده در گفت و گو با ايرنا ، با قدرداني از حضور مردم در آيين تشييع نمادين پيكر حضرت فاطمه (س) گفت: ولايتپذيري و دفاع از حريم ولايت از جمله سيره عملي دختر رسول خدا و نشان دهنده رابطه عميق مريد و مراد، امام و مأموم است.
حجتالاسلام سيد كاظم فاطمي نسب بابيان اينكه رمز كسب سعادت دنيا و آخرت هر فردي در پيروي از حضرت زهرا(س) است، تصريح كرد : آن حضرت اسوه حسنه و الگوي نمونه انسانهايي است كه براي حق و حقيقت زندگي ميكنند.
وي ادامه داد: سيره عملي آن حضرت بايد سرلوحه زندگي مردم مسلمان در مسير زندگاني قرار گيرد ، اگر خدايناكرده ذرهاي از آن فاصله بگيريم، دچار خسران ميشويم.
فاطمي نسب اضافه كرد: امروزه، جامعه اسلامي نيازمند فرهنگ فاطمي است، زنان و دختران ايران اسلامي بايد با شناخت ابعاد كامل زندگي آن حضرت، توطئههاي فرهنگي دشمنان اسلام را خنثي كنند.
شهرستان ابركوه حدود 70هيات مذهبي دارد كه آيينهاي زنجيرزني، « شده برداري»، « جوش دوره» و «آهنگ حماسي »
كه بيش از يك قرن سابقه در عزاداري محرم ابركوه دارد در فهرست معنوي آثار ملي ايران ثبتشده است .
حضرت فاطمه (س)، در سال پنجم پس از بعثت، روز 20 جمادي الثاني در مكه مكرمه و در خانه حضرت محمد(ص) و حضرت خديجه(س) به دنيا آمد.
نام مبارك آن حضرت، فاطمه است و براي ايشان القاب و صفات متعددي همچون زهرا، صديقه، طاهره، مباركه، بتول، راضيه و مرضيه نيز ذكر شده است.
ام الحسين، ام الحسن، ام الائمه و ام ابيها از جمله كنيه هاي اين بانوي مطهر اسلام است.
سراسر زندگاني صديقه طاهره مملو از مكارم اخلاق و رفتارهاي نمونه و انساني است، ايشان با امام علي(ع) پيشواي اول شيعيان ازدواج كردند و در برهه هاي حساس زندگي در كنار امام بود و از او حمايت مي كرد، و در همسرداري و مهر مادري الگوي جهانيان است.
در دامن پاك فاطمه زهرا (س) 2 امام بزرگوار و 2 شخصيت ممتاز عالم بشري، امام حسن(ع) مظهر حلم و وقار و امام حسين(ع) سرور شهيدان تربيت يافتند و سلسله امامت و ولايت را استمرار بخشيدند و نيز زينب كبري(س) حماسه ساز روز عاشورا كه پيام حسيني و حماسه عاشورا را به جهانيان اعلام كرد.
سرانجام حضرت فاطمه بر اثر شدت ضربات و لطماتي كه بر اثر هجوم به خانه اش و وقايع پس از آن وارد شده بود، بيمار و در بستر بيماري افتاد.
در ايام بيماري، آن حضرت روزي امام را فراخواند و آن حضرت را وصي خويش قرار داد كه پس از وفاتش،جسدش را شبانه غسل دهد، شبانه كفن و دفن كند و احدي از كساني كه در حق او ستم روا داشته اند، در مراسم تدفين و نماز خواندن بر پيكر او حاضر نباشند.
سرانجام روز سوم جمادي الثاني سال يازدهم هجري، دخت پيامبر اسلام، بر اثر حوادث ناشي از هجوم به خانه ايشان، دنيا را وداع گفت و به شهادت رسيد، در حالي كه از عمر مباركش بنا بر مشهور، 18 سال بيشتر نمي گذشت و بنا بر روايت هاي مشهور تنها 95 روز پس از رحلت رسول خدا در اين دنيا زندگي كرد.
مركز شهرستان 53 هزارنفري ابركوه در140كيلومتري جنوب غربي شهر يزد قرار دارد.
7540/ 2047/
يزد - ايرنا - آيين شام غريبان بيبي 2 عالم حضرت فاطمه (س) و تشييع نمادين پيكر پاك و مطهر آن بانوي بزرگ اسلام به ياد مظلوميت و غربت آن حضرت و امام علي(ع) با حضور محبان اهلبيت (ع) شنبهشب در شهر ابركوه برگزار شد.