۲۱ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۰۶
کد خبر: 83203529
T T
۰ نفر

رژيم هاي غذايي نامناسب عمر را كوتاه مي كند

۲۱ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۰۶
کد خبر: 83203529
رژيم هاي غذايي نامناسب عمر را كوتاه مي كند

ساري – ايرنا – يك متخصص تغذيه در خصوص رواج رژيم هاي لاغري و درماني غير علمي و نامناسب در جامعه هشدار داد و گفت كه اين نوع رژيم ها با آسيب هايي كه به بافت غيرچربي بدن ( عضله و استخوان)مي زنند باعث كاهش عمر افراد مي شوند .

دكتر اكبر فاضل تبار ملكشاه روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : رژيم هاي غذايي نامناسب و بويژه رژيم هاي تك ماده اي كه در آن فقط به خوردن يك قلم ماده غذايي توصيه مي شود باعث از دست رفتن بافت هاي عضلاني، استخواني و از دست رفتن آب بدن مي شوند كه به كاهش وزن مي انجامد.
وي با اشاره به اينكه براساس مطالعات آينده نگر، طول عمر افراد به حفظ و ماندگاري بافت هاي غير چربي( استخواني و عضلاني) وابسته است، ادامه داد : افراد براي درمان بيماري هاي غير واگيرشان از جمله ديابت، كبد چرب و يا براي لاغرشدن به سمت رژيم هاي غذايي مي روند در حالي كه تنها با كاهش چربي چنين مشكلاتي برطرف مي شود و لزوما نيازي به كاهش وزن ندارند.
رئيس انجمن تغذيه مازندران نقش رژيم غذايي را در درمان و سلامت افراد حدود 40 درصد و عمده نقش را شيوه زندگي سالم عنوان كرد و اظهار داشت: به عنوان مثال نخوردن صبحانه سبب تجمع چربي خواهد شد و تاثير رژيم غذايي را مي كاهد .
وي گفت: اين كه نسخه رژيم هاي غذايي را چه افرادي مي پيچيدند نكته حائز اهميت و مهمي است كه حتما بايد براساس متد و روش هاي علمي و پزشكي و زير نظر متخصصان امر انجام شود تا در جاي خود اثر بگذارد .
دكتر فاضل تبار افزود : براساس قانون كشورمان رژيم درمانگران ( كارشناس ، كارشناس ارشد و دكترا و متخصص تغذيه) ، افراد داراي صلاحيت براي تعيين رژيم غذايي به شمار مي روند اما متاسفانه در واقعيت مساله به طور ديگري است .
عضو بنياد ملي نخبگان اظهار داشت : تاكيد بر اين نكته كه بايد نسخه رژيم درماني افراد توسط اين كارشناسان و متخصصان پيچيده شود از آن جهت است كه آنان با بررسي وضعيت فرد، رژيم متناسب با شرايط جسمي ، فيزيكي ، اقتصادي و فرهنگي تعيين و توصيه مي كنند و نااگاهي افراد سودجو سبب آسيب هاي جسمي روحي و مالي افراد مي شود .
وي با اظهار اين كه رژيم غذايي هر فرد بر اساس ساختار ژنتيكي و فيزيكي با ديگران متفاوت است ، گفت : به علت تفاوت هاي ژنتيكي كه طي ساليان دراز رخ داده، رژيم غذايييك فرد نمي تواند براي ديگري كاربرد داشته باشد ولي متاسفانه اين موضوع در جامعه و ميان مردم ما رواج دارد كه نسخه هاي يكسان براي يكديگر مي پيچند و انتظار كاهش وزن و سلامتي را دارند .
اين متخصص تغذيه افزود: رژيم غذايي به اين معنا نيست كه فرد با مشقت و سختي مواجه باشد و غذا نخورد. اين موضوعي است كه توسط سودجويان به جامعه تزريق مي شود تا با شكست متوالي در كاهش و تثبيت وزن، عزت نفس و اعتماد بنفس افراد كاهش پيدا كرده و براحتي اسير تبليغات غير علمي در شبكه هاي تبليغاتي شوند .
وي ويژگي رژيم غذايي مناسب را با سه خصيصه اعتدال ، تنوع و تناسب در مصرف غذاها توصيف كرد و گفت : متخصصان و كارشناسان تغذيه به افراد مي آموزند چه زمان و چقدر از هر غذا را مي توانند بخورند و اين مهم با شيوه اي كه در جامعه متداول شده تفاوت بسياري دارد .
**عوارض رژيم هاي نامناسب
رئيس انجمن تغذيه مازندران عوارض رژيم نامناسب را ظاهري و دروني اعلام كرد و گفت : سردردهاي شديد مداوم ، خستگي ، عدم كارايي ، پرخاشگري ، حساس شدن، حريص شدن به غذاها، آسيب به پوست و ريزش مو از عوارض ظاهري اين نوع رژيم ها است .
وي همچنين از دست رفتن آب بدن ، از بين رفتن پروتئين و عضله ، استخوان ، يبوست ، بار زياد كليوي در نهايت كم شدن از عمر را از عوارض جدي اين رژيم هاي نامناسب برشمرد و گفت : به طور مثال رژيم هايي كه توصيه به مصرف زياد پروتئين به دليل داشتن سديم بالا سبب افزايش دفع كلسيم ادراري شده كه تداوم اين رژيم خاص بيشتر از سه هفته شرايط از دست رفتن كلسيم را بيشتر مهيا كرده، پوكي استخوان را سبب مي شود .
دكتر فاضل تبار به يك مشاوره غلط درباره رژيم هاي نامناسب كه سلامت فرد را به خطر مي اندازد اشاره كرد و افزود : در حالي افراد براي كاهش 'تري گليسيريد ' يا همان چربي بد دور قلب ، رژيم خوردن ميوه را دنبال مي كنند كه ميوه ها داراي قند ساده بوده كه مصرف بيش از توصيه آن، خود تبديل به چربي مي شوند .
وي ادامه داد : پس رژيم انحصاري ميوه نمي تواند براي هر فردي، درمانگر و يا لاغر كننده باشد و سلامتي فرد را حفظ و تضمين بكند .
دكتراي تغذيه گفت : شيوه هاي نادرست استفاده از رژيم غذايي در برخي موارد با كاهش متابوليسم پايه باعث مي شود تا بدن با كالري اضافه رو به رو شود و براي فرار از خطر و حفظ بقا شيوه ديگري را اتخاذ مي كند و چربي هاي اضافه در ناحيه شكم و احشا را تجميع مي كند .
وي افزود: اين تجمع چربي در ناحيه شكمي پيش آگاهي خطر كبدچرب و سكته قلبي است كه بايد اين نوع چاقي ها را جدي گرفت .
دكتر فاضل تبار گفت: رژيم غذايي بدون آموزش خطاهاي شيوه زندگي سالم نمي تواند پايايي و ماندگاري را داشته باشد .
2096/1654
۰ نفر