به گزارش خبرگزاری فرانس 24، شاناهان پس از استعفای 'جیمز متیس' وزیر دفاع آمریكا در پی اختلاف با 'دونالد ترامپ' بر سر خروج نیروهای آمریكایی از سوریه، كفالت پنتاگون را برعهده گرفت.
شاناهان پس از پذیرش سرپرستی وزارت آمریكا و برای نخستین بار با هدف ارزیابی اوضاع افغانستان و اطمینان دادن به دولت این كشور درباره مذاكرات مستقیم آمریكا با طالبان كه از تابستان گذشته آغاز شده، به كابل رفته است.
در جریان این دیدار غیرمنتظره، قرار است كفیل وزارت دفاع آمریكا با 'اشرف غنی' رئیس جمهوری افغانستان و ژنرال 'اسكات میلر' فرمانده نیروهای آمریكایی در این كشور گفت وگو كند.
شاناهان در فرودگاه كابل در جمع خبرنگاران گفت: چیزی كه مهم است مشاركت دولت افغانستان در مذاكرات صلح مربوط به این كشور است.
وی افزود: آمریكا برای برقراری امنیت در افغانستان سرمایه گذاری كرده اما این مردم افغانستان هستند كه باید آینده خود را تعیین كنند.
طالبان تا امروز هرگونه مذكراه با دولت اشرف غنی را رد كرده و معتقد است كه دولت افغانستان 'بازیچه ای' در دست آمریكا است.
واشنگتن در تلاش است مذاكرات را از این بن بست خارج كند.
'زلمی خلیل زاد' فرستاده ویژه آمریكا در امور افغانستان نیز جمعه گذشته گفته بود كه مذاكرات صلح هنوز در مراحل ابتدایی است.
وی اظهار امیدواری كرده بود كه تا پیش از برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری افغانستان در 20 ژوئیه، (29 تیرماه 98) مذاكرات میان دولت كابل و گروه طالبان، به نتایج مثبتی برسد.
خروج سربازان آمریكایی از این كشور مهمترین شرط طالبان برای ادامه مذاكره در گفت وگوهای صلح دوحه بود.
حدود 14 هزار سرباز آمریكایی در افغاستان حضور دارد و این درحالیست كه چندی پیش 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا بر تصمیم خود برای كاهش شمار نظامیان آمریكایی در افغانستان و سوریه تاكید كرده بود اما این تصمیم با مخالفت های جدی روبرو شد و برخی مقامات آمریكایی اجرای چنین تصمیمی را وابسته به وضعیت افغانستان دانستند.
طالبان بین سالهای 1996 تا 2001 حكومت را در افغانستان به دست داشت و در پی حمله نظامی آمریكا از قدرت ساقط شد.
از این رو افغانستان پس از حمله سال 2001 آمریكایی ها به این كشور، صحنه درگیری میان گروه طالبان با نظامیان دولتی و نیروهای نظامی خارجی است.
خاورم ** 9329 ** 1071
تهران - ایرنا - 'پت شاناهان' سرپرست وزارت دفاع آمریكا روز دوشنبه در سفری از پیش اعلام نشده برای رایزنی با دولت افغانستان و فرماندهان آمریكایی مستقر در این كشور وارد كابل شد.