۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۰۸
کد خبر: 83206289
T T
۰ نفر
بازيابي توان در بزرگسالي با سلول‌هاي بنيادي عضلاني

تهران- ايرنا- محققان دريافتند كه از دست دادن سلول‌هاي بنيادي عضلاني، نيروي محركه اصلي كاهش عضلات در سالمندان است؛ يافته‌هاي آنها، نظريه كنوني را كه كاهش عضلات در سنين بالا، عمدتا به خاطر از دست دادن نورون‌هاي حركتي است، به چالش مي‌كشد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا ازمعاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، پژوهشگران دانشگاه روچستر اميدوارند كه بتوانند با توليد يك دارو يا روش درماني باعث كاهش سرعت از دست رفتن سلول‌هاي بنيادي عضلاني و تحليل عضلات در آينده شوند.
در اواسط 30 سالگي، اندازه و قدرت عضلات كاهش مي يابد، تغييرات به آرامي شروع مي‌شود، اما در70 يا 80 سالگي، اين تحليل‌رفتگي مي‌تواند فرد را براي انجام كارهاي ساده روزانه دچار مشكل و به ديگران وابسته كند. در حالي كه سرعت اين تحليل‌رفتگي از فرد به فرد ديگر تغيير مي‌كند و ممكن است از طريق رژيم غذايي و ورزش كمتر شود، اما تقريبا هيچ شخصي نمي‌تواند از آن فرار كند.
اين گروه با انجام تحقيقاتي بر موش‌هاي آزمايشگاهي، نقش جديدي براي سلول‌هاي بنيادي در نگهداري طول عمر عضلات تعريف كردند، تمام بزرگسالان داراي يك «استخر» از سلول‌هاي بنيادي هستند كه در بافت عضلاني آنها زندگي مي‌كنند و در پاسخ به ورزش و يا آسيب بافتي، باعث انتشار سلول‌هاي عضلاني جديد براي ترميم يا رشد ماهيچه‌ها مي‌شوند، اين در حاليست كه براساس يك ذهنيت قبلي، سلول‌هاي بنيادي عضلاني با افزايش سن فرد مي‌ميرند.
محققان به دنبال كشف و ساخت يك داروي هدفمند هستند كه اين استخر مملو از سلول‌هاي بنيادي عضلاني را حفظ كرده و در نتيجه مانع از تحليل عضلات در سنين بالا شوند.
علمي ** 9340*2017
۰ نفر