این خبرگزاری آمریكایی افزود: لهستان با برگزاری این نشست همچنین حفاظت كشورش در مقابل روسیه را هدف قرار می دهد.
این رسانه نوشت: دولت ایران كه این نشست را اقدامی خصمانه قلمداد می كند هشدار داده كه برگزاری این نشست تبعاتی برای لهستان خواهد داشت.
برخی از ناظران سیاسی همچنین نگران آن هستند كه دولت لهستان با همسویی بیشتر با واشنگتن درباره موضوعی كه بیشترین اختلاف را بین قدرت های اصلی اروپایی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا برانگیخته است، با خطر انزوای بیشتر در اروپا مواجه است.
«پیوتر براس» مدیر دفتر ورشو در شورای روابط خارجی اروپا در این زمینه گفت: مساله ای كه من را نگران می كند این است كه دولت لهستان همه تخم مرغ هایش را در سبد ترامپ گذاشته است؛ سبد ترامپ و نه حتی سبد آمریكا. این مساله به ضرر روابط با شركای آمریكا وحتی اتحاد سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) تمام می شود.
آسوشیتدپرس نوشت: «فدریكا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیران امور خارجه قدرت های مهم اروپایی از جمله روسیه در این نشست كه تحت عنوان «آینده صلح وامنیت خاورمیانه» روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (فردا و پس فردا) در ورشو پایتخت لهستان برگزار می شود، شركت نخواهند كرد.
«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه به اتفاق «یاسك چاپوتوویچ»(Jacek Czaputowicz) همتای لهستانی اش، میزبانی این نشست را برعهده دارند.
«مایك پنس» معاون رئیس جمهوری آمریكا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از دیگر مقامات شركت كننده در این نشست هستند.
به نوشته آسوشیتدپرس، این نشست در حالی برگزار می شود كه مقامات ورشو در حال اعمال نفوذ در آمریكا برای ایجاد پایگاه نظامی این كشور در خاك لهستان هستند.
این اقدام به دنبال اعزام نیرو به كشورهای شرقی ناتو و مانورهای نظامی بیشتر در منطقه به دنبال الحاق كریمه به روسیه در سال 2014 صورت گرفته است.
این رسانه افزود: مقامات ارشد لهستانی علاقه مند به حضور دائمی آمریكا در خاك خود هستند و پایگاه نظامی مذكور را «فورت ترامپ» نامیده اند هر چند كه گزینه های دیگری از جمله تقویت روابط كنونی دو كشور واقع گرایانه تر قلمداد می شود.
انتظار می رود پنتاگون (وزارت دفاع آمریكا) ارزیابی خود در این زمینه را در ماه مارس اعلام كند. هر گونه تایید اعزام نیروی جدید به لهستان در حوزه اختیارات كنگره است.
وزیر امور خارجه لهستان هفته پیش اعلام كرد كه كشورش با میزبانی نشست خاورمیانه (نشست ورشو) موافقت كرده زیرا می خواهد «به جهان نشان دهد كه این كشور در زمینه تضمین صلح و ثبات فعال است»
چاپوتوویچ افزود: امیدوارم میزبانی این نشست به افزایش اعتماد بین دو كشور (آمریكا و لهستان) و همكاری قوی تر آمریكا در لهستان كمك كند.
آسوشیتدپرس نوشت: دولت لهستان تاكنون گفته كه علاقه مند است نقش میانجی را بین آمریكا و اتحادیه اروپا درباره مساله ایران برعهده بگیرد.
پمپئو در دیدار ماه ژانویه خود در قاهره پایتخت مصر مدعی شد: این نشست در ورشو برگزار می شود و هدف از آن اطمینان از این مساله است كه ایران نقش بی ثبات كننده ای در منطقه ندارد.
آسوشیتدپرس نوشت: اظهارات ماه ژانویه پمپئو در قاهره درباره برگزاری این نشست در ورشو و این كه یكی از محورهای اصلی آن اطمینان از این موضوع است كه ایران نقش بی ثبات كننده ای در منطقه دارد، لهستان را متعجب كرد.
بر اساس این گزارش، ایران تا پیش از این اظهارت پمپئو، اعتراضی به برگزاری این نشست در لهستان نداشت و این نخستین بار نیست كه ورشو گرفتار تبعات كمك به آمریكا شده است.
این رسانه افزود: وقتی لهستان و دیگر كشورهای اروپای مركزی از دولت «جورج دبلیوبوش» در تهاجم نظامی سال 2003 به عراق حمایت كردند اختلافات گسترده ای بین این كشورها با كشورهای اروپای غربی مخالف جنگ ایجاد شد.
مقامات لهستانی، همچنین سالها بعد از افشای موافقت شان با میزبانی محل نگهداری مظنونان تروریستی سازمان سیا كه بین سالهای 2002 و 2003 مورد آزار و اذیت قرار داشتند، با انتقادها و جنجال هایی مواجه شدند.
«رادوسواف سیكورسكی» (Radosław Sikorsk)وزیر امور خارجه سابق لهستان كه منتقد سیاست های تملق آمیز كنونی لهستان در قبال آمریكا است گفت نشست ورشو ائتلاف آمریكا و لهستان را تقویت خواهد كرد اما از نظر دیپلماتیك این كشور را در اتحادیه اروپا منزوی می كند.
وی گفت بر این باور است كه ترامپ می خواهد از لهستان برای پایان دادن به حیات اتحادیه اروپا استفاده كند زیرا این اتحادیه را تهدید اصلی اقتصادی آمریكا قلمداد می كند.
این مقام لهستانی افزود: از این لحاظ سیاست های آمریكا شبیه سیاست های روسیه است.
آسوشیتدپرس نوشت: همه كارشناسان با این دیدگاه موافق نیستند. سردبیر مجله «ویزارد اینسایت» كه به مسائل اروپای مركزی می پردازد در این زمینه گفت این نشست ممكن است چنین تاثیری داشته است اما ضرورتا به دنبال تحقق چنین هدفی نیست. حزب حاكم لهستان از سال 2016 تلاس كرده با استفاده از روابط نزدیك خود با واشنگتن به یك میانجی گر بین آمریكا و اتحادیه اروپا در حل و فصل اختلافات خاورمیانه تبدیل شود.
وی افزود: اما تاكنون چنین اتفاقی رخ نداده است و بخشی از آن به خاطر این است كه جایگاه لهستان به دلیل مسائل مربوط به حاكمیت قانون تضعیف شده است و رویكرد مقابله جویانه ترامپ كار را برای رهبران اروپایی برای پذیرش این مساله دشوارتر كرده است.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا و لهستان بر سر مسائل مربوط به اصلاحات قضایی و حاكمیت قانون در این كشور اختلاف نظر دارند.
اتحادیه اروپا حتی پیش از این به لهستان هشدار داد در صورت استمرار اجرای اصلاحات قضایی در این كشور، مجبور خواهد شد در مقابل دادگاه ارشد این اتحادیه پاسخگو باشد.
طرح اصلاحات قضایی در لهستان، باعث رویارویی میان كمیسیون اروپا و دولت راستگرای لهستان در زمینه حكومت قانون در این كشور شده است.
به گفته منتقدان، اصلاحات قضایی در لهستان، سیستم قضایی این كشور را تحت كنترل دولت در می آورد و تهدیدی برای دمكراسی در لهستان است.
اروپام**9158 ** 1546
آسوشیتدپرس:
نشست ورشو؛ روابط لهستان با اروپا را به خطر می اندازد
۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۳۳
کد خبر:
83206889
تهران-ایرنا- خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: دولت لهستان با میزبانی نشست ورشو، به آمریكا محلق شده است، به این امید كه روابطش با این كشور را تقویت كند اما با این اقدام روابط قدیمی خود با سایر كشورها به ویژه اتحادیه اروپا را به خطر می اندازد.