۲۵ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۵۵
کد خبر: 83208902
T T
۰ نفر

100میلیون مترمكعب آب وارد سدهای هرمزگان شد

۲۵ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۵۵
کد خبر: 83208902
100میلیون مترمكعب آب وارد سدهای هرمزگان  شد

بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان گفت: براثر بارندگی های هفته جاری در استان بیش از 100 میلیون مترمكعب آب وارد سدهای «استقلال»،«میناب»، «شمیل» و«نیان» شد.

هوشنگ ملایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از این میزان 60 میلیون مترمكعب در سد استقلال میناب آبگیری شد و حجم آب ذخیره شده آن به 75 میلیون مترمكعب رسید كه این میزان حدود 30 درصد از ظرفیت این سد است.
وی بیان داشت: سد شمیل و نیان نیز در این بارندگی ها 40 میلیون متر مكعب آبگیری شده كه برابر با 55 درصد ظرفیت آن است.
وی با بیان اینكه حجم سد شمیل و نیان كه مخزن مشترك دارند، 98 میلیون مترمكعب است ، گفت: میزان بارندگی مناطق بالادست سدهای شمیل و نیان در سال گذشته صفر بوده و در 21 ماه گذشته هیچ آبی وارد این حوزه ها نشده بود.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان خاطرنشان كرد: در این بارندگی ها سد جگین با ظرفیت 210 میلیون ، آبگیری قابل ملاحظه ای نداشته است.
وی با بیان اینكه سال گذشته برای هرمزگان سالی بسیار خشك بود، گفت: میانگین بارندگی در استان از ابتدای امسال تاكنون به حدود 100 میلی متر رسیده كه نسبت به بلند مدت 5 درصد كاهش داشته است.
ملایی تاكید كرد: در سال های اخیر كاهش بارندگی موجب كاهش سطح آب های زیرزمینی و خشك شدن چاه های بسیاری شده كه در چنین شرایطی مشاركت مردم در برنامه ریزی و مدیریت منابع آب، استفاده از روش های نوین آبیاری و آبیاری قطره ای، جلوگیری از اتلاف آب و تغییر الگوی كشت توسط كشاورزان از مهمترین عواملی است كه در ‏مدیریت منابع آب موجود مهم و اثر گذار است.
وی با اشاره به كمبود منابع آب های زیرزمینی استان، خاطر نشان كرد: با توجه به محدودیت منابع تولید آب و استمرار بیش از دو دهه خشكسالی در سطح استان و كاهش تولید منابع آب سطحی و زیر زمینی، ضرورت صرفه جویی در بخش كشاورزی و شرب بسیار ضروری می باشد.
این مقام مسوول ابراز داشت: اگر در كل استان هرمزگان 15 تا20 درصد كاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی داشته باشیم، می توانیم از بحران آب در هرمزگان جلوگیری كنیم.
به گزارش ایرنا، یكی از مهمترین منابع آبی هرمزگان سد استقلال میناب است كه بیش از 40 سال پیش با ظرفیت 250میلیون متر مكعب با هدف آبرسانی به شهر میناب و بندرعباس احداث شد ولی پس از دو دهه كم بارشی و خشكسالی، در سال های اخیر با بحران كم آبی مواجه شد.
با پر رنگ شدن این بحران، از7 سال پیش سد های شمیل و نیان به كمك این سد آمدند و آب این سدها به بخش كشاورزی میناب اختصاص یافت.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی شركت آب و فاضلاب هرمزگان حداقل نیاز آبی روزانه این استان چهار هزار و 100 لیتر است و روزانه 900 لیتر بر ثانیه كمبود آب دارد.
به دلیل تداوم بیش از دو دهه خشكسالی بر استان و كاهش بارندگی اكنون 11 شهر استان در شرایط بحرانی و 15 شهر نیز در آستانه بحران كم آبی قرار دارد.
اكنون از مجموع 54 دشت استان هرمزگان افزون بر 1.4 میلیارد متر مكعب آب از طریق 23 هزار حلقه چاه و حدود 340 چشمه و قنات برداشت می شود.
سهم منابع آبی استان هرمزگان از چاه ها و سدها، 71 درصد و آبشیرین كن ها 29 درصد است كه پیش بینی می شود تا پایان سال 99، سهم منابع آبی از آبشیرین كن ها به 66 درصد افزایش و در بخش چاه و سد به 34 درصد كاهش یابد.
هرمزگان پس از مدت ها بی بارشی، طی روزهای 22 و 23 بهمن ماه امسال شاهد بارش شدید باران بود كه بیشترین میزان بارندگی در شهرستان میناب و كمترین در شهرستان بوموسی ثبت شده است.
7198/6048
۰ نفر