به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در سفر به استان كرمان و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه كرمان افزود: در جمع بندی از حوزه فرهنگ به 40 مساله برخورد كرده ایم كه برای رفع این مشكلات، 9 كلان پروژه تعیین شده است.
وی با اشاره به اینكه فرهنگ و ارشاد اسلامی سه حوزه اصلی كاری در زمینه های فرهنگ، ادبیات رسانه، هنر و مسائل حوزه دین دارد، اظهار داشت: در 40 سال بعد از پیروزی انقلاب اتفاقاتی بسیار خوبی تحت عنوان رویش های انقلاب اتفاق افتاده است.
وی بیان كرد: از سال 58 تا 96 یك میلیون و 200 هزار عنوان كتاب در كشور چاپ شده كه 700 هزار عنوان چاپ اول بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: رویش های ادبیات كشور در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ابعاد محتوا و قالب قابل توجه است.
صالحی تنوع رسانه ها پس از انقلاب اسلامی ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: در ابتدای انقلاب، روزنامه های منطقه ای نداشته ایم اما اكنون در این حوزه به پیشرفت های بسیار خوبی دست یافته ایم.
وی با تاكید بر این مطلب كه در حوزه تدوین و چاپ كتاب، فعال سازی انجمن های ادبی و غیره نیز كارهای خوبی انجام شده است، عنوان كرد: سال گذشته هفت هزار عنوان اجرای نمایش داشته ایم كه همه آنها راضی كننده هستند اما هنرها و تئاترهای ارزشی، انسانی و اخلاقی واقعا زیاد و فضایی كه به سمت هنرهای نمایشی حركت می كند بسیار خوب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان كرد: در جشنواره فجر امسال اكثر آنهایی كه نامزد سیمرغ های بلورین شدند مجموعه فیلم هایی بودند كه در فضای ایجابی ارزشی آمده بودند و با فرمت و قالب خوب حرفه ای داشتند و بدون هیچ رانتی برنده شده اند.
صالحی با بیان اینكه در حوزه هنرهای تجسمی در قالب 10 رشته نیز كارهای بسیار خوبی انجام شده است، ادامه داد: به حوزه هنر می توانیم ببالیم و این حوزه از رویش های انقلاب اسلامی است.
وی تاكید كرد: در مجموع حوزه دین نیز به عنوان یك حوزه مهم و گوهری مورد توجه قرار گرفته است و ساختارهای مرتبط با آن كارهایی را انجام می دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب كه در مجموع تولیدات فرهنگی با توزیع و مصرف تناسب ندارد، اظهارداشت: شبكه سازی توزیع باید به نحوی شود كه ذائقه های اجتماعی از كالاهای فرهنگی ارتقاء یابد.
صالحی به لزوم استفاده از ظرفیت های مردمی در عرصه فرهنگ نیز تاكید كرد و ادامه داد: در حوزه فرهنگ برای آنكه خوب تولید و خوب مصرف شود، باید از ظرفیت های مردمی استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خلاقیت ها و فرصت های زیادی در استان ها وجود دارد كه متاسفانه كمتر دیده می شوند و باید به آنها توجه شود.
**امضای تفاهمنامه با استانداران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: تفاهم نامه هایی با استانداران امضا می شود تا بر اساس آن نگاهی به نقشه راه و نقشه فرهنگی كشور داشته باشیم و استعدادها و ظرفیت ها را به فعلیت رسانده و از آنها حداكثر استفاده را داشته باشیم.
صالحی با اشاره به اینكه شورای فرهنگ عمومی استعداد قابل توجهی از جایگاه شبكه ای و قرارگاهی دارد، عنوان كرد : این ظرفیت آنگونه كه شایسته است مورد استفاده قرار نگرفته و باید به آن توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی عنوان كرد: شورای فرهنگ عمومی در شرایط كنونی كه بحث های فرهنگی و اجتماعی جدی است، می تواند به عنوان یك شورای شبكه ای و قرارگاهی بسیار موثر باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن ماه اشاره كرد و گفت: مردم با حضور در آئین های دهه فجر انقلاب اسلامی و 22 بهمن ماه تصورات و توهمات دشمنان را به ناكامی كشاندند.
//1042/3029/7440
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
غنی سازی در عرصه فرهنگ و هنر نیاز كشور است
۲۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۷
کد خبر:
83209133
كرمان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: غنی سازی و ارتقای محتوایی در عرصه فرهنگ و هنر از نیازهای كشور به شمار می رود كه در این ارتباط برنامه هایی در دست اجرا است.