به گزارش روز شنبه ايرنا، نيكلاي پاتروشف روز جمعه در مصاحبه با روزنامه روسي «كامسامولسكايا پراودا» افزود: آمريكا با پيروي از اصل برتري منافع خود، دودستگي در جامعه ونزوئلا را تشديد مي كند و با مداخله در امور داخلي كشورهاي ديگر سعي دارد شعار «آمريكا بالاتر از همه است» را محقق سازد.
پاتروشف گفت: اين گونه اقدامات آمريكا همواره منجر به بي ثباتي اوضاع و هرج و مرج در كشورهاي مورد هدف شده است.
دبير شوراي امنيت روسيه با بيان اينكه در بالكان، عراق، ليبي و برخي جمهوري هاي شوروي سابق شاهد چنين اقداماتي از سوي آمريكا بوديم، اظهار داشت: امروز جهان شاهد تلاش كاخ سفيد براي دامن زدن به تفرقه و دودستگي در ونزوئلا است.
گفتني است ونزوئلا از 23 ژانويه گذشته (سوم بهمن ماه) و پس از اينكه 'خوان گوايدو' خود را به عنوان رئيس جمهوري دولت موقت اين كشور معرفي كرد، دچار ناآرامي است.
پس از آن، آمريكا در يك اقدام سراسر مداخله جويانه، گوايدو را به رسميت شناخت و رياست جمهوري مادورو را غيرقانوني اعلام كرد.
**آمريكا به دنبال تحكيم موقعيت خود در افغانستان است
دبير شوراي امنيت روسيه در ادامه اظهار داشت كه آمريكا براي تحكيم موقعيت خود در افغانستان براي ساليان طولاني تلاش مي كند و به همين دليل سعي دارد كابل را به سلاح هاي خود وابسته كند.
وي افزود: بارها از مقام هاي آمريكا شنيده ايم كه مي خواهند از افغانستان خارج شوند اما هرگز چنين اتفاقي رخ نداده است.
پاتروشف در ادامه از عملكرد سازمان پيمان آتلانتيك شمالي در افغانستان هم انتقاد كرد و افزود: ناتو در تمام مدت حضور در افغانستان نتوانست امنيت اين كشور را تامين كند.
وي ادامه داد: ارتش شوروي كمتر از 10 سال در افغانستان حضور داشت اما نيروهاي پيمان ناتو حدود دو دهه است كه در اين كشور حضور دارند و در اين مدت موفق نشدند امنيت در افغانستان را تامين كنند و هيچ يك از وظايف محوله از طرف شوراي امنيت سازمان ملل براي حضور نيروهاي بين المللي در افغانستان اجرا نشد.
دبير شوراي امنيت روسيه خاطرنشان كرد: شمار تروريست هاي گروه داعش در افغانستان به بيش از چهار هزار نفر رسيده است و دولت مركزي اين كشور اختياري بر روي 60 درصد از مناطق اين كشور ندارد.
پاتروشف اين را نيز گفت كه توليد مواد مخدر در افغانستان در دوره حضور نيروهاي ناتو در افغانستان 43 برابر افزايش يافته است.
اروپام*391*1346**
مسكو - ايرنا - دبير شوراي امنيت روسيه در اظهارنظري آمريكا را متهم كرده است كه براي دستيابي به منافع خود به دودستگي در ونزوئلا دامن مي زند.