به گزارش ایرنا، «حفیظ جانوف» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در حاشیه بازدید نمایندگان فائو از مزرعه آزمایشی طرح «ایران- سیمیت» در دشت آزادگان اظهار داشت: فائو از پیدایش آفت ملخ دریایی در برخی استان های ایران مطلع است و كارشناسان این سازمان در رم و وزارت جهاد كشاورزی با یكدیگر در ارتباط هستند.
وی افزود: كارشناسان فائو در آینده نزدیك برای تحلیل شرایط و كمك به رفع این مشكل، به ایران می آیند.
جانوف اضافه كرد: فائو در مبارزه با آفت ملخ، تجارب جهانی زیادی از جمله در ماداگاسكار دارد كه می توان از آنها در ایران استفاده كرد.
این كارشناس فائو، با ابراز رضایت از شرایط پلتفرم دشت آزادگان كه در مرحله داشت گندم است، اظهار امیدواری كرد زحمت كشاورزان نتیجه خوبی داشته باشد.
وی افزود: در این پلتفرم چند رقم گندم با روش كشاورزی حفاظتی كه اساس كشاورزی پایدار است اجرا شده است.
جانوف تاكید كرد: باور داریم كه كشاورزی حفاظتی در این منطقه در آینده بیشتر می شود و كشاورزان می توانند از امتیازات این روش بهره مند شوند.
وی با اشاره به لزوم آموزش كشاورزان در این پلتفرم، گفت: اطمینان داریم كه با همكاری جمهوری اسلامی ایران، وزارت جهاد كشاورزی و فائو این طرح در سطح وسیع تر به اجرا درمی آید.
«حفیظ جانوف» و «تاگوچی ماكیكو» نمایندگان فائو در این بازدید بودند.
*480 هزار هكتار كشاورزی حفاظتی
معاون تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی خوزستان نیز در این بازدید، با اشاره به اجرای طرح افزایش عملكرد و بهره وری گندم (ایران – سیمیت) در چهار نقطه (مزرعه آزمایشی) استان، گفت: در خوزستان 480 هزار هكتار كشاورزی حفاظتی (كم خاك ورزی یا بی خاك ورزی) در حال اجرا است.
محمد قاسمی نژاد از اهداف طرح «سیمیت» را كشاورزی حفاظتی دانست كه عملیاتی فارغ از كشاورزی سنتی و به منظور حاصلخیزی خاك، بهبود وضعیت خاك و صرفه جویی در مصرف انرژی است.
وی با بیان اینكه كشاورزی حفاظتی در دنیا بالغ بر 180 میلیون هكتار و در كشور در 1.7 میلیون هكتار اجرا شده افزود: طرح «سیمیت» در دزفول، دشت آزادگان، شوش و اندیمشك اجرا می شود.
به گفته وی عملیات شوش به دلیل بارندگی ها به تاخیر افتاده و به كشت تابستانه موكول شده است.
قاسمی نژاد هدف دیگر سیمیت را عملیات «به نژادی» عنوان كرد و گفت: این طرح در زمان حاضر در مركز تحقیقات صفی آباد دزفول در حال مطالعه است تا ارقام برتر گندم شناسایی و معرفی شود.
وی ادامه داد: در هر پلتفرم 6 سناریو وجود دارد كه تناوب های زراعی منطقه و ارقام برتر مورد بررسی قرار می گیرد.
قاسمی نژاد همچنین اظهار داشت: از مزایای دیگر طرح «سیمیت» این است كه سه ضلع مثلث تحقیقات، ترویج و كشاورز، در این پلتفرم ها در كنار هم قرار می گیرد و تمام یافته ها همزمان به كشاورز انتقال داده می شود، از سوی دیگر نظر كشاورز نیز در تمام كمیته های فنی و تصمیم گیری ها اعمال می شود.
اجرای طرح افزایش عملكرد و بهره وری گندم و نظام های گندم بنیان در ایران (طرح مشترك ایران و مركز بین المللی سیمیت)، مرداد ماه امسال، در پنجاه و نهمین جلسه كمیته فنی گندم كشور به تایید رسیده است. این پروژه با مشاركت فائو (سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد) در سال زراعی گذشته در كشور آغاز شده كه هدف آن افزایش 25 درصدی عملكرد گندم است در استان هایی كه به صورت دیم كاشته می شود و 30 درصد افزایش در استان های كه به صورت آبی كشت می شود.
در این طرح سه اصل مهم فائو در كشت زراعت شامل حذف گاو آهن برگردان ( كشاورزی حفاظتی)، حفظ 30 درصدی بقایای گیاهی و تناوب در كشت رعایت می شود.
در حاشیه بازدید نمایندگان فائو از پلتفرم دشت آزادگان، كارگاه آموزشی برای تعدادی از كشاورزان نیز برگزار شد.
9754/6002
اهواز - ایرنا - یك نماینده سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) از آمادگی این سازمان برای مقابله با آفت ملخ دریایی در ایران خبر داد و گفت: كارشناسان فائو برای تحلیل شرایط آفت ملخ دریایی به ایران سفر می كنند.