۲۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹
کد خبر: 83212270
T T
۰ نفر
شوراي اجتماعي محلات، روحي تازه در كالبد مديريت شهري

همدان- ايرنا- سريال شكل گيري شوراي اجتماعي محلات سرانجام پس از كش و قوص فراوان چهره عملياتي به خود گرفت و حالا پارلمان شهري همدان قصد دارد با اين طرح روحي تازه را در كالبد مديريت شهري بدمد.

به گزارش ايرنا بهره مندي از ديدگاه و مشاركت مردم در ارتقا سطح كيفي خدمات رساني مديريت شهري مهمترين اصل در شكل گيري شوراي اجتماعي محلات است.
در واقع حق برخورداري از سطح حداقلي رفاه، تسهيلات و زندگي بهتر در اكوسيستم گسترده شهرنشيني باعث شد تا شوراي شهر همدان به اين نتيجه برسد كه شهروندان بايد مشاركت بيشتري در تصميم هاي شهري داشته باشند.
هر چند اين شوراي اجتماعي محلات در دوره گذشته شوراي شهر همدان مطرح اما به مرحله اجرا نرسيد اما شهردار و مجموعه اعضاي فعلي پارلمان شهري به اين نتيجه رسيدند كه حل موثر مشكلات شهر با تمامي قوانين ريز و درشت و آيين نامه هاي دستوري بدون حضور و مشاركت موثر شهروندان امكان پذير نيست و انبوه چالش هاي برجاي مانده بيانگير همين موضوع است.
حالا حضور داوطلبانه مردم در قالب شوراي اجتماعي محلات به عنوان مهمترين محرك ايجاد شهري زيبا، مدرن و آباد به شمار مي رود و اكنون در سايه بها دادن به ايده ها و ديدگاه هاي كارشناسانه قشرهاي مختلف و صاحب نظر شهر همدان اين فرآيند اجرا و تكميل خواهد شد.

* گامي مهم در مشاركت مردم
رئيس شوراي اسلامي شهر همدان در اين باره مي گويد: تشكيل و راه اندازي شوراي اجتماعي محلات گامي مهم در مشاركت همه جانبه مردم در تحقق اهداف مديريت شهري است.
كامران گردان معتقد است: ايجاد اين شورا منجر به مشاركت مردم در تصميم گيري هاي مديريت شهري و انجام هرچه بهتر برنامه ها مي شود.
وي اظهار داشت بدون ترديد با تشكيل شوراي اجتماعي محلات مي توانيم از تجربه صاحب نظران در كيفي سازي خدمات هرچه بهتر به شهروندان، آباداني و توسعه شهري استفاده ثمربخش داشته باشيم.
گردان با اشاره به شروع بكار مرحله فراخوان ثبت نام شوراي اجتماعي محلات گفت: در نخستين گام چهار محله را به صورت آزمونه (پايلوت) انتخاب كرده ايم تا ضمن پوشش نقاط ضعف احتمالي، در هزينه ها نيز صرفه جويي صورت شود.
رئيس شوراي اسلامي شهر همدان يادآور شد: شوراي اجتماعي محلات همدان مي تواند الگوي كشوري شود.
رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر همدان نيز در اين باره گفت: شوراي اجتماعي محلات به پيگيري و رفع مطالبات شهروندان سرعت مي بخشد.
رضوان سلماسي افزود: اين شورا در بررسي و حل مشكلات مردم در مناطق مختلف شهري نقش آفرين خواهد بود و به عنوان بازوان توانمند شوراي اسلامي شهر همدان به شمار مي روند.
وي اضافه كرد: شوراي اجتماعي محلات در واقع پل ارتباطي مردم با مسئولان و مديران شهري خواهد بود و كمك شاياني به تصميم گيري هاي شوراي شهر خواهد كرد.
سلماسي خاطرنشان كرد: اجراي اين طرح مي تواند به خدمات بهتر و ايجاد عدالت متوازن در خدمات رساني به خصوص در محلات كم برخوردار منجر شود.
سلماسي بيان كرد: در اين شورا بايد متناسب با محلات همدان از افراد محله براي كاهش مسايل و مشكلات در تمام زمينه‌ها از فرهنگي و اجتماعي تا مديريت شهري، بهره ببريم.
وي با اشاره به اينكه همدان داراي چهار منطقه و 72 محله است، گفت: اين طرح در مرحله اول در محله جولان، كوي محمديه، كوي مدرس و كوي كوثر تشكيل شده است.

* كاهش مشكلات شهري
عضو شوراي اسلامي شهر همدان نيز در اين ارتباط گفت: تشكيل شوراي اجتماعي محلات بدون ترديد مشكلات مردم را كاهش و پيگيري از سوي مسئولان را هموار مي كند.
اكبر كاووسي اظهار داشت: شوراي ياد شده راه حل مناسب براي به حداقل رساندن مشكلات و دغدغه هاي مردم است.
وي بيان كرد: اداره اين شورا به دست معتمدان و مردم هر منطقه از مزيت هاي طرح شوراي اجتماعي محلات به شمار مي رود ضمن اينكه پيگيري و رفع مشكلات و معضلات محلات را شتاب مي بخشد.
كاووسي با تاكيد بر لزوم تقويت مطالبه گري در مردم، گفت: شهروندان بايد براي پيگيري و حل مشكلات محلات خود پيشگام باشند.
وي افزود: جبران مشكل عقب ماندگي مديريت شهري با همبستگي و ريشه اي حل مي شود و تشكيل شوراي اجتماعي محلات بهترين راه براي رسيدن به اهداف تعالي در توسعه و آباداني شهر است.

* افزايش رضايت مردم
شهردار همدان نيز با تاكيد بر ضرورت تشكيل شوراي اجتماعي محلات گفت: اين طرح مي تواند باعث نگاه ريزبينانه تر مديريت شهري در مشكلات محلات و هم چنين برانگيختن حس مشاركت شهروندي و مديريت بهتر شهر و در نهايت افزايش رضايتمندي مردم همدان شود.
عباس صوفي افزود: با شكل گيري شوراي اجتماعي محلات شاخص هاي شهري افزايش يافته و اين مهم ارتباط مستقيمي با تفكر شورايي در محلات دارد.
وي اضافه كرد: تشكيل شوراي اجتماعي محلات بدون ترديد مشكلات مردم را كاهش و پيگيري توسط مسئولان را هموار مي كند.
شهردار همدان بيان كرد: اداره اين شورا به دست معتمدان و مردم هر منطقه از مزيت هاي طرح شوراي اجتماعي محلات به شمار مي رود ضمن اينكه پيگيري و رفع مشكلات و معضلات محلات را شتاب مي بخشد.
وي اضافه كرد: شهرداري بايد با اتكا به مشاركت شهروندان و با بهره گيري از منابع مردمي، شهر را اداره و طرح هاي شهري را اجرا كنند.
شهردار همدان ادامه داد: شهرداري نهادي اجتماعي و خدماتي است كه شوراي اجتماعي محلات با رويكرد تعامل بيشتر مي تواند عامل محرك خوبي براي رسيدن به شهر آرماني باشد.
صوفي با اشاره به ضرورت همكاري شهروندان در پرداخت عوارض ادامه داد: در شهر همدان بيش از هزار خدمت در شهرداري استخراج و با تشكيل نواحي 12 گانه خدمت رساني به شهروندان بهتر شده است.
7520/2090