۲۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۳۵
کد خبر: 83213828
T T
۰ نفر
فناوري ذوب گزينشي پودر به كمك ليزر توليد شد

تهران- ايرنا- فناوري ذوب گزينشي پودر در قالب طرح كلان ملي فناوري و با حمايت معاونت علمي براي نخستين بار دركشور توليد شد تا ايران به جمع معدود كشورهاي توليد كننده اين فناوري بپيوندد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، با تلاش دانشمندان و فناوران ايراني فناوري ذوب گزينشي پودر به كمك ليزر و دستگاه پرينتر سه بعدي فلزي اين امكان را در كشور فراهم آورده تا ديگر براي ساخت قالب هاي فلزي و آلياژهاي مختلف مراحل دشواري را پشت سرنگذاريم و اين امر تسهيل شود.
سال هاست كه ريخته گران به صنعت پرزحمت ريخته گري مشغولند وبا فن شكل دادن به فلزات و آلياژها از طريق ذوب، قالب هاي يك بارمصرف يا دايمي مي سازند و در حوزه هاي مختلف كار مي كنند.
اما امروزه با ورود فناوري هاي جديد چاپ از طريق پرينترهاي سه بعدي كار بسيار آسان تر شده و ديگر روش هاي سنتي از جمله ريخته گري ديگر كم كم رونق خود را از دست مي دهند.
' احمد فروز مهر' مجري اين طرح كلان ملي با اشاره به اين موضوع كه تكنولوژي ذوب گزينشي پودر به كمك ليزرانجام مي شود اظهاركرد : به واسطه تجربه موسسان اين شركت از خارج كشور صفر تا صد طراحي و توليد اين فناوري در كشور انجام شد و ايران به جمع معدود كشورهاي توليد كننده اين دستگاه پيوست.
وي بيان كرد: در ساخت دستگاه پرينتر سه بعدي فلزي ، پودر آلياژ و انرژي ليزر همراهي مي كنند تا يك قطعه سه بعدي صنعتي به صورت لايه به لايه ساخته شود .
مديرعامل شركت صنايع نورا لايه نگارگفت : ليزر با ذوب كردن پودر در هر لايه باعث مي شود كه قطعه سه بعدي با استحكام و خواصي بهتر از شرايط ريخته گري توليد شود .
وي ضمن اشاره به انعقاد قرارداد با معاونت علمي اظهاركرد: با حمايت معاونت علمي ما دو محصول را نهايي كرده ايم كه نخستين محصول دستگاه پرينتر سه بعدي فلزي را به شركت سمت فعال در حوزه موتورهاي توربين فروخته ايم و تحويل و راه اندازي هم شده است .
وي همچنين در خصوص دومين محصول دستگاه پرينتر سه بعدي فلزي افزود : با شركت مپنا نيز براي تحويل يك پرينتر بزرگترهمراه با همين تكنولوژي و در قالب طرح ملي قرارداد منعقد كرده ايم كه تا چند ماه ديگر تحويل اين شركت مي شود.
مجري اين طرح ملي درباره توليد دستگاه پرينتر سه بعدي فلزي بيان كرد: اين فناوري بسيار پيشرفته اي است و روش جديدي براي ساخت قطعات صنعتي كه روش هاي سنتي را حذف كرده است .
وي افزود : اين فناوري تا پيش از اين در انحصار چند كشور اروپايي و آمريكا بوده و كاملا تحريمي است و نه خود دستگاه و نه فناوري آن تاكنون در كشور وجود نداشته است .
وي با تاكيد بر اين موضوع كه تجاري سازي و مشتري مداري و توليد مطابق با نيازمندي هاي مصرف كنندگان از جمله اولويت هاي اين شركت است گفت : صفر تا صد ساخت اين دستگاه از جمله سيستم ليزر اپتيك ، محيط خنثي كه فرآيند ساخت درآن انجام مي شود ، سيستم كنترل نرم افزار و كنترل محيط و مواردي از اين دست همه در كشور طراحي و تحت نظارت بوده است .
مجري اين طرح كلان ملي به بحث اشتغالزايي در كشور اشاره كرد و گفت : در حال حاضر و براي اجرايي كردن اين طرح كلان ملي به صورت مستقيم 20 نفر اشتغالزايي و به صورت غيرمستقيم در حدود 40 يا 50 نفر اشتغالزايي داشته ايم و با ورود اين فناوري توانسته ايم كشور را از اين دانش نوپا بهره مند كنيم .
فروزمهر با تاكيد بر اين كه اين فناوري در سال 2004 به بعد به تجاري سازي رسيده و كاملا جديد است بيان كرد : ما توانسته ايم با فاصله اي كم خود را به دنيا برسانيم و كشور را به بهره مندي از اين فناوري تاثيرگذار برسانيم .
وي ضمن اشاره به حمايت معاونت علمي براي توسعه فناوري هاي جديد در كشور خاطر نشان كرد : خواص قطعاتي كه با اين دستگاه توليد مي شود كاملا مشابه و حتي در مواردي بهتر از روش هاي سنتي از جمله ريخته گري و فورج است به طوري كه براي خواص مكانيكي و استحكام اين قطعات از مراجع ذيصلاح تاييده داريم .
فروز مهر بيان كرد : فناوري ذوب گزينشي پودر به كمك ليزربراي ساخت قطعات صنعتي با تيراژ محدود و با هندسي پيچيده كاملا براي مصرف كنندگان به صرفه است و در حوزه هاي انرژي در ساخت تجهيزات و توربين هاي گازي ، در حوزه پزشكي ساخت پروتز و ايمپلنت هاي منطبق با آناتومي هر بيمار ، در هوافضا و صنايع نظامي و كليه صنايع ،پژوهشگاه ها و دانشگاه ها كاربرد دارد .

***صادرات فناوري ذوب گزينشي پودر به كمك ليزر مطابق با استانداردهاي بين المللي
مديرعامل اين شركت دانش بنيان درخصوص برنامه اين شركت براي صادرات اين محصول گفت : با توجه به تفاوت نرخ ارز اين محصول نسبت به نمونه خارجي خود با تقريبا يك چهارم قيمت توليد مي شود اما ما بايد توليدات خود را بر اساس استانداردهاي بين المللي و شرايط فروش به مشتري مطابق با نيازهاي آنها برسانيم و بعد برنامه ريزي هاي لازم را براي صادرات اين فناوري داشته باشيم .
علمي ** 9340**1440
۰ نفر