به گزارش ایرنا ، تشكیل این كار گروه عالی در سند كنوانسیون تعیین رژیم حقوقی دریای خزر كه در مرداد ماه امسال از سوی روسای جمهوری پنج كشور ساحلی در شهر آكتائو قزاقستان، امضا شد، پیش بینی شده بود.
هدف از برگزاری این اجلاس دو روزه ، مذاكره در خصوص روش تعیین خط مبدا بر روی سطح دریای خزر است كه باید به توافق هر پنج كشور برسد .
هیات جمهوری اسلامی ایران متشكل از كارشناسان فنی به سرپرستی رضا نظر آهاری مدیركل دفتر هماهنگی روابط سیاسی دو جانبه و ابتكارهای منطقهای وزارت امور خارجه در این اجلاس حضور دارند .
كنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر پس از یك دوره مذاكراه 21 ساله سرانجام تابستان امسال به امضا رسید.
محمد جواد ظریف، پس از امضای این كنوانسیون اعلام كرد كه امضای این كنوانسیون پایان همه مذاكرات و اقدامات در خزر نیست و در واقع نقطه عطف و آغازین برای اجرای تفاهمات، نظارت بر اجرا و همچنین شروع مذاكرات برای امضای موافقتنامههای جدید و ضروری به شمار میرود.
به گفته وزیر خارجه كشورمان ، در این كنوانسیون تحدید حدود بستر و زیر بستر و همچنین تعیین خطوط مبدا و شیوههای آن انجام نشده و به موافقتنامههای جداگانه در آینده موكول شده است و كشورهای ساحلی در آینده نزدیك این امور را نیز نهایی می كنند.
خاورم ** 337** 1579
با حضور هیات ایرانی
برگزاری اجلاس كار گروه عالی كشورهای حاشیه خزر در باكو
۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۰۵
کد خبر:
83214858
باكو – ایرنا – نخستین 'اجلاس كار گروه عالی كشورهای حاشیه دریای خزر' روز سه شنبه با حضور نمایندگاه و هیات های كارشناسی پنج كشور ایران ، آذربایجان ، روسیه ، تركمنستان وقزاقستان در باكو آغاز به كار كرد .