به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، رئیس كمیته داوران در نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا،هدف ازاین جشنواره بین المللی رادیو را تعامل بین نسلی وبالا بردن سطح كیفی برنامه های درحال حاضر معاونت صدا عنوان كرد.
شهرام ملازاده با اشاره به اینكه جشنواره امسال چهار بخش دارد،گفت:بخش های مردمی، مستمر، فضای، مجازی و داخلی چهاربخش این رویداد را تشكیل می دهند.
اواظهارداشت: سعی كردیم در داوری ها فرصت رقابت در فضای كاملا عادلانه ایجاد شود و برنامه سازان جدید رادیو در كنار برنامه سازان قدیمی برنامه های خلاقانه ای بسازند.
** تمركز روی بخش مردمی
رئیس كمیته داوران چهاردهمین جشنواره بینالمللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا گفت: بیشتر تمركز ما در این جشنواره روی بخش مردمی و كشف استعداد ها است هرچند پیش ازاین رادیو ایران این بخش را تجربه كرده بود چراكه در این بخش مخاطبانی كه به رادیو علاقه دارند می توانند در این بخش حضورداشته باشند.
وی افزود: ما از هفتم بهمن ماه جاری شروع به دریافت آثار كردیم و در چهار بخش پادكست، گزارش، آثارخلاقانه و موسیقی تاكنون اثرهای متفاوتی رادریافت كردیم.
رئیس كمیته داوران این جشنواره اظهارداشت: ما بیشتر روی آماتورها در این بخش متمركز هستیم اگر فردی در رادیو فعالیت داشته باشد نمی تواند در بخش مردمی شركت كنند.
** آثار پخش شده از رادیو در جشنواره حضور خواهند داشت
وی با اشاره به اینكه هر شبكه سهمیه ای در این جشنواره دارد، گفت:هر شبكه بین 10 تا 12 اثر پخش شده ارسال كردند و ما این آنها را بررسی كردیم.
ملازاده با تاكید بر اینكه در بخش مردمی تا روز16 اسفند برنامه سازان فرصت دارند آثارخود را ارسال كنند،گفت: ازآنجاكه هنوز زمان برای ارسال و ارائه اثر موجود است نمی توان آماردقیقی داد كه چند اثربه جشنواره ارائه شده است.
ملازاده در پاسخ به این سوال كه خروجی این اجلاس چیست كفت: هدف این اجلاس پیشرفت سطح برنامه های در حال پخش معاونت صدا و كشف استعداد هایی بیرون از رادیو است.
** كیفی بودن آثار هدف اصلی
رئیس بخش بین الملل این جشنواره نیزدر ادامه این نشست هدف اصلی این بخش را دریافت و كیفی بودن آثار عنوان كرد و گفت:تولید بر اساس محتوای كاربران نقطه تمركز این بخش است. مستند نمایشی به این بخش اضافه شده است البته رادیو در بخش بین الملل جوان است چون فرمت نمایشی از سینما آمده است اما تمام سعی خود را داریم كه حرفه ای عمل كنیم.
بهروز رضوی نژاد اظهار داشت: در بخش بین الملل جشنواره كشور هایی از آسیا و اروپا شركت كردند، فراخوان جشنواره فراخوان قبلا در اتحادیه ای.بی.یو منتشر شده بود و این كشورها با توجه به این فراخوان در جشنواره شركت كردند.
** یك هنرمند، یك اثر
مدیرروابط عمومی رادیو هم دراین نشست گفت: در این دوره هر هنرمند می تواند یك اثر به جشنواره و اجلاس ارائه دهند.
حامد فاتحی با تاكید بر اینكه این تولیدات حتی می تواند در بخش مردمی با گوشی همراه ساخته شود عنوان كرد: این روزها گوشی تلفن همراه در اختیار همه است و هنرمندان و كسانی كه علاقمند به كارهای رادیو یی هستند می توانند آثار خود را با كمك گوشی همراه بسازند.
** تفاوت اجلاس با دوره های قبل
مسئول محتوای سایت اجلاس جهانی صدا هم در این نشست درباره تفاوت این اجلاس با سایر اجلاس های برگزار شده در سالهای پیش،گفت: ششمین اجلاس صدا با پنج دوره قبل تفاوت های زیادی دارد، محتوای پژوهشی سایت در این دوره بسیار بالا تر اجلاس های پیشین است، تنوع مشاركت كنندگان نیز از دیگر اجلاس ها بیشتر است و كیفیت كارهای ارائه شده نیز از كارهای پیشین بالاتر است.
حمید نجفی ادامه داد: یكی دیگر از تفاوت این اجلاس با سایر اجلاس ها وجود مقاله های متعدد و متنوع است.
** حضور رادیو نما در خانه ها پررنگ شده است
رئیس فضای مجازی این اجلاس گفت: هم اكنون نزدیك به 600 برنامه رادیو در فضای مجازی حضور دارند امیدواریم خروجی خوبی داشته باشیم.
مهدی شاملواظهار داشت: رادیو نما رسانه مكمل بسیار كاربردی در رادیو است با حضور رادیو نما شاید حضور رادیو در خانه ها بسیار پر رنگ تر شد.
دبیر اجرایی ششمین اجلاس جهانی صدا در ادامه مراسم درباره اجلاس جهانی صدا گفت: در دنیای پررقابت رسانه، رادیو اهمیت داشته است و در همین راستا معاون صدا پنج دوره اجلاس را برگزار كرده و امسال ششمین اجلاس را پیشرو داریم تا با كمك شما در انعكاس خبری موثر باشیم. محور رادیو در این اجلاس، رادیو و فرهنگ، جامعه، اقتصاد، نوآوری و ... است.
غلامرضا باعزت ادامه داد: چكیده مقالاتی هم در این راستا تا 15 بهمن ارسال شده و تا10 اسفند هم می گیریم و19 و20 فروردین 98 هم نتایج اعلام می شود.
به گفته وی كمیته بینالمللی اجلاس صدا رایزنی خوبی با كشور آسیایی و اروپایی انجام دادند.
او گفت: در كنار برگزاری اجلاس، شش پنل توسط مهمان خارجی و شش كارگاه آموزشی توسط اساتید برجسته رسانه و دانشگاه برگزار خواهد شد.
در این نشست اعلام شد كه در نشست بعد از پوستر جشنواره رونمایی خواهد شد و برنامههای متعدد تلویزیونی كه به تبیین اهداف جشنواره بپردازد، برای پخش پیشبینی شده است.
همچنین اختتامیه این جشنواره كه اجلاس جهانی صدا هم زیرمجموعه آن قرار دارد، چهارم اردیبهشت در سالن همایشهای صداوسیما برگزار میشود.
در این نشست شهرام ملازاده (رییس كمیته داوری)، حامد فاتحی (رییس كمیته اطلاع رسانی رسانه ها و تبلیغات)، غلامرضا باعزت (دبیر اجرایی ششمین اجلاس جهانی صدا)، حمیدرضا نجفی (مسوولان پژوهش ششمین اجلاس جهانی صدا)، مهدی شاملو (رییس كمیته فضای مجازی)، بهروز رضوی نژاد (دبیر بخش مردمی بین المللی كمیته داوری)، حمیدرضا افتخاری (دبیر بخش مردمی كمیته داوری)، محمد بغدادی (دبیر بخش داخلی كمیته داوری) حضور داشتند.
ششمین اجلاس بین المللی صدا از 15 بهمن ماه شروع به فعالیت كرده است و شركت كنندگان می توانند اثر های خود را تا 15 اسفند به این اجلاس ارسال كنند، اختتامیه این اجلاس در روز 4 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 9210 ** 1355 **
تهران - ایرنا - جزئیات چهاردهمین جشنواره بینالمللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا با محوریت بخش مردمی و بینالمللی با حضور رئیس كمیته داوران و جمعی از مدیران رادیو اعلام شد.