به گزارش ایرنا، پروفسور محمد یعقوبی سه شنبه 30 بهمن ماه در نشست خبری كنفرانس سالانه انرژی پاك عنوان كرد: اگر یك هزارم مساحت كشور به نیروگاه های خورشیدی اختصاص پیدا كند، می توان 1400 گیگا وات ظرفیت تولید برق خورشیدی داشت.
وی ادامه داد: ایران كشوری مطلوب برای بهره مندی از انرژی های پاك است.
دبیر ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك بیان داشت: رشد این صنعت در دنیا رو به پیشرفت است و قیمت برق تولیدی این نیروگاه ها كمتر از دیگر حوزه هاست.
یعقوبی گفت:پس از برجام كشورهای صاحب صنعت تولید انرژی های تجدیدپذیر برای ساخت نیروگاه های خورشیدی ابراز آمادگی كردند اما با تحریم های اخیر این روند ادامه نیافت و روند استقبال از ساخت نیروگاه های خورشیدی متوقف شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 700 مگاوات انرژی پاك در ایران تولید می شود كه رقم شایان توجهی در این زمینه نیست.
چهره ماندگار دانش مكانیك با اشاره به برگزاری نخستین كنفرانس انرژی در سال 1354 در دانشگاه شیراز ابراز داشت: اولین مركز انرژی خورشیدی برای تولید بخار در سال 1375 در دانشگاه شیراز تاسیس شد از همین رو باید دانشگاه شیراز را پیشگام این حوزه دانست.
یعقوبی با بیان اینكه مصرف بی رویه انرژی با توجه به نبود بهره وری مناسب در بخش های مختلف نسل آینده را دچار مشكل خواهد كرد، عنوان كرد: برای تولید یك تن آلومینیوم در ایران 75.6 واحد انرژی مصرف می شود، تقریبا در این زمینه اروپایی ها دو سوم ایران انرژی صرف تولید این محصول می كنند.
این چهره ماندگار دانش مكانیك و انرژی های پاك با بیان اینكه ایران هشتمین كشور تولید كننده منواكسید كربن و گازهایی آلاینده است، افزود: رشد مصرف گاز در كشور به صورت سالانه 3.5 درصد افزایش می یابد كه با ادامه این وضعیت در دهه های آینده به واردكننده گاز بدل خواهیم شد.
دبیر ششمین كنفرانس سالیانه انرژی پاك درخصوص وضعیت نیروگاه خورشیدی شیراز نیز گفت: فاز اول این نیروگاه در سال 1388 آغاز به كار كرد و از سال 1389 نیز فاز تولید بخار شروع شد اما خرید و نصب تجهیزات برای فاز دوم انجام نشد؛ درحالی كه در این نیروگاه، كلكتور خورشیدی با دهانه 5.7 متر با استاندارد صنعتی استفاده می شود.
در این نشست، دبیر اجرایی ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك اعلام كرد: بیش از 200 مقاله پس از طی مرحله داوری برای ارائه در این كنفرانس برگزیده شد و بیش از 300 موسسه و شركت در زمینه انرژی های پاك به این كنفرانس دعوت شده اند.
مهدی بانشی با بیان اینكه شیراز به عنوان كلانشهر پاك به حق میزبان شایسته این رویداد است،افزود: انرژی خورشیدی، انرژی باد، انرژی زمین گرمایی، انرژی برق آبی، پیل های سوختی زیستی، نیروگاه های انرژی پاك، فناوری های نوین، تبدیل بازیافت و ذخیره سازی انرژی، مدل سازی سیستم های انرژی، سیاست گذاری و اقتصاد و مدیریت انرژی پاك از محورهای كنفرانس یادشده است.
وی افزود: ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك به میزبانی دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه شیراز برگزار می شود و طی دو روز برپایی كنفرانس، 2 نشست تخصصی درخصوص انرژی های پاك برگزار خواهد شد و بیش از 5 كارگاه تخصصی در حوزه های مختلف با موضوع انرژی در نظر گرفته شده و از 5 سخنران كلیدی نیز دعوت شده است.
به گفته دبیر اجرایی ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك، پروفسور 'مز' از كشور آلمان درباره تجربیات این كشور در حوزه استفاده از انرژی های پاك و تجدیدپذیر به ایراد سخنرانی می پردازد.
وی بیان داشت: نمایشگاهی نیز برای ارائه دستاوردهای شركتها و سازمان ها در حاشیه این كنفرانس برگزار می شود و حاضران در این رویداد، پنجشنبه 9 اسفندماه از نیروگاه خورشیدی شیراز بازدید می كنند.
دبیر علمی ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك نیز انرژی یكی از مسائل بزرگ جهان را موضوع انرژی دانست و افزود: همه تلاش بشر بر این بوده كه مصرف را كم و بهره وری را زیاد كنند.
علی اكبر گل نشان افزود: در سال های اخیر مصرف انرژی با پیشرفته و صنعتی شدن بیشتر می شود، لذا نیاز به انرژی درآینده یك ضرورت است.
وی ادامه داد: توجه به آخرین فناوری های تولید انرژی های پاك از اهداف مهم این گردهمایی است؛ همچنین ذخیره سازی انرژی از مباحث كلیدی است كه در این كنفرانس مورد بررسی توسط صاحب نظران و استادان مهندسی مكانیك قرار می گیرد.
ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك، 8و 9 اسفندماه در دانشكده مهندسی دانشگاه شیراز برگزار می شود.
7375 /1876
دبیر ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك:
استفاده از انرژی های پاك در ایران اجرایی نشده است
۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۳۴
کد خبر:
83215273
شیراز- ایرنا - دبیر ششمین كنفرانس سالانه انرژی پاك گفت: برخی كشورهای همسایه ایران مانند امارات، كویت و عمان نیروگاه های خورشیدی را به كار گرفته اند اما این موضوع هنوز در كشور ما با وجود تحقیقات علمی به مرحله اجرا نرسیده است.