۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۶:۵۸
کد خبر: 83215515
T T
۰ نفر
مادران شهدا و جانبازان گنجينه هاي تاريخي اند

بندرعباس- ايرنا- شهدا ستاره هاي هدايت و مرهم دردهاي اجتماعي و مادرانشان گنجينه هاي تاريخي هستند كه برخي از آنها يا از دنيا رفته اند و خاطرات مكتوبي از آنها نداريم يا به دليل كم كاري ها درحال فراموش شدن هستند.

به گزارش ايرنا، مادران شهدا شاهداني بي ‌‌ادعا هستند كه با الهام از مكتب حضرت زهرا(س) با خدا معامله كردند و فرزندانشان را در راه حق وحقيقت راهي جبهه هاي نبرد با كفر كردند، چنين مادراني مقام و جايگاهي ارزشمند نزد خدا دارند.
يكي از اين مادران كه خود را نيز كنيز فرزندان حضرت زهرا(س) مي دانست، حضرت ام البنين(س) همسر بزرگوار امام علي(ع) و مادر 4 شهيد از شهداي نينوا به ويژه حضرت ابوالفضل (ع)، است.
او همان مادر صاحب فضلي است كه وقتي كاروان كربلا را راهي مي كرد، با وجود اين كه 4 جوان خودش همراه كاروان بودند، به تمام كاروان اينطور سفارش مي كرد: «چشم و دل مولايم امام حسين(ع) و فرمان بردار او باشيد.»
هميشه و همه جا به فرزندانش ياد آوري مي كرد كه «مبادا حسن و حسين (عليهما السلام) را برادر و همتاي خود بدانيد، آنها آسماني اند، نوادگان پيامبر(ص) اند» و همين روش و مدل تربيت بود كه نتيجه اش را در كربلا نشان داد.
روز 13 جمادي ‌الثاني؛ سالروز وفات حضرت ام البنين(س) روزي كه به پاسداشت جايگاه مادران شهدا و جانبازان در تقويم كشورمان به عنوان روز «تكريم مادران و همسران شهدا» نام گرفته است.
اين روز همچنين ياد آور صبر و ايثار مادران شهدا و جانبازان و استقامت حماسه‌ سازان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و تكريم ارزش‌ هاي نظام اسلامي است.
امروز بسياري از ما راه را گم كرده‌ ايم و درگير دردهاي جسمي و اجتماعي هستيم و گاهي براي مرهم دردهايمان پول هاي هنگفتي را در بيمارستان ها هزينه مي كنيم درحالي كه شهدا بهترين درمان و علاج دردهاي اجتماعي مان هستند.

**شهدا مرهم دردهاي اجتماعي
رييس انجمن نويسندگان و مولفان هرمزگان در خصوص جايگاه مادران شهدا و جانبازان اظهار داشت: شهدا مصداق عيني و كاربردي در درمان دردهاي اجتماعي هستند كه زندگي آنها و مادرانشان را بايد در قالب هاي مختلف خاطره نويسي و داستان و زندگينامه به رشته تحرير درآورد.
علي بهرام شاهي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا شهدا را مرهم دردهاي اجتماعي معرفي كرد و ابراز داشت: مادران شهدا و جانبازان گنجينه هاي تاريخي هستند كه برخي از آنها يا از دنيا رفته اند و خاطرات مكتوبي از آنها نداريم يا به دليل كم كاري ها درحال فراموش شدن هستند.
وي با اشاره به نقش مربي گري مادران شهدا و بعد تربيتي، گفت: مدل تربيتي كه مادران شهدا براي تربيت اين فرزندانشان كشيده اند نياز جامعه امروز ماست، زيرا مادران شهدا و جانبازان روايت هاي بسيار زييايي از زندگي شان دارند كه با مفاهيم ديني ما منطبق است.
وي با بيان اينكه، كار جانبازان كمتر از كار شهدا نيست، بيان داشت: امروز نيز پدران و مادران و همسراني هستند كه خالصانه از جانبازانشان با سختي هاي بسيار زياد پرستاري مي كنند لذا ثبت مدل زندگي آنها از سبك زندگي گرفته تا شيوه هاي مديريتي آنها يك ضرروت اجتماعي است.
رييس انجمن نويسندگان و مولفان هرمزگان يادآور شد: اينكه مي گويم شهدا مرهم دردهاي اجتماعي هستند شعار نيست واقعيتي است كه بايد پاي درددل مادران شهدا نشست و شنيد.

**شهدا منشا همدلي در جهاد فرهنگي
اين مدرس دانشگاه يكي از دردهاي جامعه را تجمل گرايي و اسراف دانست و افزود: شهدا با اسراف و تبذير مخالف بوده اند و اگر با مادران آنها همكلام شويد اين سبك زندگي هاي شهدا را برگرفته از زندگي مادران آنها مي توان به درستي درك كرد.
بهرام شاهي همچنين شهدا را منشا همدلي و اتحاد در جهاد فرهنگي دانست و ادامه داد: جايگاه شهدا به قدري در دين و اعتقادات ما ارزشمند است كه وقتي تابوتي از شهيد گمنام و يك تكه استخواني از آنها وارد شهرها مي شود موجي از معنويت و همدلي در كشور به راه مي افتد و همه اينها نشان دهنده لطف خدا به مردم و جامعه ايران اسلامي است.
وي گفت: معلمان، دانش آموزان و مسوولان بايد با زندگينامه شهدا و نقش تربيتي و مربي گري پدران و مادران شهدا آشنا باشند اين مهم يك ضرروت فردي و اجتماعي در جامعه است.
بهرام شاهي ادامه داد: عمر بسياري از مادران و پدران رو به پايان است لذا تا مي توانيم از اين فرصت باقي مانده از اين گنجينه هاي كشورمان و خاطرات آن ها استفاده كنيم.
وي توصيه كرد: نويسنده ها و اهل قلم بايد از فرصت هاي باقي مانده حداكثر استفاده را ببرند و به سراغ مادران شهدا و جانبازان بروند.
رييس انجمن نويسندگان و مولفان هرمزگان عنوان كرد: در كشور بيش از 250 هزاز شهيد داريم اين درحالي است كه تعداد كتاب زندگي شهدا بسيار محدود است و اين ظلم به شهداست.
بهرام شاهي همچنين با اشاره به اين جمله امام راحل، «ملتي كه شهادت ندارد، اسارت ندارد» اظهار داشت: به نظر من منظور امام خميني(ره) اين است كه شهادت ما را از اسارت هاي مادي و وابستگي هاي دنيوي دور مي كند.

**نويسندگان صداي شهيدان را به گوش دنيا برسانند
مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس هرمزگان نيز تكريم جايگاه مادران شهدا را رسالتي مهم در جامعه دانست و گفت: مادران شهدا با تأسي از حضرت ام ‌البنين(س) فرزندان خود را راهي جبهه‌ هاي نبرد حق عليه باطل كردند تا از اسلام، آرمان‌ هاي انقلاب و ولايت ‌فقيه، حراست كنند.
سردار حبيب الله ميرزايي گفت: مادران شهدا و جانبازان نيز همچون خود شهدا شاخص زندگي ما هستند چون آنها با يك مدل تربيتي برگرفته از مكتب اهل بيت(ع) وعاشورا فرزنداني را را تربيت كردند كه شهادت را براي خود انتخاب كردند.
وي مدل زندگي مادران و پدران شهدا را بسيار ساده و دلنشين دانست و ابراز داشت: براي زنده نگاه داشتن اين انقلاب كه مادران و پدران شهدا فرزندان خود را تقديم كردند ما نيز بايد پاي ارزش هايمان همچنان شهيد بدهيم.
مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس هرمزگان نيز انتقال فرهنگ دفاع مقدس را رسالتي ارزشمند برعهده اهل قلم و نويسندگان اين حوزه دانست.
ميرزايي افزود: نويسندگان متعهد در اين حوزه بايد نه تنها صداي شهيدان كشورمان كه راه شهيدان در تمام دنيا را به گوش ملت ها برسانند.
وي با اشاره به نقش اثرگذار هنر در تبيين جايگاه شهدا ابراز داشت: گفت: اگر در سال‌ هاي دفاع مقدس كاري انجام داده‌ ايم براساس وظيفه و تكليف بوده اما تاريخ را افراد ديگري مي ‌نويسند و اين اقدام با زبان ادب و هنر بهتر و بيشتر تاثيرگذار خواهد بود.
مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس هرمزگان بيان داشت: از سوي ديگر نبايد با مقوله شهيد و شهادت احساسي برخورد كرد بلكه نگاه به مقوله‌ هاي ارزشي و فرهنگي بايد تعقلي و نه احساسي باشد.

**روايت زندگينامه شهدا يك فرصت كليدي است
نويسنده مجموعه كتاب هاي «نيمه پنهان ماه» نيز بيان داشت: پرداختن به زندگينامه شهدا و شخصيت هاي برجسته را يك فرصت كليدي و موقعيت ارزشمند برشمرد كه نصيب هركسي نمي شود.
حبيبه جعفريان افزود: براي نوشتن زندگينامه شخصيت هايي مثل شهداي خاص و افراد برجسته انسان هرچه قدر سختي بكشد اما يك تفاوت هاي خاصي دارند زيرا عنايت ها و بخشش هايي كه از وجود اين افراد به دست مي آيد، با هيچ معيار مادي قابل مقايسه نيست.
نويسنده كتاب «هفت روايت از زندگي امام موسي صدر» گفت: شخصيت هاي مانند شهيدان «چمران، همت و موسي صدر» كه زندگينامه آنها را نوشته ام به دليل اعتقاد و آرمان هاي بزرگي بوده كه اين شهدا و شخصيت ها در زندگي خود خلق كرده اند.
وي ابراز داشت: قلم زدن در حوزه فرهنگ وهنر از جمله دفاع مقدس كارسختي است و به معناي اجتماعي آن آورده اي ندارد اما اين كار به قدري ارزشمند است كه رضايت دروني و رشد فردي را به دنبال دارد.
مادران شهدا سرمايه هاي جاودان فرهنگ ايثار و شهادت، نعمت‌ هاي گرانبهايي هستند كه حق زيادي بر گردن نسل ديروز و امروز دارند، اما امروز يكي پس از ديگري آسماني مي شوند.
مادراني كه امروز قدشان خميده شده و گاهي نفس هايشان به قدري تند مي زند كه تا رفتن به گلزار شهدا و نشستن روي زمين در كنار قبر فرزندانشان به سختي قدم برمي دارند.
استان هرمزگان داراي يكهزارو 162 مادر شهيد است كه از اين تعداد 602 نفر در قيد حيات و 560 نفر از مادران شهدا فوت شده اند.
اين استان همچنين داراي يكهزار و 250 شهيد و 771 جانباز 25 درصد تا 39 درصد، 109 جانباز 40درصد تا 49 درصد،90جانباز 50تا 69 درصد، 41 جانباز 70درصد است.
گزارش از فرنگيس حمزه يي
9887 /6048