قاسم جوادزاده مقتدر روز چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: به طور ميانگين سالانه يك ميليون و يكصد هزار تن شلتوك در گيلان توليد ميشود كه در يك هزار و 500 كارخانه برنجكوبي به 750هزار تن برنج سفيد تبديل ميشود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر بخش عمده برنجهاي سفيد گيلان به صورت فلهاي به بازار عرضه مي شود، افزود: يكي از معايب عرضه برنج به صورت فله اين است كه برخي از دلالان برنجهاي بيكيفيت و با درصد خرد بالا را با برنج هاي با كيفيت مخلوط كرده و با اين كار، مرغوبيت برنج گيلان را كاهش مي دهند.
جوادزاده ادامه داد: با برندسازي و بسته بندي برنج گيلان و عرضه اين محصول به صورت شكيل از كاهش اعتبار اين محصول نزد مصرفكننده جلوگيري ميشود.
وي خاطرنشان كرد: وقتي كه برنج گيلان به صورت بستهبندي و با برند مشخص وارد بازار ميشود، مشتريان نيز از مزرعه، كارخانه و محل بستهبندي برنجي كه خريداري ميكنند؛ مطلع ميشوند و با اطمينان بهتري از خريد اين محصول خوش طعم لذت ميبرند.
مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان با اشاره به اينكه برنجهاي بستهبندي شده قابل رديابي هستند، تصريح كرد: با برندسازي، برنج گيلان با اصالت واقعياش به دست مصرف كننده ميرسد.
جوادزاده يكي ديگر از مزاياي مهم برندسازي برنج گيلان را كوتاه شدن دست دلالان برنج از اين محصول در بازار عنوان كرد و گفت: دلالان همواره با دخالت در كيفيت برنج هم به توليدكننده و هم به مصرفكننده ضرر مي رسانند، ضمن اينكه موجب افزايش قيمت اين محصول در بازار نيز ميشوند.
وي افزود: با برندسازي برنج بازارهاي جديد براي برنج گيلان كسب و اعتماد مصرفكنندگان براي مصرف اين محصول سالم و باكيفيت بيشتر مي شود.
وي با بيان اينكه از يك هزار و 500 كارخانه شاليكوبي گيلان تاكنون بالغ بر 410واحد بازسازي شدهاند، اظهار كرد: با تجهيز و نوسازي اين واحدها از ضايعات 25هزار تن برنج استان جلوگيري شده است.
جوادزاده تصريح كرد: در حال حاضر 110 كارخانه شالكوبي گيلان امكان طرح توسعه براي بستهبندي برنج را دارند كه پيشرفت فيزيكي اغلب طرحهاي توسعه اين كارخانهها در حال حاضر بيش از 60درصد است و پس از به بهره برداري رسيدن اين طرح هاي توسعه شاهد خواهيم بود بيش از 30درصد برنج گيلان به صورت بسته بندي وارد بازارها شود.
به گزارش ايرنا گيلان بزرگترين توليدكننده ارقام بومي و باكيفيت برنج در كشور است كه با 238 هزار هكتار اراضي شاليزاري، رتبه اول كشور را از لحاظ سطح زيركشت و همچنين رتبه دوم توليدكننده برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمي، علي كاظمي، صدري، حسني و ديلماني جزو رقم هاي كيفي و ارقام گوهر و سپيدرود جزو رقم هاي پرمحصول است كه در شاليزارهاي گيلان كشت مي شود. بيشترين رقم هاي كشت شده برنج در اين استان، رقم هاي كيفي هاشمي و علي كاظمي است كه افزون بر 85 درصد محصول برنج گيلان را شامل مي شود.
7296/2007/
رشت - ايرنا - مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي گيلان از تحول چشمگير برندسازي برنج استان طي دو سال آينده خبر داد و گفت: برنامه داريم در مرحله اول ، بستهبندي صدهزار تن برنج گيلان انجام شود.