۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۵۴
کد خبر: 83216362
T T
۰ نفر
آمریكا مدعی شد هیچ پایگاه نظامی در عراق ندارد

بغداد – ایرنا – كاردار سفارت آمریكا در بغداد در چهارمین كنفرانس مبارزه رسانه ای و فكری با گروهك تروریستی تكفیری داعش ادعا كرد كه آمریكا هیچ پایگاه نظامی در خاك عراق ندارد.

به گزارش ایرنا، «جوی هود» امروز چهارشنبه در این كنفرانس مدعی شد كه آمریكا هیچ گونه پایگاه نظامی در خاك عراق ندارد و تمامی پایگاه هایی كه نیروهای آمریكایی در آن حضور دارند با مشاركت نیروهای عراق است.
وی در واكنش با سخنان «فالح الفیاض» مشاور نخست وزیر عراق در امور امنیتی كه پیش از او در همین كنفرانس بین المللی در سخنانی گفته بود كه «بغداد، مخالف حضور نظامی و پایگاه های آمریكایی در خاك عراق است» ادعا كرد كه اصولا آمریكا پایگاه نظامی در خاك عراق ندارد.
به ادعای وی، نیروهای آمریكایی در چارچوب توافقنامه راهبردی دوستی و همكاری بین بغداد و واشنگتن كه در سال 2008 بین دو كشور امضا شده است، فقط برای كمك به نیروهای عراق برای نابودی داعش حضور دارند.
وی حضور نظامیان آمریكایی را در خاك عراق در چارچوب این توافقنامه راهبردی دانست و گفت كه در توافقنامه راهبردی بر كمك واشنگتن به بغداد تا زمانی كه دولت عراق بتواند امنیت و حاكمیت خود را بر تمامی خاكش بسط دهد، تصریح شده است.
وی اضافه كرد كه حمایت آمریكا از عراق در چارچوب این توافقنامه راهبردی تا زمانی است كه بغداد بتواند در برابر تهدید داعش یا گروه های مسلح و تهدیدهای دیگران، امنیت را بر تمامی خاك عراق بسط دهد.
كاردار سفارت آمریكا در بغداد از اینكه رسانه های منطقه، واشنگتن را به ایجاد گروه تروریستی داعش متهم می كنند، ابراز دلخوری كرد و مدعی شد كه این گونه اطلاع رسانی علیه آمریكا توسط رسانه ها برای انحراف افكار عمومی است.
جوی هود كه ناراحتی از این گونه اطلاع رسانی در چهره و كلامش كاملا آشكار بود گفت كه گاهی آمریكا را متهم می كنند كه داعش را ایجاد كرده و گاهی می گویند كه آمریكا به داعش كمك می كند.
وی گفت كه از سخنگوی های دولت و نیروهای امنیتی عراق انتظار دارد كه به صورت دقیق و روشن درباره نقش نیروهای آمریكا و ائتلاف بین المللی در مبارزه با داعش سخن بگویند.
كاردار سفارت آمریكا در بغداد در حالی از این نحوه پوشش خبری رسانه های منطقه در قبال تحركات مشكوك نیروهای آمریكایی در حمایت از داعش، ابراز دلخوری كرده كه اصولا فراموش كرده است كه «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریكا در 26 مرداد 95 در «فلوریدا» به صراحت تاكید كرده بود: «داعش را دولت «باراك اوباما» ایجاد كرده و «هیلاری كلینتون» وزیر امور خارجه وقت امریكا در ایجاد این تشكیلات تروریستی نقش داشته است.»
اما در خصوص آنچه كاردار آمریكا درباره كذب بودن كمك واشنگتن به داعش عنوان كرده، تصاویر و ویدئوهای مستند مختلف در اثبات این ادعاها در طول جنگ سه ساله عراق با داعش، منتشر شده است.
طی این مدت بارها نیروهای مسلح عراق بارها از بالگردهای آمریكایی در حین انتقال سركرده های داعش از مناطق درگیری به مناطق امن نامعلوم و یا پرتاب كمك های دارویی، تسلیحاتی و غذایی برای عناصر داعش و یا ایجاد معبرهای امن برای فرار عناصر داعش از مناطق درگیری تصاویر و فیلم گرفته اند.
كمك به تروریست ها توسط آمریكا تنها مختص عراق و سوریه نیست و در افغانستان نیز ویدئوهای ضبط شده ای در این خصوص تهیه شده است كه همه آنها ثابت می كنند واشنگتن حامی اول تروریسم در منطقه است.
واشنگتن بعد از جدی شدن تلاش دولت و پارلمان عراق برای اخراج نظامیان این كشور از خاك عراق، در طول هفته های اخیر عقب نشینی آشكاری از مواضع سابق رییس جمهوری آمریكا كه مدعی وجود نظامی و پایگاه آمریكا در عراق شده بود، آغاز كرده است.
مسوولان آمریكایی در دو وزارتخانه امور خارجه و دفاع به طور مرتب در این مدت تاكید كرده اند كه نیروهای نظامی آمریكا فقط ماموریت حمایت از نیروهای مسلح عراق در مبارزه با داعش و آموزش این نیروها را برعهده دارند و ادعای رییس جمهوری كشورشان مبنی بر اینكه ماموریت نیروهای آمریكا در عراق برای تجسس و زیر نظر گرفتن ایران است را قویا تكذیب كرده اند.
این مسوولین عالی رتبه در وزارت خارجه و دفاع آمریكا همچنین كوشیده اند كه خود را پایبند به دولت عراق و محترم شمردن حاكمیت ملی این كشور بدانند بعد از اینكه ترامپ در سخنانش حاكمیت ملی عراق را نادیده گرفت و باعث انزجار عمومی در عراق شد.
آمریكایی ها بارها در این مدت تاكید كرده اند كه حضور آنها در عراق با خواست دولت عراق است و همچنین تعداد نیروهای خود را بسیار محدود ذكر كرد و گفته اند كه تعداد آنها از شش هزار نفر تجاوز نمی كند در حالی كه برخی گزارش ها تعداد این نیروها را تا 34 هزار نفر اعلام كرده است.
به رغم همه اطمینان بخشی هایی كه آمریكایی ها می كوشند به مقامات عراقی در خصوص پایبندی آنها به قوانین عراق نشان دهند اما تمامی شواهد و قرائن نشان می دهند كه هنوز دولت و پارلمان از ایده پایان دادن به حضور نظامی آمریكا عقب نشینی نكرده اند.
خاورم *2*353*380*