به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر سید ستارهاشمی چهارشنبه در سومین كنگره سلامت همراه در شیراز بر لزوم زمینه سازی برای توسعه فناوری اطلاعات به عنوان پیش نیاز اصلی تولید علم تاكید كرد.
وی افزود: در دهه های اخیر بروز تحولات گسترده در زمینه كامپیوتر و ارتباطات ، تغییرات عمده ای را در عرصه های متفاوت حیات بشری از جمله حوزه سلامت به دنبال داشته است.
هاشمی با بیان اینكه انسان همواره از فن آوری استفاده كرده و كارنامه اش سرشار از ابداع فن آوری های متعددی دراین حوزه است گفت: ابداع فناوری باید برای تسهیل زندگی انسان باشد و این ویژگی به خصوص در زمینه علوم پزشكی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای كنترل بیماری ها بسیار حائز اهمیت است.
معاون شركت ارتباطات زیر ساخت كشور افزود: دنیای ارتباطات و تولید اطلاعات به سرعت در حال تغییر است و ما امروزه شاهد همگرایی بیش از گذشته دراین عرصه هستیم، داده و اطلاعات به سرعت و در زمانی غیرقابل تصور به اقصی نقاط جهان منتقل و در دسترس استفاده كنندگان قرار می گیرد.
هاشمی گفت: این ویژگی فناوری اطلاعات باید در خدمت مردم و در خدمت علوم پزشكی و به ویژه باهدف اقدامات پیشگیرانه باشد.
وی به ابداع هوش مصنوعی در عرصه فناوری اطلاعات اشاره كرد و گفت:به دلیل پیچیدگی درتصمیمات پزشكی، كاربرد سیستم های اطلاعاتی برای پشتیبانی از این تصمیمات افزایش یافته است كه در این بین، نقش سیستمهای هوشمند در یاری رسانی به پزشكان بسیار برجسته است.
معاون شركت ارتباطات زیر ساخت كشور اضافه كرد: محدودیت تكنولوژی، افزایش هزینه های سیستم، هزینه های نگهداری، حساسیت وارد كردن دادههای بیمار، مشكلات كسب دانش، مدل سازی دانش پزشكی، تأیید عملكرد سیستم، توصیههای اشتباه و قبول مسؤلیت در برابر خطا از جمله محدودیت های به كاری گیری عملیاتی هوش مصنوعی است كه به عنوان چالش های پیش روی این فناوری مطرح و مستلزم ارایهی راهكار یا پاسخهای مناسب است.
هاشمی همچنین از بیومتریك چهره به عنوان دیگر دستاورد حوزه فناوری اطلاعات در عرصه تولید علم یاد كرد و گفت : احراز هویت و انجام اقدامات تشخیصی با بهره گیری از دانش بیومتریك چهره میسر شده است و جامعه ما نیز باید از مولفه های علمی بیشتر و بهتر استفاده كند.
وی همچنین با بیان اینكه سلامت همراه و استفاده از نرم افزارها و اپلیكیشن های تلفن همراه در زمینه سلامت موضوعی فراگیر و همگانی است گفت: متخصصان دراین زمینه باید مشاوره درست و راهكارهای علمی برای استفاده مطلوب از این نرم افزارها ارائه دهند و جلوی استفاده نادرست و سوء استفاده را بگیرند.
هاشمی مهم ترین مسائل و مشكلات مدیریت علمی و فناوری را در كسب و جذب، بهره برداری و انتقال، ذخیرهسازی و توسعه این دانش در كشورمان در مقایسه با دیگر كشورها دانست و گفت: نیاز به همكاری بیشتر در توسعه دانش علمی و فناوری، ضرورت وجود مكانیزم های انگیزشی در كشور برای كسب و اشاعه و توسعه دانش علمی و فناوری، حاكمیّت نگرش سختافزاری به مقوله توسعه دانش علمی و فناوری، ضرورت بازسازی مهارتها و دانش و نگرش كاركنان و مدیران متولی توسعه علم و فناوری كشور و مهندسی مجدد ساختار شغلی كشور از جمله مسایلی است كه باید به آن پرداخت.
Mobile Health یا سلامت همراه، اصطلاحی است كه برای برنامه های كاربردی كه در زمینه طبابت و سلامت عمومی توسط دستگاه های ارتباطی همراه پشتیبانی می شوند، به كار می رود.
سومین كنگره سلامت همراه با حضور كارآفرینان ، استادان دانشگاه و متخصصین حوزه های سلامت و فناوری اطلاعات از سراسر كشور و برخی متخصصین از 5 كشور آلمان، آمریكا،استرالیا ، پاكستان و تركیه روز چهارشنبه در شیراز گشایش یافت و به مدت دو روز دایر است.
دراین كنگره 230 مقاله به صورت پوستر و سخنرانی ارائه می شود و شركت های دانش بنیان نمایشگاهی در قالب 40 غرفه در حاشیه آن برپا كرده اند.
6113 /1876
معاون فناوری اطلاعات شركت ارتباطات زیرساخت كشور :
آینده توسعه پزشكی با فناوری اطلاعات گره خورده است
۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۲۱
کد خبر:
83216411
شیراز- ایرنا- معاون فناوری اطلاعات شركت ارتباطات زیرساخت كشور گفت: تولید علم در حوزه فناوری اطلاعات، اتخاذ راهكارهای پیشگیرانه برای كنترل بیماری ها و زمینه توسعه پزشكی را فراهم كرده و آینده توسعه پزشكی با فناوری اطلاعات گره خورده است.