به گزارش ايرنا، عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي در آيين راه اندازي اين انجمن در اراك، گفت: تحولات سريع در جامعه لزوم مديريت امور شهري و روستايي و تصميم سازي بهنگام جوامع انساني را دوچندان كرده و علم جامعه شناسي هدايتگر و كمك كننده در اين تصميم سازي ها و برنامه ها است.
«نعمتالله فاضلي» افزود: انسان زيستي، زندگي شهري و اجتماعي مستلزم فهمي به نام واقعيت اجتماعي است و انجمن هاي جامعه شناسي كانوني است كه در كنار تصميم سازي دولتمردان مي تواند در بزنگاه هاي حساس به مسئله شناسي، تسهيل امور و بهبود كيفي زيست مردم كمك كند.
استاد دانشگاه و جامعه شناس گفت: مديريت عقلايي امور بر مبناي استفاده مشورتي از توان علمي و فكري همه لايه هاي اجتماعي و در حل مسايل اجتماعي و فرهنگي جامعه شناسان كمك كننده هستند.
فاضلي تصريح كرد: وي معتقد است: توسعه متوازن شهري تنها مبتني بر زيرساخت هاي صنعتي و اقتصادي نيست بلكه دبايد در لايه هاي مختلف جامعه مفاهيم محكمي كه بتواند معناي تاريخ انسان و بشر را درك كند نهادينه شود.
وي يادآور شد: نهادهاي آموزش در سطوح ابتدايي تا دانشگاه بايد در خدمت بازار باشند و يكي از كليدهاي موفقيت همه جانبه نگر كشور اين است كه گفتمان توسعه محور و مفاهيم آن به شكل اصولي جا بيفتد.
عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: بنا به نظر كارشناسان علت عمده حوادث رانندگي ضعف در حوزه توانمندي انساني است و در اين راستا حتي اگر جاده ها و وسايل نقليه هم اصلاح ساختار شوند تا عامل انساني ضعف دارد حادثه در كمين است.
فاضلي افزود: ساماندهي آسيب هاي اجتماعي نيز با حل معلول ها ميسر نيست و بايد در پديده هاي اجتماعي با لمس مشكل و مشاركت اعضاي جامعه در ترميم مسايل گام برداشت.
وي اظهار داشت: سازه هاي شهري نيز نمايي از تفكر فرهنگي و اجتماعي ساكنان آن است و بدون پشتوانه علمي در اين عرصه شرايط به درهم ريختگي ساختمان ها و بي نظمي مي انجامد.
استاد دانشگاه و جامعه درك مفاهيم زيباشناختي، اخلاق و فرهنگ و مقوله هاي انساني لازمه جامعه مترقي است و براي پيشبرد امور توسعه محور نبايد از اين مهم در كنار اقدامات اجرايي غافل بود.
فاضلي افزود: زندگي اجتماعي مستلزم فرهيختگي است و علم اجتماعي كمك مي كند تا بسترهاي گفتمان ارتباطي و شاكله تفكر و رفتار مردم شكل عقلايي و اثربخشي بگيرد.
عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: بحران هاي موجود درجامعه از جمله كاهش ازدواج و اشتغال ناشي نتيجه اقتصاد ضعيف و پيوست هاي ناقص آن با حوزه هاي اجتماعي و فرهنگي است.
استاديار جامعه شناسي دانشگاه آزاد اراك نيز گفت: انجمن جامعه شناسي در اراك پس از 2 سال پيگيري مداوم با همكاري دفتر امور اجتماعي استانداري و دانشگاه آزاد اسلامي اراك راه اندازي شده است.
«مريم يارمحمد توسكي» ادامه داد: اين انجمن زمينه ساز دريافت مجوز انجمن استاني است كه اين مهم مستلزم فعاليت گسترده و كاربردي در سطح انجمن شهرستاني است.
استادريار جامعه شناسي دانشگاه آزاد اراك اظهار كرد: انجمن جامعه شناسي اين شهرستان با هدف بهره گيري از ظرفيت هاي دانشگاه آزاد به خصوص اساتيد مجرب و كارآزموده اين دانشگاه براي شناسايي و مقابله به هنگام با انواع آسيب هاي اجتماعي ايجاد شده است.
وي بيان كرد: اراك نيز مانند ديگر كلانشهرهاي كشور در معرض گسترش انواع آسيب هاي اجتماعي از قبيل حاشيه نشيني، اعتياد و طلاق است كه مقابله اساسي با اين مهم نيازمند ارايه راهكارهاي علمي و دانشگاهي است كه دانشگاه آزاد اراك مي تواند در اين خصوص نقش آفريني كند.
14 استاد و استاديار جامعه شناسي با مدرك دكتري در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اميركبير اراك فعاليت مي كنند.
6991/6013/
اراك - ايرنا - انجمن جامعه شناسي اراك روز چهارشنبه با حضور جمعي از مسئولان اجرايي و دانشگاهيان در اراك به بهره برداري رسيد.