۳ اسفند ۱۳۹۷، ۲۱:۵۴
کد خبر: 83218749
T T
۰ نفر
درك اندیشه و علم الهی حاج ملا علی سمنانی دشوار است

سمنان- ایرنا- فیلسوف ایرانی و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: درك اندیشه و علم حاج ملاعلی سمنانی به واسطه رسیدن این شخصیت فرهیخته به حكمت الهی دشوار است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا اعوانی شامگاه جمعه در آئین نكوداشت مقام علمی و فرهنگی حاج ملاعلی سمنانی در سالن مطهری سمنان افزود: این كه حاج ملا علی سمنانی به درجه بزرگ علمی و حكمت رسید بسیار قابل توجه و ارزشمند است و این مرد حقیقی به علم ربانی و توجه به نور خدا رسیده است.
حاج ملا علی سمنانی یكی از علمای متبحر و حكمای بزرگ قرن اخیر بوده كه در میان مردم سمنان و دیگر شهرها شهرت به سزایی داشته است.
این‌حكیم وارسته در سال 1253 هجری قمری در سمنان متولد شد و پس از گذراندن مراحل مقدماتی تحصیلی در سمنان، به شهرهای كربلا،‌نجف، تهران، اصفهان، كرمانشاه و سبزوار رفته و پس از طی كردن مدارج عالیه در علوم الهی به زادگاه خویش مراجعت كرد و 18 جلد كتاب در زمینه های مختلف از این شخصیت فرهیخته به یادگار مانده است.
اعوانی در ادامه خاطر نشان كرد: حكیم برای آگاه كردن انسان آمده است و حكمت الهی با تزكیه نفس می آید.
استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: به پدر حاج ملاعلی سمنانی در استان سمنان و یكی از شاگردان ابن سینا كه سمنانی بوده است كمتر توجه و پرداخته شده است.
اعوانی اضافه كرد: استاد علی نسائی از استادان ابن سینا بوده و ابوریحان بیرونی به خانه استاد نسائی در سمنان دعوت شده است.
وی تصریح كرد: اگر حكیمی در زمان خود نباشد مردم گمراه می شوند و سئوال های سخت كه مربوط به مبدا انسان و ارتباط انسان با خدا است را ملاصادق سمنانی پدر حاج ملا علی سمنانی پاسخ دادند.
فیلسوف ایرانی و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی افزود: پاسخ سئوال های فلسفی بسیار دشوار است و پدر مرحوم حاج ملاعلی سمنانی یكی از بزرگان و شخصیت های دوران خود بوده است.
اعوانی گفت: در دوران گذشته علم آموزی بسیار دشوار بود و شرایطی كه امروزه جوانان ما دارند وجود نداشت و بسیاری از علما و حكما برای علم آموزی به نقاط مختلف جهان در سفر بودند‌.
وی اضافه كرد: حكمت علمی است كه باطن همه علوم است و انسان را به كمال می رساند و آنچه كه باید مورد توجه باشد آن است كه جایگاه حكمت در ایران و استان سمنان و شیعیان بسیار مورد توجه بوده است.
وی خاطر نشان كرد: قرآن كریم دنیا را بی ارزش می داند، اما حكمت را بسیار مقدس می داند و حكیم بودن در این جهان بسیار بلند مرتبه است.
اعوانی گفت: حاج ملا علی سبزواری با معنویت ارتباط تنگاتنگی داشت و این جایگاه خدایی او باعث شد تا یكی از بزرگان كه از اندیشه ایشان شناخت نداشت به واسطه غیب با اندیشه ایشان شناخت كسب كرد.
فیلسوف ایرانی و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی افزود: قرآن اساس دین را حكمت می داند و حاج ملاعلی سمنانی از شخصیت های با حكمت و حكیم در قرن حاضر بوده است.
وی خاطرنشان كرد: زبان سمنانی را باید پاس بداریم و صدها تحقیق و تفحص برای این زبان در كشور و جهان انجام شده است.
اعوانی گفت: زبان سمنانی یكی از قدیمی ترین زبان های جهان است و بسیاری از كلمات اوستایی و پهلوی در آن وجود دارد و یك زبان شفاهی است.
وی اضافه كرد: در پنجاه سال گذشته بسیاری از زبان های رایج ایران و جهان از بین رفته است و زبان سمنانی نسل به نسل باید به آیندگان انتقال یابد.
به گزارش ایرنا، استاد غلامرضا اعوانی پنجم اسفند ١٣٢١ در سمنان متولد شد و در سال ١٣٤٥ از دانشگاه بیروت مدرك كارشناسی در رشته فلسفه و در سال ١٣٤٧ از دانشگاه سمنان مدرك كارشناسی ارشد دریافت كرد و در سال ١٣٥٥ از دانشگاه تهران موفق به اخذ درجه دكتری فلسفه شد.
استاد اعوانی استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی بوده است، عضو هیئت رئیسه فدراسیون بین المللی انجمن های فلسفه جهان، نخستین رئیس انجمن بین المللی فلسفه اسلامی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم و رئیس انجمن حكمت و فلسفه ایران است.
استاد غلامرضا اعوانی فیلسوف ایرانی در سال 1382 به عنوان چهره ماندگار كشور معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.
7339/7408