۴ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۴۳
کد خبر: 83219966
T T
۰ نفر
آیین بزرگداشت ارتحال آیت الله مومن در قم برگزار شد

قم - ایرنا - آیین بزرگداشت ارتحال آیت الله محمد مومن، عضو فقهای شورای نگهبان و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، شنبه شب از سوی رهبر معظم انقلاب، با حضور مراجع عظام تقلید، مسئولان كشوری و لشكری و قشرهای مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این آیین باشكوه حضرات آیات سید موسی شبیری زنجانی، ناصر مكارم شیرازی، حسین نوری همدانی، جعفر سبحانی و سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید، صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه، احمد جنتی رئیس شورای نگهبان، محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، سید احمد خاتمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
آیات ابراهیم امینی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سید محمدجواد علوی بروجردی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم، عباس كعبی عضو مجلس خبرگان رهبری، سید محمد سعیدی تولیت حرم حضرت معصومه(س)، محمدجواد فاضل لنكرانی از اساتید حوزه علمیه قم، محسن خرازی عضو جامعه مدرسین حوزه، مرتضی مقتدایی عضو شورای مدیریت حوزه های علمیه، محسن اراكی دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و كاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران نیز در این آیین حضور داشتند.
همچنین حجج اسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق در ایران و همچنین بهرام سرمست استاندار قم، مسئولان كشوری و لشكری، اساتید، طلاب، فضلای حوزه های علمیه و قشرهای مختلف مردم قدرشناس قم در این آیین حضور داشتند.

** یاد و نام آیت الله مومن در تاریخ به بزرگی یاد خواهد شد
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این آیین، مرحوم آیت الله مومن را عالمی ربانی، فقیهی بزرگ و استاد برجسته حوزه علمیه قم دانست و گفت: این عالم با تقوا، خدمتگزاری مخلص و مبارزی خستگی ناپذیر بود.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، ادامه داد: مرحوم آیت الله مومن، تمام عمر خود را در راه انجام وظیفه و تكلیف دینی سپری كرد و در بعد فردی و اجتماعی در حوزه علمیه قم و در نظام اسلامی تاثیرگذار بود.
وی تاكید كرد: یاد و نام آیت الله مومن در تاریخ به بزرگی یاد خواهد شد و گذشت زمان موجب از بین رفتن یاد و نام چنین شخصیت هایی نمی شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری؛ خلوص و عبادت، مسئولیت پذیری، جهاد و مبارزه، مردم داری، تواضع و فروتنی و همچنین علم آموزی و دانش را از جمله ابعاد شخصیتی آیت الله مومن برشمرد و تاكید كرد: عالمان و مومنان كسانی هستند كه در نزد خدا دارای جایگاه رفیعی هستند و خیر دنیا و آخرت در علم اندوزی و عمل است.
حسینی بوشهری؛ ساده زیستی، زهد و پارسایی و عدم دلدادگی به دنیا را از جمله ویژگی های بارز مرحوم آیت الله مومن دانست و گفت: این عالم ربانی به حقیقت الگویی برای مردم و حوزه علمیه بود.
وی با بیان اینكه آیت الله مومن، مجاهد با نفس و بی اعتنا به اعتبارات دنیا بود تصریح كرد: وضع زندگی ایشان قبل و پس از انقلاب اسلامی هیچ تغییری نكرد و ساده زیستی این عالم مجاهد زبانزد و الگویی در دوران ماست.
امام جمعه موقت قم با تجلیل از حضور گسترده قشرهای مختلف مردم در آیین تشییع و بزرگداشت مرحوم آیت الله مومن، گفت: كسانی كه در پی ضربه زدن به روحانیت و انقلاب اسلامی هستند، راهپیمایی بزرگ 22 بهمن در چهلمین سال انقلاب و تشییع پیكر عالمان خدوم این ملت را ببینند و دلدادگی مردم با انقلاب و روحانیت را بفهمند.
حسینی بوشهری با اشاره به عضویت 35 ساله این عالم وارسته به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان افزود: شورای نگهبان تضمین كننده اسلامیت قوانین بر مدار فقه و قانون اساسی است و این عالم ربانی نسبت به پاسداری از اسلام و قانون اساسی نقش كلیدی داشت.
وی تاكید كرد: مرحوم آیت الله مومن به معنی واقعی كلمه مومن به اسلام، انقلاب، امام(ره)، رهبر معظم انقلاب و نظام اسلامی بود.
آیت الله محمد مومن عضو مجلس خبرگان رهبری و از فقهای شورای نگهبان كه از مدتی پیش در بستر بیماری بود، پنجشنبه شب هفته گذشته دعوت حق را لبیك گفت و به دیار باقی شتافت. پیكر این عالم مجاهد امروز با حضور قشرهای مختلف مردم، اساتید و طلاب حوزه علمیه و همچنین مسئولان كشوری و لشكری از مسجد امام حسن عسكری(ع) قم تشییع و در حرم حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
وی به ‌دلیل مشكلات مغزی و تنفسی از روز جمعه 30 آذرماه در بخش آی‌سی‌یوی در یكی از بیمارستان‌های قم بستری شد و از روز هشت دی ماه برای پیگیری روند درمان به بیمارستانی در تهران انتقال یافته بود.
آیت الله مومن در سال 1316 در شهر قم متولد شد و از سال 62 به عنوان فقیه شورای نگهبان به عضویت این شورا در آمد. این فقیه شورای نگهبان، نماینده پنج دوره مجلس خبرگان رهبری بود.
7404/ 1175