سرهنگ محمد غلامي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: جمع آوري معتادان متجاهر و خرده فروشان براي كاهش آمار اعتياد در استان نياز به فراهم سازي فضاي لازم دارد.
وي افزود: در صورتي كه تدبير درستي در اين رابطه صورت نگيرد و دستگاه ها براي اجراي مطلوب طرح پاي كار نيايند، تمام اقدامات كنوني به نوعي آب در هاون كوبيدن است.
سرهنگ غلامي هدف از جمع آوري معتادان را ترك دادن آنها خواند و گفت: دولت براي انسجام بخشي به اين حوزه، ساختار شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر را تعريف كرده تا در خصوص جمع آوري و ديگر اقدامات مورد نياز اقدامات لازم صورت گيرد.
وي توفيق در حوزه مواد مخدر را نيازمند اقدامي جهادي دانست و گفت: در اين ميان خرده فروشان به عنوان يك حلقه واسط بين مصرف كننده و وارد كننده بسيار مهم هستند.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر فرماندهي انتظامي خراسان شمالي اظهار داشت: بايد فكر اساسي براي اين دسته داشت زيرا با جلوگيري از فعاليت آنها اتفاقات خوبي را در حوزه مبارزه با مواد مخدر خواهيم داشت.
وي افزود: عمده خرده فروشان دستگير شده، بيكاري و نبود شغل مناسب را از دلايل گرايش به اين كار اعلام مي كنند كه بايد تدبيري درست براي آن صورت گيرد.
وي از فقر، عدم تخصص كافي و حاشيه نشيني به عنوان ديگر دلايل گرايش به خرده فروشي مواد ياد كرد و گفت: بخشي نيز براي تامين مواد مصرفي خود و زياده خواهي اقدام به اين كار مي كنند.
در نيمه نخست امسال 707 نفر قاچاقچي و 759 نفر معتاد متجاهر در استان خراسان شمالي دستگير شدند كه 285 نفر به كمپ ترك اعتياد معرفي شدند.
به گزارش ايرنا؛ دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالي پيش از اين اعلام كرده بود 7.8 درصد از جمعيت 15 تا 64 ساله اين استان، شامل 70 هزار نفر است، گرفتار اعتياد هستند.
احمد ريواده گفته بود كه 32 هزار نفر از معتادان استان در مراكز ترك اعتياد زير درمان هستند كه انتظار مي رود تنها پنج تا 10 درصد از اين افراد بهبود يابند.
خراسان شمالي بر اساس گفته مسئولان در شمار 6 استان نخست كشور است كه آسيب اجتماعي اعتياد در آن بيشترين نمود را دارد.
اين در حالي است كه تنها كمپ ماده 16 استان با مشكلات مختلفي دست به گريبان است و به گفته متوليان امر يكي از مهمترين مشكلات، نبود ظرفيت كافي آن براي نگهداري معتاداني است كه دسته دسته توسط نيروي انتظامي دستگير شده و گويا از يك در وارد و از در ديگر به عرصه جامعه بازمي گردند.
در خراسان شمالي 13 مركز ترك اعتياد كمپ خصوصي (ماده 15) نيز داير است و مركز لنگر، تنها مركز ماده 16 استان است.
ط/5132
بجنورد- ايرنا- رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر فرماندهي انتظامي خراسان شمالي گفت: به دليل ضعف زيرساخت ها در اين استان، طرح جمع آوري معتادان متجاهر با مشكل مواجه است.