به گزارش ایرنا از قوه قضاییه حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظري روز یكشنبه در همایش ملي «پلیس، عدالت ترمیمي و پیشگیري از جرم» در دانشكده علوم و فنون انتظامي دانشگاه علوم انتظامي امین، با طرح این سوال كه چه كسی مسئول رشد این جرایم است، افزود: یكی از حرفها و گلایههای ما به مسئولان فرهنگی و كسانی كه امروز سردمدار مدیریت فضای مجازی هستند، همین است كه چرا در جامعه اسلامی باید فضای مجازی ما رها باشد تا ما شاهد این همه جرم و این همه گناه در جامعه باشیم.
دادستان كل كشور تاكید كرد: سخن من خطاب به كسانی است كه میتوانند این فضا را از آلودگیها پاك نگه دارند.
منتظری با اشاره به تاثیر گناه و جرم در جامعه گفت: جرم و گناه، نادیده گرفتن قانون و مقرراتی است كه اندیشمندان برای اداره یك جامعه پیشرو، در قالب قانون و مقررات تصویب و ابلاغ میكنند و خط قرمزی است كه خدا برای بشر قرار داده است. نادیده گرفتن قانون و شكستن حریم قانون در جامعه همان جرم، گناه و تخلف است و شكستن حریمها و خطوط قرمز آثار و تبعات تكوینی دارد.
وی با استناد به برخی از آیات قرآن مبنی بر عبرت گرفتن از زندگی پیشینیان اظهار داشت: اثر گناه این است كه جامعه را به نابودی میكشاند. همانطور كه یك كبریت در كنار بنزین قرار میگیرد، اثر گناه برای انسان این است كه انسان را به نابودی میكشد، اما بنای خداوند بر این نیست كه هركس گناه كرد و هر گناهی كه مرتكب شد، او را نابود كند بلكه هدایت و ارشاد میكند و مبشر میفرستد.
وی با اشاره به اینكه وظیفه حكومت اسلامی ایجاد و اجرای عدالت است، گفت: همه آنهایی كه در جامعه اسلامی حكومت میكنند و دست اندركار هستند، باید در تحقق عدالت تلاش كنند.
دادستان كل كشور با انتقاد از مدیریت برخی از امور كشور گفت: كشور ما توانمندیهای انسانی، طبیعی، جغرافیایی و سایر ظرفیتها كه لازمه پیشرفت كشور است، كم ندارد؛ اما چرا شاهد برخی از آسیبها و نابسامانیها هستیم. علت آن این است كه از مسیری كه خداوند برای ما تعیین كرده و لازمه حكومت اسلامی است گاهی اوقات لغزش میكنیم. اینجاست كه وظیفه قوه قضاییه و نیروی انتظامی بسیار سنگین است.
وی خطاب به مسئولان انتظامی بیان كرد: شمایی كه مسئولیت این بار سنگین و این امر مهم را عهده دار هستید، باید بتوانید به وظیفه خود آنگونه كه شایسته است عمل كنید. نمیخواهم بگویم فساد در جامعه ما همه گیر است، اما در نظام اسلامی این مقدار فساد نیز بسیار زیاد است. ما در جامعه شاهد برخی از جرایم، آسیبها و تخلفات هستیم، اما باید بررسی شود كه زمینه رشد آنها چیست و گلوگاهها كجاست.
دادستان كل كشور افزود: بانك مركزی، مسئولان اقتصادی و فرهنگی و بخشهای مختلفی كه مدیریت جامعه را عهده دار هستند اگر در جریان این امر قرار گیرند و اطلاعات لازم به آنها داده شود، چه بسا به فكر اصلاح بیشتری بیفتند.
اجتمام*1003*1834
دادستان كل كشور:
كلاهبرداری رایانه ای 300 درصد افزایش یافته است
۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۴۶
کد خبر:
83220449
تهران- ایرنا- دادستان كل كشور گفت: بر اساس آمار در 10 ماه اخیر جرایمی كه بستر آنها فضای مجازی است و جرایم رایانهای محسوب میشوند، ۱۴۰ درصد افزایش داشته است و كلاهبرداریهای رایانهای با ۳۰۰ درصد رشد بیشترین جرم یارانهای را در كشور رقم میزند.