به گزارش ايرنا، ايرج شجاعي روز يكشنبه در كارگروه سلامت و امنيت غذايي مهاباد اظهار داشت: انتقال زباله هاي شهري مهاباد به سايت «سيدآباد» و دفن غيراصولي آن مي تواند در آينده مشكلاتي براي ساكنان اين مناطق ايجاد كند.
وي با اشاره به ارائه 2 طرح مطالعاتي در مورد ساماندهي پسماندهاي اين شهر افزود: در طرح نخست برنامه ريزي ها براي ايجاد يك سايت مشترك با شهر مياندوآب انجام شده و در صورتي كه اين امر محقق شود مي تواند ضمن استفاده از اعتبارات ملي، راه اندازي كارخانه بازيافت زباله شهري نيز توجيه اقتصادي بيشتري داشته باشد.
وي اضافه كرد: علاوه بر آن، طرح مطالعاتي ديگري نيز براي حل مشكل پسماندها در دست اقدام است كه در آن اجراي اين طرح توسط شهرداري مهاباد صورت مي گيرد.
فرماندار مهاباد گفت: هر كدام از اين طرح ها زودتر به نتيجه برسد و شرايط بهتري براي مهاباد داشته باشد، بايد مورد استفاده مسوولان قرار گيرد.
شجاعي با اشاره به وضعيت مبلمان شهري مهاباد نيز اظهار داشت: مردم مهاباد در زمينه مبلمان شهري، خوش ذوق هستند به طوري كه اين شهر به يكي از شهرهاي زيباي آذربايجان غربي تبديل شده است.
وي يادآور شد: مردم مهاباد توجه خاصي به امنيت غذايي خود مي كنند و همچنان كه اين شهر داراي مبلمان زيبايي است، در بين مردم تغذيه و سلامت و امنيت غذايي نيز از اهميت ويژه اي برخوردار است.
مدير شبكه بهداشت و درمان مهاباد نيز با اشاره به تشكيل 238 هزار پرونده الكترونيك سلامت در اين شهرستان گفت: هم اكنون 98 درصد ساكنان مناطق شهري و تمامي روستاييان اين شهرستان داراي پرونده الكترونيك سلامت هستند.
سامرند مرزنگ افزود: در قالب پرونده الكترونيك سلامت، اطلاعات خانوارها در سامانه سيب ثبت شده است كه نقش مهمي در مديريت و پيگيري بهتر و دقيق تر ارتقاي سلامت مردم خواهد داشت.
وي در خصوص بي خطر سازي پسماندهاي مراكز درماني بخش خصوصي نيز گفت: طبق قراردادي كه با يكي از شركت هاي معتبر در اين زمينه بسته شده، به زودي پسماندهاي اين مراكز نيز مانند زباله هاي بيمارستاني بي خطر سازي شده و به سايت زباله شهري منتقل مي شود.
مرزنگ گفت: با توجه به زيان هاي ناشي از تهيه كباب با استفاده زغال بايد دستورالعملي در خصوص استفاده كبابي ها از منقل هاي گازي به جاي منقل زغالي تهيه شود و تمام غذاخوري ها از اين منقل ها استفاده كنند.
وي در خصوص اجراي طرح سلامت نوروزي نيز گفت: اين طرح همزمان با سراسر كشور از 20 اسفند امسال شروع و تا 15 فروردين سال آينده با مشاركت چهار اكيپ تداوم خواهد داشت.
به گزارش ايرنا بحث آب شرب شهري و روستايي، زباله روستايي، نظارت هاي دامپزشكي بر فراورده هاي خام دامي و جمع آوري سگ هاي بلاصاحب در مناطق شهري از ديگر مباحث مطرح شده در اين كارگروه بود.
روزانه بيش از 160 تن زباله در مهاباد توليد مي شود كه اين مقدار زباله شهري پس از جمع آوري با استفاده از 26 دستگاه سبك و سنگين به سايت سيدآباد در پنج كيلومتري شرق مهاباد انتقال، انباشت و سپس دفع مي شود.
3020/6185/2093
مهاباد - ايرنا - فرماندار مهاباد گفت: مشكل پسماندها و زباله شهري بايد به صورت جدي پيگيري و راهكارهاي مناسبي در اسرع وقت براي آن پيدا شود.