۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۹:۰۷
کد خبر: 83222478
T T
۰ نفر
كودكان نباید زبان مادری خود را فراموش كنند

اهواز-ایرنا- مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: زبان رسمی كشور فارسی است اما این به این معنا نیست كه كودكان باید زبان مادری خود را فراموش كنند.

به گزارش ایرنا رخساره فضلی دوشنبه در همایش ملی یافته های پژوهشی در حوزه پیش دبستانی با میزبانی خوزستان در محل تالار امام خامنه ای اهواز افزود: زبان مادری هویت هر فرد است و باید در كنار زبان مادری خود زبان فارسی را فرا بگیرند و دوست داشته باشند.
وی گفت: در خوزستان تعداد دانش آموزان دوزبانه زیاد است و خوزستان می تواند در آموزش نوآموزان و دانش آموزان دوزبانه در كشور الگو شود.
فضلی همچنین گفت: دوره پیش دبستانی به عنوان یك دوره رسمی تحصیلی در كشور معرفی شده است و به عنوان یكی از مهم ترین دوره های تحصیلی در نظر گرفته شده است
وی بیان كرد: از سال 95 ردیف اعتبار مستقلی برای دوره پیش دبستانی در كشور در نظر گرفته شده است و سالیانه در قانون بودجه برای این بخش اعتبار در نظر گرفته می شود.
وی با اشاره به وضعیت دوره پیش دبستانی در خوزستان گفت: با عزم استاندار خوزستان و پیگیری كه آموزش و پرورش استان داشته است در چهار سال اخیر نرخ خالص ( تعداد نوآموزانی كه سال بعد به دوره اول ابتدایی خواهند رفت) جذب نوآموز پیش دبستانی در خوزستان از 27 درصد به 83 درصد و نرخ ناخالص( نواموزان در هر گروه سنی) از 27 درصد به 100 درصد افزایش یافته است.
مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش بیان كرد: در سند تحول بنیادین آموزه قرآنی، تربیت بدنی و آموزش اجتماعی از اولویت های آموزش دوره پیش دبستانی است.
فضلی ادامه داد: در كنار افزایش كمی جذب نوآموز دوره پیش دبستانی، ارتقاء كیفیت آموزشی نیز بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: دوره پیش دبستانی به 2 شیوه دولتی با مشاركت مردم و غیردولتی برگزار می شود كه مدارس مناطق عشایری و محرومیت بالا به صورت كاملا دولتی و رایگان برگزار می شوند.
فضلی گفت: آمایش سرزمینی و تحلیل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطح كشور برای 700 منطقه انجام شده و براین اساس برخی مناطق در حوزه پیش دبستانی مورد توجه ویژه قرار گرفته اند.
مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش بیان كرد: در مناطقی كه كلاس های چندپایه برگزار می شود پیشنهاد دادیم كه نوآموزان دوره پیش دبستانی در این كلاس ها در كنار دانش آموزان سایر پایه های تحصیلی حضور یابند كه این طرح با موافقت و همكاری آموزگاران موفقیت آمیز بود .
وی ادامه داد: در حال حاضر 13 هزار كلاس چندپایه در كشور وجود دارد كه 69 هزار نوآموز در این كلاس ها مشغول به تحصیل هستند.

** 10 درصد پیش دبستانهای كشور كشور در خوزستان
مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش بیان كرد: به لحاظ جمعیت نوآموز زیر پوشش دوره پیش دبستانی و تعداد مربیان این دوره خوزستان 10 درصد سهم دوره پیش دبستانی كشور را از آن خود كرده است.
فضلی اظهار داشت: میانگین نرخ جذب نوآموز دوره پیش دبستانی در كشور 32 درصد است كه استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان و كرمان بیشترین میزان جذب را در كشور دارند.
مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش بیان كرد: رسمی كردن این تعداد مربی پیش دبستانی كاربسیار سختی است به همین منظورنتیجه گرفته شده است كه مربیان پیش دبستانی در كشور ساماندهی شوند و كارت شناسایی برای آن ها صادر می شود.
فضلی ادامه داد: با ثبت نام مربیان پیش دبستانی در سامانه LPMS ، مقرر شده است كه بانك اطلاعاتی از مربیان پیش دبستانی تشكیل شود.
در این همایش ٢٦٥ مقاله به دبیرخانه همایش ملي یافته هاي پژوهشي در حوزه پیش دبستانی ارسال شد كه بعد از پالایش اولیه ١٠٥ مقاله پذیرفته شدند و از این تعداد، ١٠ مقاله به عنوان مقاله برتر برای سخنرانی انتخاب شدند.
/6002/7158