۷ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۵۲
کد خبر: 83222907
T T
۰ نفر
تركيه و آمريكا مذاكرات درباره سوريه را ادامه مي دهند

تهران - ايرنا - دومين نشست ماموريت مشترك تركيه - آمريكا براي هماهنگي خروج نيروهاي اين كشور از سوريه در تاريخ 28 فوريه تا اول مارس (9 تا 10 اسفند) در آنكارا برگزار مي شود.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از خبرگزاري آناتولي، قرار است در اين نشست طرح خروج نظاميان ايالات متحده آمريكا از منبج و شرق رود فرات مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
پنتاگون اعلام كرده است كه صدها نظامي آمريكايي به عنوان بخشي از نيروي بين‌المللي در جنوب و شمال شرق سوريه خواهند ماند و ورود ارتش تركيه و اعضاي دموكراتيك سوريه (س.د.گ) به «منطقه امن» ممنوع خواهد شد.
ژنرال جوزف ووتل، فرمانده ستاد مركزي ارتش ايالات متحده (CENTCOM) نيز در تاريخ 11 فوريه تصريح كرد كه روند خروج نيروهاي آمريكا از سوريه در اواسط ماه مارس آتي (10اسفند) آغاز خواهد شد.
مقامات آمريكا در ديدار با همتاهاي ترك خود گفته‌اند كه ممكن است اين روند در اوايل تابستان به اتمام برسد، ولي با توجه به شرايط منطقه تقويم زماني براي خروج نيروها‌ي‌شان از سوريه مي‌تواند تغيير يابد.
پاتريك شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمريكا نيز در 13 فوريه در آستانه سفر به بروكسل از طرح واشنگتن براي ايجاد يك «نيروي ناظر» تحت كنترل ائتلاف بين‌المللي ضدداعش در شمال شرق سوريه خبر داد.
يك مقام بلندپايه تركيه نيز به خبرنگار آناتولي گفت: 'ما عضو ائتلاف بين‌المللي ضدداعش هستيم. آمريكا قصد دارد با كاستن از ميزان نقش تركيه در اين ائتلاف مانع ورود يك نيروي قدرتمند در شمال شرق سوريه شود'.
تحقيقات مشترك طرفين جهت تعيين ساختار شوراهاي نظامي و غيرنظامي در منبج ادامه دارد و تركيه مي‌خواهد تبادل اطلاعات درباره اسامي افرادي كه در اين شوراها فعاليت خواهند كرد، در اسرع‌وقت پايان يابد.
نمايندگان آنكارا در مذاكرات طرفين تاكيد مي كنند كه درصورت خروج آمريكا از سوريه بدون ملاحظه حساسيت‌هاي امنيتي تركيه بايد حق مشروع اين كشور براي دفاع از خود حفظ شود.
آمريكا بايد با محاسبه سود و زيان، يكي از دو گزينه «خروج با يا بدون توافق» را برگزيند. تركيه از زمان اعلام طرح واشنگتن جهت خروج سربازان آمريكا از سوريه، بر احتمال بروز خلاء قدرت در منطقه تاكيد كرده است.
يكي از درخواست‌هاي تركيه از آمريكا در روند خروج نظاميان اين كشور از سوريه پس‌ گرفتن سلاح‌ها و مهمات ارسالي ايالات متحده براي گروه تروريستي پ.ك.ك/ي.پ.ك است.
مقامات واشنگتن وعده داده‌اند كه بعد از اتمام مبارزه با داعش سلاح‌هايي را كه از ايالات متحده آمريكا براي گروه تروريستي پ.ك.ك/ي.پ.گ ارسال شده است، پس خواهند گرفت.
آنكارا همچنين خواسته كه آمريكا پايگاه‌هاي نظامي خود در سوريه را پس از خروج از اين كشور امحا يا به ارتش تركيه واگذار كند تا كنترل اين پايگاه‌ها به تصرف تروريست‌ها نيافتد.
روزنامه «الشرق الاوسط» نيز پيشتر گزارش داده بود كه آمريكا و تركيه در مذاكرات اوليه خود بر سر ايجاد منطقه امن در شمال شرق سوريه پس از عقب نشيني نظاميان آمريكايي به منظور حمايت از امنيت ملي اين كشور توافق كرده اند.
تركيه خواستار خروج نزديك به 7 هزار نفر از نيروهاي مدافع خلق از منطقه امن شده تا به جاي آنها نيروهاي «پيشمرگه» نيروها يا عناصر جدا شده از كردهاي سوريه كه در كردستان عراق و تحت حمايت «مسعود بارزاني» رهبر حزب دموكرات كردستان عراق بوده و نيز نيروهاي عرب وابسته به «جريان الغد» به رياست احمد جربا كه اخيرا ديدارهايي از آنكارا و اربيل داشته، در اين مناطق مستقر شوند.
آنكارا همچنين خواستار آزادي تحرك در منطقه امن و امكان تعقيب تروريست ها و نيز عدم حضور نيروهاي ارتش سوريه در اين مناطق بوده و نيز خواستار بازگشت آوراگان شمال سوريه است.
اختلاف تركيه و آمريكا براي خارج كردن نيروهاي كرد از منطقه امن بر سر اين است كه واشنگتن پيشنهاد كرده كه تنها عناصر كرد غير سوري و عناصر وابسته به حزب كردستان به رياست «عبدالله اوجالان» از اين مناطق خارج شوند.
طبق اين گزارش متحدان آمريكا از جمله فرانسه- انگليس درباره اجرايي شدن وعده هاي آمريكا به سه دليل ترديد دارند، نخست: دشوراي اعتماد به ثبات در تصميم گيرهاي آمريكا در سايه دولت ترامپ ، دوم روسيه به لحاظ نظامي اجرايي شدن اين طرح را با مانع مواجه مي كند و سوم اينكه موافق نبودن كنگره آمريكا با ادامه حضور نيروهاي اين كشور در شرق سوريه پس از شكست داعش.
الشرق الاوسط افزود كه برخي طرف ها ادامه حضور نيروهاي ائتلاف در شرق فرات را حمايت از نيروهاي آمريكايي در عراق توجيه مي كنند و بسياري نيز معتقدند كه كشورهاي اروپايي پيش از آمريكا از شرق فرات خارج خواهند شد.
خاورم**1211**1144