دبير علمي همايش دولت پژوهي در اين مراسم گفت: 'دولت' در علم سياست نهادي بسيار مهم است كه تنها محدود به قوه مجريه و كابينه نيست بلكه قوايي فراتر از آن مورد نظر است كه كشور را اداره مي كند.
وحيد سينايي افزود: بر همين اساس 'دولت پژوهي' از منظر علوم اجتماعي به ويژه علم سياست امري ضروري است تا در مقابل مشكلات محيط زيستي، بيكاري، سقوط سرمايه اجتماعي و ديگر معضلات گريبانگير جامعه بتواند براي كاهش مشكلات درست عمل كند و از اين منظر پرداختن به آن اهميت دارد.
وي ادامه داد: همايش ملي دولت پژوهي 'دولت جمهوري اسلامي ايران: بنيان، آسيب، چشم انداز'فرصتي است تا با گفت و گو و خرد جمعي عالمان علم سياست راهكارهاي مناسب را يافته و وظيفه خود را به عنوان پژوهشگران اين عرصه انجام دهند.
دبير علمي همايش دولت پژوهي همچنين گفت: 130 چكيده مقاله به دبيرخانه اين همايش ارائه شد. از اين ميان 77 مقاله مورد قبول واقع شد و 31 مقاله علمي در جريان همايش ارائه مي شوند.
* بررسي نقاص ضعف و قوت دولت
مشاور رئيس دانشگاه فردوسي مشهد نيز در اين همايش گفت: 12 دولت و كابينه در طول 40 سال حيات انقلاب اسلامي در ايران تشكيل شده و هم اينك بهترين زمان براي تحليل بررسي نقاط و قوت اين دولتها است.
دكتر محمد هاشمي به حضور اساتيد و متفكران دانشگاهي به عنوان مشاور و عضو كابينه در دولتهاي جمهوري اسلامي ايران اشاره و بيان كرد: با اين وجود گوشي براي شنيدن سخنان علمي منتج از مباحث علمي دانشگاهي وجود ندارد.
وي ادامه داد: همايش دولت پژوهي با بهره گيري از اساتيد برجسته دانشگاههاي كشور در حوزه هاي مختلف مي تواند به صورت چندلايه به مسائل بنگرد و سطحي از آنها عبور نكند. بر همين اساس دانشگاه فردوسي مشهد به دنبال نهادينه سازي مسئوليت اجتماعي به عنوان يك ركن مهم و ارتقا دانشگاه به يك نهاد تصميم ساز است.
* قوانين اجرا نشده
رئيس دانشكده علوم اداري و اقتصادي دانشگاه فردوسي مشهد نيز در اين مراسم به تصويب قوانيني كه جامعه عمل نمي پوشند اشاره و بيان كرد: آيا ايراد و اشكال در قوانين و تصويب آنها است و يا شرايطي وجود دارد كه دولت نمي تواند قوانين را بكار گيرد.
دكتر حسن جعفري جوان افزود: قانون اساسي جمهوري اسلامي چارچوب مناسبات قوا را ترسيم كرده اما قوانين در مقام اجرا دچار مشكلاتي مي شوند و نتيجه اش اين است كه دولتها بعد از هشت سال همچنان درگير مشكلات بوده و نمي توانند وظيفه خود را به خوبي انجام دهند.
وي ادامه داد: ايراد اصلي در زيرساختهاي فرهنگي و اجتماعي است كه بطور طبيعي در تاريخ جامعه نهادينه شده اند و در مقابل مفاهيم وارداتي مانند دموكراسي قابليت اجرايي ندارند و با شكست رو به رو مي شوند. بنيان سياسي اينگونه نظامها داراي مشكلاتي است كه نتيجه عيني آن استعفاي وزير امور خارجه است.
دومين همايش ملي دولت پژوهي 'دولت جمهوري اسلامي ايران: بنيان، آسيب، چشم انداز' تا فردا در مشهد ادامه دارد. نخستين دوره اين
همايش نيز سال 1395 در دانشگاه فردوسي مشهد برپا شده بود.
2030/1858
مشهد- ايرنا- دومين همايش ملي دولت پژوهي 'دولت جمهوري اسلامي ايران: بنيان، آسيب، چشم انداز' روز سه شنبه طي مراسمي با حضور استادان دانشگاه و صاحبنظران علوم اجتماعي در دانشگاه فردوسي مشهد آغاز شد.