به گزارش ايرنا، جشنواره بينالمللي poy (عكسهاي سال جهان) اولين بار در سال 1944 با حمايت دانشكده روزنامه نگاري ايالت ميسوري آمريكا برگزار شد؛ هر ساله حدود 48 هزار اثر از سراسر جهان به اين جشنواره ارسال مي شود كه در نهايت 240 اثر در 40 بخش به عنوان برگزيده، اعلام عمومي مي شود.
در هفتاد و ششمين دوره جشنواره بين المللي عكاسي 'پو' كه از مسابقات و برنامه هاي مطبوعاتي قديمي و معتبر در جهان است، محمد بقال اصغري، عكاس جوان تبريزي كه طي چندين دوره سفر عكاسي با زبان هنر، درد و رنج قربانيان ازدواج فاميلي را به تصوير كشيده، در بخش 'عكس موضوعي' برنده جايزه دوم شد.
در تبيين اهميت و جايگاه جشنواره عكاسي 'پو' ذكر اين نكته كافي است كه از آن به عنوان اسكار عكاسي ياد مي شود.
خبرگزاري ايرنا با درك اهميت مقام آوري عكاس جوان تبريزي، گفت و گويي با وي انجام داده كه مشروح آن در زير مي آيد:
س: خودتان را معرفي كنيد
ج: من محمد بقال اصغري، متولد آبان 1374 تبريز هستم، دوران ابتدايي را در دبستان آيت الله شهيدي، راهنمايي را امام سجاد و متوسطه را در هنرستان هنرهاي زيباي ميرك در رشته گرافيك به پايان برده ام.
س: چه موقع به عكاسي علاقمند شديد؟
ج: از دوم دبيرستان به تشويق دايي ام علي حامد حقدوست كه از عكاسان بسيار خبره و بين المللي است،شروع به عكاسي كرده و در برنامه هاي مختلف عكاسي كردم و زمينه ورود حرفه اي من به عكاسي از آن دوران شروع شد.
س: اولين كارت چه بود و اولين دوربيني كه با آن كار كردي؟
ج: اولين دوربيني كه با آن عكس گرفتم، كانن 550 دي بود كه به همراه خانواده ام براي عكس گرفتن به بازار رفته بودم و خيلي هم مي ترسيدم كه متاسفانه حافظه دوربين سوخت و ان عكس ها هم نابود شد.
س: چند سال است كه مشغول عكاسي هستي؟
ج: از سال 1392 به صورت جدي عكاسي مي كنم و سه سال هم به صورت حرفه اي عكاسي را دنبال مي كنم و در اين مدت محضر اساتيد زيادي از جمله حسين صدري، آيدين كنعاني و دايي ام علي حامد حقدوست را تجربه كرده ام.
س: بيشتر علاقمند عكاسي در چه زمينه اي هستي؟
ج: عاشق عكاسي مستند اجتماعي هستم و اصلا عكس خبري را دوست ندارم.
س: تا كنون چه جايزه هايي را كسب كرده ايد؟
ج: در چند جشنواره داخلي از جمله عكاسي راه آهن اول شدم، نامزد عكاسي مستند سال، نفر دوم مسابقه شبكه مستند شدم و در جشنواره هاي خارجي هم نامزد دريافت جايزه عكاس گرند شدم،مسابقات ديز ژاپن فيناليست و در جشنواره پوي امريكا نيز نفر دوم شدم.
س: با چه اثري در جشنواره پو شركت كرديد ؟
ج: پوي امريكا به نوعي اسكار عكاسي محسوب مي شود، هر عكسي زمان خودش را دارد و من در بخش گزارش يك مساله با موضوع كودكان معلول حاصل از ازدواج فاميلي شركت كردم، اين عكس مربوط به روستاي «چاه داد خدا» استان بوشهر است كه در مجموع 40 هزار اثر شركت كرده بود كه عكس من دوم شد.
س: احتمال كسب مقام را مي داديد؟
ج: خيلي سخت است چون بزرگ ترين عكاسان دنيا به اين جشنواره عكس مي فرستند و من هم با لطف خدا توانستم مقام بياورم.
س: غير از شما فرد ديگري از ايران هم در اين دوره مقام كسب كرده است؟
ج: جلال شمس آذران در بخش محيط زيست نفر اول شد.
س: عرصه عكاسي را چگونه مي بينيد؟
ج: در اين عرصه متاسفانه هيچ نوع حمايت مادي و معنوي وجود ندارد و تورهاي عكاسي مستند را با حمايت كميته امداد مي روم.
س: توصيه ات به جوانان چيست؟
ج: براي كار جدي و حرفه اي بايد تلاش مستمر داشت و بايد روي يك بخش متمركز شد.
6132/518
گفت و گو با نفر دوم جشنواره عكاسي 'پو'ي آمريكا:
بقال اصغري: عكاسي آميزه اي از عشق و تلاش است
۸ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۱
کد خبر:
83224870
تبريز - ايرنا - «محمد بقال اصغري»، عكاس جوان تبريزي كه موفق به دريافت جايزه دوم هفتاد و ششمين دوره جشنواره بينالمللي عكاسي 'پو'ي (poy) آمريكا شده است، با بيان اينكه براي موفقيت در هر كاري بايد تلاش مستمر و خستگي ناپذير داشت، گفت: براي عكاس بهتر بودن بايد عاشق اين كار بود.