به گزارش ايرنا مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي سيستان و بلوچستان در مراسم رونمايي از اين مجموعه اظهار داشت: جلدهاي اول تا سوم گزارش هاي محرمانه كنسول انگليس در سيستان و قاينات از سال 1394 به تدريج ترجمه و منتشر شد و اكنون نيز شاهد ترجمه جلدهاي چهارم تا ششم اين مجموعه هستيم.
وي با اشاره به اهميت تاريخي اين مجموعه براي سيستان و بلوچستان افزود: اسناد و گزارش هاي موجود در اين كتاب ها روايت گر تاريخ و وقايع استان از اواخر دوره قاجار و دوره پهلوي اول است.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي سيستان و بلوچستان خاطر نشان كرد: سه جلد اول اين مجموعه گزارش ها و اسناد كنسولگري انگلستان در سيستان و قاينات را از سال 1288 تا 1300 شامل مي شود.
سياسر با بيان اينكه امروز اين مجموعه كامل شد، ادامه داد: جلدهاي چهارم تا ششم نيز اسناد كنسولگري انگلستان در سالهاي 1302 تا 1312 را در برمي گيرد.
وي خاطر نشان كرد: در اين مجموعه علاوه بر اسناد اداري و سياسي كنسولگري انگلستان، گزارش هاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي از شرايط سيستان و بلوچستان نيز وجود دارد كه سبب افزايش اطلاعات و منابع تاريخ معاصر استان مي شود.
به گزارش ايرنا در مراسم رونمايي سه جلد كتاب گزارش هاي محرمانه كنسول انگليس در سيستان و قاينات سياسر مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي استان، دكتر رخشاني و دكتر چاري با اشاره به سوابق فعاليتهاي فرهنگي دكتر محمود رفيعي، از انتشار 50 جلد كتاب توسط اين پزشك انديشمند قدرداني كردند.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي سيستان و بلوچستان گفت: اسناد و مدارك مستندي از يك دوره تاريخي اين منطقه از سال 1285 تا آغاز حكومت پهلوي وجود نداشت كه با انتشار اين مجموعه باب جديدي از تاريخ گذشته سيستان و بلوچستان و قاينات گشوده شد.
دكتر رفيعي نيز از حضور و استقبال نخبگان و انديشمندان سيستان و بلوچستان به ويژه اجراي برنامه تجليل از وي توسط مركزز اسناد و كتابخانه ملي اين استان تقدير كرد و گفت: ايران عزيز را مي توان بهشت كرد به شرطي كه انسانهاي بهشتي فكر داشته باشيم.
9908 **6081
زاهدان- ايرنا- سه جلد كتاب گزارش هاي محرمانه كنسول انگليس در سيستان و قاينات عصرامروز /چهارشنبه/ با حضور دكتر محمد رفيعي مترجم اين مجموعه و جمعي از فرهيختگان سيستان و بلوچستان در مركز اسناد و كتابخانه ملي زاهدان رونمايي شد.