رسول جلیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای سیستم های آبیاری نوین به طور میانگین سالانه 55 میلیون مترمكعب در مصرف آب این زیرحوضه صرفه جویی می شود.
وی با اشاره به عزم جهاد كشاورزی استان در احیای دریاچه ارومیه و نقش آن در این زمینه ادامه داد: ترویج استفاده از ارقام جدید كم آب بر محصولاتی مانند چغندرقند، كشت فراسرزمینی، استفاده از شیوه های نوین آبیاری تحت فشار و توسعه مكانیزاسیون كشاورزی از اقداماتی است كه در این راستا انجام می شود.
وی اظهار داشت: جایگزینی كشت سایر محصولات زراعی كم آب بر مانند زعفران، پسته و كلزا، از برنامه های سازمان جهادكشاورزی آذربایجان غربی در جهت تداوم تولید این محصول با توجه به احیای دریاچه ارومیه است كه مساعدت كشاورزان استان در اجرای برنامه های اصلاح الگوی كشت را می طلبد.
رییس سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینكه احیای دریاچه ارومیه مهمترین اولویت اجرایی این سازمان است، اضافه كرد: احیا نشدن دریاچه ارومیه زندگی 15 میلیون نفر را در سطح كشور با تهدید مواجه خواهد كرد و معیشت كشاورزان منطقه را نیز در معرض خطر قرار می دهد.
جلیلی با اشاره به اینكه احیای دریاچه ارومیه از دوره دولت یازدهم مورد توجه جدی قرار گرفت، افزود: راهكارهای عملیاتی در این راستا تدوین و وظایف دستگاههای مسوول مشخص شده اما از آنجا كه نجات دریاچه نیازمند همراهی و مشاركت عمومی است تا زمانی كه آگاهی وجود نداشته باشد نمیتوان انتظار همراهی داشت.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای 800 هزار هكتار اراضی كشاورزی است؛ این اراضی شامل باغ و اراضی زراعی است.
120 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان باغی و بقیه زراعی هستند؛ اراضی باغی استان شامل سیب، هلو، گردو، انواع میوه های هسته دار و انگور است.
اراضی زراعی نیز شامل چغندرقند، گندم، جو، كلزا و انواع محصولات دیم و آبی است.
این استان دارای رتبه اول در تولید سیب درختی با تولید سالانه بیش از یك میلیون تن، دارای رتبه اول تولید در چغندر قند با سالانه تولید 1.5 تا 2 میلیون تن در كشور است.
7125/2093
ارومیه - ایرنا - رییس سازمان جهادكشاورزی آذربایجان غربی گفت: 14هزار و 600 هكتار زمین كشاورزی در 9 شهرستان زیر حوضه دریاچه ارومیه طی چهار سال گذشته با اجرای طرح های مصوب ستاد احیا به آبیاری نوین تجهیز شده و این روند ادامه دارد.