۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۷
کد خبر: 83226205
T T
۰ نفر

دریان، روستای دوستدار كتاب

۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۷
کد خبر: 83226205
دریان، روستای دوستدار كتاب

تبریز- ایرنا- روستای دریان آذربایجان‌شرقی كه دارای مردمی فرهنگ دوست و علاقمند به علم است، به تازگی جزو 10روستای دوستدار كتاب كشور معرفی شد.

دریان یكی از روستاهای بخش مركزی شهرستان شبستر در استان آذربایجان شرقی است كه در 70 كیلومتری شمال غربی شهرستان تبریز، در دامنه جنوبی رشته كوه میشو واقع است.
دریان كه جمعیتش در سال 90 به 3864 نفر و 1200 خانوار رسید از جنوب به شهر خامنه، از شرق به شهرستان شبستر و شانجان و از غرب به روستاهای مشنق و كوزه كنان و از شمال به رشته كوه میشو منتهی می شود.
بیشتر دریانی های مهاجرت كرده در تهران به شغل خواربارفروشی و لبنیات مشغولند اما مردم روستا از تحصیل علم و حركت در مسیر دانایی غافل نبوده اند تا جایی كه در این روستا كتابخانه دایر شده و خیلی هم فعال است.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با تاكید بر توسعه فرهنگ كتاب و كتابخوانی اعلام كرد: در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار كتاب نزدیك به ١٤٠٦ روستا و آبادی عشایر دوستدار كتاب ، برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را به دبیرخانه مركزی در تهران ارسال كردند. محمد محمدپور افزود: پس از چندین مرحله داوری هیئت داوران این جشنواره، ١٠ روستا را به عنوان روستای دوستدار كتاب انتخاب كردند كه در این میان روستای دریان از شهرستان شبستر در جمع منتخبان مرحله نهایی این جشنواره قرار گرفت.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز به ایرنا گفت: طرحی كه از طرف كتابخانه روستای دریان شبستر به وزارتخانه ارسال شد به علت وجود تازگی و ابتكارات موجود در این طرح از طرف هیات داوران انتخاب شد.
وحید حسین زاده اظهار داشت: برای ارسال طرح جهت انتخاب روستای دوستدار كتاب محدودیتی وجود نداشت و آشتی دادن روستاییان با كتاب، افزایش عضویت، برقراری ارتباط از جمله ویژگی های این طرح است.
وی افزود: طرح كتابخانه روستای قاضی جهان آذرشهر نیز جزو پذیرفته شده ها بود اما به جمع 10 روستای برگزیده دوستدار كتاب كشور راه نیافت.
حسین زاده با بیان اینكه روستای دریان شبستر بیش از 2 هزار نفر جمعیت دارد، گفت: بیشتر جمعیت این روستا عضو كتابخانه هستند.
وی همچنین اضافه كرد: روستای دریان برای نخستین بار در استان آذربایجان شرقی در جمع برگزیده های دوستدار كتاب قرار می گیرد.
مسئول كتابخانه الغدیر دریان و ارایه كننده طرح دوستدار كتاب این كتابخانه نیز به ایرنا گفت: ترویج كتابخوانی، برگزاری نشست های كتابخوان، نمایشنامه خوانی، برگزاری نمایشگاه كتاب و معرفی كتاب از جمله ویژگی های طرح ارسال شده از كتابخانه دریان شبستر است كه حایز مقام شد.
فریبا خاقانی گفت: معرفی كتاب در محافل، مجالس و مدارس، برگزاری نشست های كتابخوان به طور منظم و مرتب، نشست كتابخوانی در حوزه دفاع مقدس، فعالیت های فرهنگی، مسابقه كتابخوانی به صورت خلاصه نویسی، برگزاری مسابقات و دوره های آموزشی قرآن، همكاری با بسیج شهرستان در فعالیت فرهنگی از اقدامات كتابخانه دریان است.
كتابدار و مسئول كتابخانه دریان كه حدود 17 سال سابقه كار دارد، ادامه داد: با توجه به اینكه متوسط سن جمعیتی روستای دریان بالاست طرح سالمند پروری را نیز در این روستا اجرا كردیم و به عنوان طرح قابل اجرا برای سال آینده نیز ارایه شده كه در صورت تامین اعتبار اجرا می كنیم.
خاقانی گفت: ارایه كتاب رایگان از درب منزل سالمندان از جمله ویژگی های این طرح است.
وی گفت: با انتخاب كتابخانه دریان به عنوان 10 روستای دوستدار كتاب كشور، تندیس و لوح تقدیر از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا و حواله كتاب، تجهیزات كتابخانه و جایزه نقدی در مجموع 400 میلیون ریال به كتابخانه روستا اعطا شد.
وی با بیان اینكه كتابخانه تنها مركز فرهنگی در روستا محسوب می شود و باید به آن توجه شود، گفت: در موفقیت كتابخانه دریان خیران، اعضای فعال و مردم این روستا نیز سهیم هستند.
به گزارش ایرنا، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار كتاب ایران همزمان با پنجمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت كتاب ایران در سالن همایش های بین المللی كتابخانه ملی ایران با حضور دكتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و مسئولان كشوری و استانی و اهالی قلم و فرهنگ برگزار شد.
در برگزاری پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار كتاب سازمان ها و نهادهایی چون كمیسیون ملی یونسكو، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های كشور، نهاد كتابخانه‌های عمومی، خانه كتاب كشور، انجمن علمی كتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، انجمن نویسندگان كودك و نوجوان، اتحادیه ناشران و كتاب‌فروشان، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، شبكه روستاها و عشایر دوستدار كتاب همكاری و مشاركت داشتند.
اكنون 114 كتابخانه نهادی و 31 كتابخانه مشاركتی در آذربایجان شرقی فعالیت می كنند.
/3071/3093