۱۱ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 83227577
T T
۰ نفر

ورق برگشت

۱۱ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 83227577
ورق برگشت

تهران- ايرنا- ورق براي بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي خيلي سريع برگشت، او كمتر از يك هفته پيش در پي درخواست استعفاي محمد جواد ظريف، وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران، گفته ‌بود «از دستش راحت شديم»، اما ظريف در مقام خود باقي ماند و حالا اين خود نتانياهو است كه در آستانه برگزاري انتخابات سرنوشت ساز، در آستانه سقوط قرار گرفته است.

40 روز مانده به برگزاري انتخابات سراسري در سرزمين‌هاي اشغالي فلسطين، براي تعيين نمايندگان پارلمان رژيم اشغالگر، بنيامين نتانياهو، نخست ‌وزير اين رژيم گرفتار عواقب پرونده‌هاي فساد مالي خود شده است. هر چند پيش ‌بيني مي‌شود تا پيش از برگزاري انتخابات روند دادگاه رسيدگي به اتهام ‌هاي نتانياهو آغاز نشود، اما بسياري از گروه ‌هاي رقيب و سياستمداران ارشد رژيم صهيونيستي از نتانياهو خواسته‌اند تا از مقام خود، مانند مقام‌هاي پيشين كناره‌ گيري كند. در چارچوب قوانين اسراييل به صورت مشخص لزوم كناره‌ گيري نخست ‌وزير در صورت متهم شدن در دادگاه، ذكر نشده است، به همين دليل پارلمان اين رژيم از دادستان كل و ديوان عالي اسراييل استعلام كرده است تا در مورد وضعيت حقوقي نخست‌ وزيري در چنين شرايطي اعلام نظر قانوني كنند. نتانياهو اميدوار است با استفاده از روند قضايي و استفاده از امكاناتي مانند تجديد نظرخواهي از طريق اطاله دادرسي كه ممكن است سال‌ها طول بكشد، صدور راي عليه خود را به تعويق بيندازد و جايگاه خود را به عنوان رييس دولت حفظ كند. اما بسياري از رقباي سياسي او و حتي گروهي از همپيمانان پيشينش معتقدند كه صرف صدور كيفر خواست عليه نتانياهو در پرونده‌ هاي فساد مالي، مشروعيت او را سلب مي‌كند.

نتانياهو در 3 پرونده مختلف به فساد مالي و سوءاستفاده از قدرت متهم شده است. يكي از اين پرونده‌ها در مورد واگذاري پروژه‌هاي سودآور مخابراتي به ازاي پوشش خبري و رسانه‌اي مطلوب از اقدامات سياسي اوست، در پرونده‌ اي ديگر نتانياهو به دريافت رشوه در قالب سيگار برگ و نوشيدني‌ها الكلي و جواهرات گران‌قيمت معادل 300 هزار دلار متهم شده است، او همچنين متهم است كه از نفوذ خود براي تصويب يا جلوگيري از تصويب قوانين براي تحت فشار قرار دادن رسانه‌ ها در حمايت از او يا كاهش انتقادها استفاده كرده است.پايگاه خبري بي‌بي‌سي در گزارش مي‌نويسد نظرسنجي‌ هاي جديد در اسراييل نشان مي‌دهد كه صدور كيفرخواست رسمي عليه نتانياهو، باعث كاهش چشمگير آراي حزب متبوع او ليكود خواهد شد. نتانياهو اميدوار است كه در انتخابات فروردين ماه، حزب ليكود تحت رهبري او بار ديگر با كسب 30 كرسي از 120 كرسي پارلمان، مامور تشكيل دولت و ائتلاف با احزاب راستگراي ديگر شود.

** «از دستش راحت شديم»
ورق براي بنيامين نتانياهو، نخست ‌وزير رژيم صهيونيستي خيلي سريع برگشت، او كمتر از يك هفته پيش در پي درخواست استعفاي محمد جواد ظريف، وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران، گفته‌بود «از دستش راحت شديم»، اما ظريف در مقام خود باقي ماند و حالا اين خود نتانياهو است كه در آستانه برگزاري انتخابات سرنوشت ساز، در آستانه سقوط قرار گرفته است. نتانياهو با احضاريه‌اي مواجه است كه مي‌تواند سرنوشت سياسي او را بعد از 23 سال قرار داشتن در بالاترين مقام‌هاي رژيم صهيونيستي، براي هميشه تغيير دهد. دادستان كل رژيم صهيونيستي، روز پنجشنبه با صدور كيفرخواستي عليه نتانياهو در سه پروند رشوه، سوء استفاده از قدرت و فساد مالي، او را براي پاسخگويي به دادگاه فراخوانده است.

پرونده‌ هاي فساد اقتصادي نتانياهو و همسرش، سارا، نزديك به 3 سال است كه توسط پليس پيگيري مي‌شود. يك ماه پيش پليس اسراييل به دستگاه قضايي اين كشور توصيه كرده‌بود كه در سه پرونده فساد مالي نخست‌وزير اسراييل، مدارك و شواهد كافي براي صدور كيفر خواست عليه او وجود دارد. هر چند روند قانوني رسيدگي به اتهام‌هاي نتانياهو هنوز تمام نشده است و صدور كيفر خواست به معناي محكوميت او در اين پرونده‌ها نيست، اما در پرونده‌هاي مشابه روساي جمهوري و نخست ‌وزيران رژيم صهيونيستي، بعد از صدور كيفرخواست عليه خود، به صورت داوطلبانه از مقام‌شان كناره‌گيري كرده‌اند. موشه كاستاو، رييس‌جمهور اسبق و ايهود اولمرت، نخست‌وزير پيشين رژيم صهيونيستي، بلافاصله بعد از اينكه دادستان عليه آنها كيفرخواست صادر كرد از مقام خود استعفا دادند، اين دو سياستمدار بعد از كناره‌گيري از قدرت در روند دادگاه محاكمه شدند و هر دو به دليل اثبات بخشي از اتهامات به زندان محكوم شدند.

اما به نظر مي‌رسد نتانياهو، بر خلاف اسلاف خود، قصد كناره ‌گيري از قدرت را ندارد و بعد از 10 سال متوالي نخست‌وزيري در حكومت اشغالگران سرزمين ‌هاي فلسطيني، تصميم دارد به كرسي خود بچسبد تا بتواند ركورد نخست ‌وزيري در اين رژيم را از ديويد بن‌گوريون، نخستين نخست‌وزير اين رژيم بقاپد. او تنها نخست‌ وزير اين رژيم است كه در سه انتخاب متوالي موفق به كسب كرسي نخست‌وزيري شده است و با احتساب يك دوره نخست‌وزيري‌اش بين سال‌هاي 1996 تا 1999 اكنون براي پنجمين بار است كه قصد دارد براي نخست ‌وزيري انتخاب شود.

** توطئه چپ‌ها
نتانياهو در واكنش به كيفرخواست دادستاني، اين اقدام را «توطئه چپ‌ گراها» توصيف كرده است و مي‌گويد: «چهارهزار درصد مطمئنم كه بنيان اين اتهامات به زودي مانند يك خانه پوشالي از هم مي‌پاشد.» او با متهم كردن رقباي سياسي‌اش به سوء استفاده از دستگاه قضايي گفته است: «چپي ‌ها حالا كه مطمئن شده‌اند در صندوق ‌هاي راي نمي‌توانند من را شكست دهند، فشار بي‌سابقه‌اي به دادستان كل وارد كرده‌اند كه بدون اينكه پرونده دندان‌گيري وجود داشته‌باشد، عليه من اعلام جرم كند تا آنها بتوانند بر نتايج انتخابات پيش رو اثر بگذارند و يك دولت چپگرا تشكيل دهند.» او كه در برابر دوربين ‌هاي تلويزيوني خطاب به راي‌دهندگان گفت: «من قصد دارم كه سال‌هاي سال در مقام نخست ‌وزيري باقي بمانم، اما ماندن من به راي شما بستگي دارد، نه به نويسندگان، كارشناسان، مقاله‌ها و استوديوهاي تلويزيوني.»

** درخواست استعفا
بني گانتز، رقيب اصلي حزب ليكود و بنيامين نتانياهو در انتخابات پش رو، معتقد است كه نتانياهو بايد قبل از انتخابات از مقام خود استعفا بدهد. او در گفت ‌وگو با خبرنگاران در واكنش به صدور كيفرخواست عليه نتانياهو گفت: «با توجه به شرايط كنوني به نظر نمي‌رسد راهي براي ائتلاف با نتانياهو براي دولت بعدي وجود داشته ‌باشد.» او نخست ‌وزير را خطاب قرار داد و گفت: «از تو مي‌خواهم كه مسووليت ملي خود را نشان بدهي و از مقامت كناره‌گيري كني. اگر بعدا در روند دادرسي توانستي ثابت كني كه بي‌گناهي، هميشه فرصت هست كه به دنياي سياست بازگردي.» بني گانتز، فرمانده پيشين ستاد مشترك ارتش اسراييل، كه به تازگي در اتحاد با احزاب وابسته به موشه يعلون، وزير دفاع پيشين و ياري لپيد، وزير پيشين اقتصاد، ائتلاف جديدي با عنوان «آبي و سفيد» تشكيل داده است، اصلي‌ترين رقيب نتانياهو در انتخابات فروردين ماه محسوب مي‌شود.

** اتحاد با گروه‌هاي تروريستي
نتانياهو در شرايطي با صدور كيفرخواست عليه خود مواجه مي‌شود كه به تازگي اقدام او در ائتلاف با گروه ‌هاي تندروي نژادپرست، باعث افزايش انتقادها از او شده است. مذاكرات پشت پرده نتانياهو با حزب «قدرت يهود» كه از بازماندگان گروه تروريستي كاخ ايجاد شده است، با واكنش بسيار منفي رقباي نتانياهو و حتي صداي لابي‌ هاي صهيونيستي راست‌گرا در امريكا را هم درآورده است. دو گروه كميته يهوديان امريكايي، به عنوان يكي از قديمي‌ ترين گروه‌ هاي حامي اسراييل در امريكا و لابي قدرتمند آيپك با صدور بيانيه‌ هايي حزب «قدرت يهود» را «يك گروه نژاد پرست و مطرود» توصيف كرده‌اند و از تلاش براي مشروعيت بخشيدن به اين گروه از طريق ائتلاف، اظهار نارضايتي كرده‌اند. حزب منحل شده كاخ، كه اعضاي آن حزب «قدرت يهود» را تشكيل داده‌اند، يك گروه تندروي ضدعرب بود كه به دليل اقدامات تروريستي از سوي كشورهايي مانند امريكا، ژاپن و نهادي مانند اتحاديه اروپا در فهرست گروه‌هاي تروريستي قرار گرفته است.

منبع: روزنامه اعتماد، 1397.12.11
گروه اطلاع رساني**9117**2002
۰ نفر