۱۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۵۶
کد خبر: 83227944
T T
۰ نفر

ملكه انگلیس زیر فشار واگذاری تاج و تخت

۱۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۵۶
کد خبر: 83227944
ملكه انگلیس زیر فشار واگذاری تاج و تخت

لندن - ایرنا - انتشار تصویری از دست كبود ملكه انگلیس هنگام ملاقات با عبدالله دوم شاه اردن در كاخ سلطنتی باكینگهام، به حدس و گمان‌ها در مورد وضعیت جسمانی الیزابت دوم كه 92 سال دارد و نیز بحث جانشینی سلطنت دامن زده است.

به گزارش ایرنا، یك سخنگوی كاخ سلطنتی انگلیس روز گذشته (جمعه) اعلام كرد ملكه انگلیس به كاركنان خود دستور داده كه بار زیادی بر دوش او نگذارند. او همچنین بیشتر نگران وضعیت جسمانی پرنس فیلیپ همسرش است كه 97 سال دارد.
پرنس فیلیپ بهمن‌ ماه گذشته در یك حادثه رانندگی در منطقه نور فلك در شرق انگلیس با یك خودروی مدل كیا، حامل سه سرنشین شامل 2 زن و یك نوزاد تصادف كرد.
هر چند به او جراحتی وارد نشد اما مجبور شد تا به خاطر بی‌احتیاطی در رانندگی و كهولت سن گواهینامه خود را واگذار كند.
ملكه انگلیس كه یك ماه دیگر 93 ساله می‌شود، در سال‌های گذشته مقدماتی را برای واگذاری اختیارات سلطنتی به دیگر اعضاء خانواده‌ خود آغاز كرده است.
او به نزدیكان خود گفته درصورتی ‌كه تا سن 95 سالگی زنده بماند، قدرت پادشاهی را به پسرش «پرنس چارلز» اعطا می‌كند.
ملكه انگلیس سال گذشته هم در نشست سران اتحادیه كشورهای مشترك‌المنافع در لندن از پسرش به ‌عنوان جانشین خود حمایت كرد.
ملكه انگلیس اكنون در 25 سازمان و نهادمدنی عضویت و نقش دارد.
وی كه در میان پادشاهان انگلیس با در اختیار داشتن 67 سال سلطنت، طولانی‌ترین مدت سلطنت را داشته، در سال‌های اخیر به خاطر كهولت سن، پیش‌بینی‌ ها و گزارش‌هایی در مورد آماده شدنش برای واگذاری اختیارات خود به پسرش چارلز منتشر شده اما هیچ‌كدام از این پیش‌بینی‌ها تاكنون به تحقق نپیوسته است.
مقام سلطنت در انگلیس، بر اساس یك ‌رویه پذیرفته ‌شده، جنبه تشریفاتی و نمادین دارد و گرچه بسیاری از نهادهای حكومتی به نام پادشاه یا ملكه در این كشور فعالیت می‌كند، اما عملاً دارای اختیارات اجرایی و در نتیجه، مسئولیت سیاسی نیست و نمی‌تواند در مسائل سیاسی مداخله كرده و یا نسبت به حزبی تمایل نشان دهد.
بر این اساس، تصمیمات حكومتی، حتی در مورد بسیاری از موضوع‌های مربوط به خاندان سلطنتی و نهاد سلطنت، به نام پادشاه یا ملكه اما توسط دولت، پارلمان و سایر نهادها اتخاذ و اجرا می‌شوند.
اما به ادعای 'كاترین مایر' نویسنده زندگینامه 'پرنس چارلز' با عنوان ''چارلز، قلب یك پادشاه'' كه دو سال پیش منتشر شد، ملكه الیزابت نگران از آن است كه انگلیس ممكن است آماده برای پادشاهی پسر بزرگش و اقدامات او نباشد.
مایر در این كتاب استدلال می‌كند كه جاه‌ طلبی ولیعهد انگلیس به آن اندازه است كه هرگز نمی‌خواهد صرفاً در قد و قامت یك رهبر تشریفاتی باشد.
روزنامه 'دیلی میل' در آن زمان در گزارشی نوشته بود، اظهارات و اقدامات پرنس چارلز 68 ساله سبب شده كه سئؤالاتی درباره آینده سلطنت وی ایجاد شود.
به نوشته این روزنامه، در زندگینامه پرنس چارلز مطالبی بیان ‌شده كه نشانگر جاه‌ طلبی‌های اوست كه می‌تواند سبب ایجاد یك بحران قانون اساسی در انگلیس شود.
این روزنامه با اشاره به اظهارنظرها، دیدارها و سفرهای پرنس چارلز، ادعا كرد این باور وجود دارد كه پرنس چارلز خواهان دخالت‌هایی فراتر از پادشاهان قبلی در امور داخلی كشور انگلیس است.
كتاب ''چارلز، قلب یك پادشاه' همزمان با انتشار مجموعه‌ای از نامه‌های محرمانه پرنس چارلز به اعضای دولت این كشور كه بیش از یك دهه پیش نوشته‌ شده بودند، منتشر شد.
این نامه‌ها كه شمار آنها به 27 می‌رسد، پس از یك چالش حقوقی پرهزینه و طولانی‌مدت در اردیبهشت 1394، از سوی روزنامه گاردین منتشر شد.
در نامه‌های محرمانه پرنس چارلز، به 'تونی بلر' نخست‌ وزیر پیشین انگلیس و سایر اعضای دولت این كشور از وضعیت ارتش انگلیس، وضعیت بهداشت عمومی، كشاورزی، محیط‌زیست، مدارس و معماری این كشور، ابراز نگرانی شده بود.
دفتر ولیعهدی انگلیس (كاخ كلارنس) در آن زمان در بیانیه‌ای با دفاع از ارسال نامه‌های یاد شده، گفته بود این نامه‌ها، نگرانی‌ و حساسیت‌های پرنس چارلز برای انگلیس و جهان را نشان می‌دهد.
این بیانیه می‌افزاید: پرنس چارلز همچنان بر این باور است كه او حق دارد تا بطور خصوصی با مقامات ارشد انگلیس مكاتبه كند.
برخی منابع انگلیسی، نامه‌های پرنس چارلز را مغایر با جایگاه تشریفاتی سلطنت دانسته بودند.
ملكه الیزابت متولد 21 آوریل 1926 میلادی (31 فروردین 1305 خورشیدی) است و پس از مرگ پدرش شاه جورج ششم در 6 فوریه 1952 میلادی به سلطنت رسید.
الیزابت دوم ملكه سلطنتی بریتانیا، كانادا، استرالیا، و نیوزیلند و رئیس اتحادیه كشورهای هم‌سود است.
علاوه بر این او همچنین ملكه 12 كشور است كه از زمان جلوس به تخت سلطنت مستقل شده‌اند كه شامل جامائیكا، باربادوس، باهاما، گرنادا، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین، آنتیگوا و باربودا، بلیز و سنت كیتس و نویس هستند.
وی همچنین رئیس عالی كلیسای رسمی انگلستان و مدافع ایمان در برخی كشورهای قلمرویش نیز بشمار می آید.
پرنس چارلز، اولین پسر ملكه الیزابت است كه پس از فوت مادرش تاج پادشاهی انگلستان را بر سر خواهد گذاشت و این وظایف تشریفاتی را برعهده خواهد گرفت.
اروپام ** هـ ن ** 1071