۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۲۹
کد خبر: 83229059
T T
۰ نفر

نشست تحلیلی فیلم به 'سوی آزادی' در ژاپن برگزار شد

۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۲۹
کد خبر: 83229059
نشست تحلیلی فیلم به 'سوی آزادی' در ژاپن برگزار شد

پكن- ایرنا- نشست تحلیلی تخصصی فیلم مستند 'به سوی آزادی' با موضوع انقلاب اسلامی، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با هدف آشنایی هر چه بیشتر مخاطبان و علاقه مندان ژاپنی با ایران در توكیو برگزار شد.

به گزارش ایرنا از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن، در این نشست كه با همت رایزنی فرهنگی و با حمایت و همكاری اداره كل همكاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، بخش های از این فیلم نیز برای علاقه مندان نمایش داده شد.
در این نشست كه روز گذشته (شنبه) در سالن فردوسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن با حضور بیش از 100 نفر از علاقه مندان و فرهنگ دوستان ژاپنی و همچنین تعدادی از ایران شناسان برگزار شد، دو چهره برجسته ایران شناس ژاپنی شامل آقای 'هیتوشی سوزوكی' (hitoshi suzuki) و خانم 'هدیكو ساكورائی' (hideko sakorae) به ارائه مطالب و تحلیل های خود در خصوص وقایع دوران پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین موضوعات به تصویر كشیده شده در این فیلم مستند پرداختند.
دیوسالار رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در این آیین با اشاره به همزمانی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب ایران با نودمین سال آغاز روابط ایران و ژاپن گفت: این مهم عامل موثری در توسعه روابط دو كشور با مردمانی فرهنگ دوست و علاقه مند به یكدیگر است كه بیش از 1400 سال روابط تاریخی و فرهنگی را تجربه می كنند.
وی اظهار امیدواری كرد رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن با برگزاری چنین برنامه هایی بتواند زمینه شناخت بهتری را میان دو ملت بزرگ ایران و ژاپن فراهم نماید.
دیوسالار در بخش دیگری از سخنانش به ریشه های حركت مردم ایران در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: علیرغم همه فشارها و سختی های ایجاد شده در مسیر آزادی خواهی و استقلال طلبی، ملت بزرگ ایران همواره مسیر رشد و توسعه را سپری كرده اند و بسیاری از ژاپنی های علاقه مند به ایران، ایران شناسان و افرادی كه به ایران سفر كرده یا می كنند می توانند اطلاعات دقیق و واقعی را بر خلاف بسیاری از رسانه ها ارائه نمایند.
سوزوكی، دیگر ایران شناس ژاپنی نیز در این آیین در سخنانی با اشاره به فرصت ایجاد شده از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن برای اجرای این برنامه گفت: به منظور ارائه بهتر و دقیق تر موضوعات مرتبط با ایران پیشنهاد كردم این برنامه با حضور خانم ساكورائی به عنوان یك ایران شناس برجسته، اجرا شود و مطمئن هستم كه مطالب بسیار خوبی را می توان در این زمینه به دست آورد.
وی كه ضمن پخش فیلم توضیحات كاملی در مورد فیلم ارائه می كرد در بخش هایی از سخنان خود گفت: مردم ایران شاید مانند برخی دیگر از انقلاب ها برای آزادی حركت و قیام كرده باشند اما این تفاوت وجود دارد كه این نگاه و انقلاب ایران بر خلاف مثلا انقلاب فرانسه، هنوز تمام نشده و ادامه دارد.
دكتر ساكورائی هم در این نشست با اشاره به خواست ملت ایران گفت: مردم ایران برای آزادی انقلاب كردند و این برای بسیاری از كشورهای غربی قابل قبول نبود به همین دلیل اقدامات مختلفی را علیه مردم انجام دادند.
او افزود: رسانه ها معمولا مطالب و تصاویر غیر واقعی از ایران پخش می كنند و دلیل عمده آن هم استقلال خواهی آنان است اكنون نیز این نگاه و جنبش آزادی خواهی در ایران كماكان وجود دارد.
وی با اشاره به اینكه در زمان جنگ ایران و عراق در این كشور حضور داشته و تجربیاتی در این زمینه دارد افزود: باید یادآوری كنم كه استقلال و آزادی برای ایرانیان بسیار مهم است.
چكیده مطالب ارائه شده از سوی سخنرانان پیش از برنامه از سوی رایزنی فرهنگی آماده و در اختیار میهمانان قرار گرفته بود.
فیلم «برای آزادی» یكی از آثار مستند تاثیرگذار درباره وقایع انقلاب اسلامی است كه توسط حسین ترابی كارگردانی و ساخته شده است در این اثر دو ساعته، آتش سوزی سینما ركس آبادان در مرداد 57 تا زمان برگزاری انتخابات در فروردین 1358 به تصویر كشیده شده است.
این مستند حدود 25 سال پس از تولید به طور كامل رونمایی شد و چندی پیش توسط «مارك كازینزز» مورخ و منتقد سینما به عنوان 10 فیلم مستندی كه دنیا را تكان داد، در كنار آثاری از لنی ریفنشتال و مایكل مور انتخاب شد.
تیتراژ فیلم یك جمله از كارگردان دارد كه 'انقلاب ما همه جا بود، همه بودند...ما اگر هزار دوربین هم می داشتیم نمی توانستیم تصویر كاملی بدهیم از قیام ملتی كه به پیشواز مرگ رفته بود...اگر دوباره این فیلم را بسازید اسمش را چه می گذارید؟ دوباره همین اسم، ملت ما برای شكم و نون و مادیات نبود كه انقلاب كردند آنها دنبال آزادی بودند'.
'برای آزادی' توسط فریدون ری‌پور، كریم دوامی، علی صادقی، ابراهیم قاضی‌زاده و گروهی دیگر از فیلمبرداران تصویربرداری شده است و موسیقی آن را شیدا قره‌چه داغی ساخته و بهرام ری‌پور هم آن را تدوین كرده است.
**آساق**1904**